Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nmiuyopi

owczarek niemiecki-pomocy!!!!

Polecane posty

Gość nmiuyopi

mam psa 4 miesieczny owczarek niemiecki. od poczatku mieszka w kojcu-u poprzedniego wlasciciela tez mieszkal na dworze. bawimy sie okolo 1,5-2 godziny dziennie, w weekendy dluzej- wiecej nie mam czasu, jestem osoba pracujaca, do domu wracam wieczorem. pytanie: chcialabym go wypuszczac na cale noce z kojca tak aby biegal po podworku- kiedy moze to nastapic? narazie trzeba go caly czas pilnowac bo zjada rozne rzeczy- ostatnio zjadl pioro ptaka i musialam go leczyc. wiadomo choroba nie sluzy ani zwierzakowi ani mojej kieszeni. dodatkowo boje sie ze ktos przez ogrodzenie nakarmi go jakims "swinstwem". powiedzcie mi w jakim wieku pies "zmadrzeje" i nie bedzie zjadal co popadnie? oczywiscie nie robi tego z glodu- naprawde dobrze go odzywiam. i jeszcze jedno: kiedy moge zaczac jakas tresure pieska? jak go nauczyc aby szczekal na obcych ale nie byl agresywny w mojej obecnosci? nie chce aby kazdy mogl go poglaskac czy nakarmic- chcialabym aby odmawial przyjecia pokarmu od obcych. i ostatnie: chcialabym wychodzic z nim na spacery do parku ale pani weterynarz powiedziala mi ze dopiero po wszystkich szczepieniach- narazie bylo odrobaczenie i choroby zakazne. jakie szczepienia sa niezbedne aby na takich spacerach byl bezpieczny?

Gość nnanananna
4 miesiace to jeszcze psie dziecko. Siedzac w koju zdziczeje :(

Gość nmiuyopi
no wiem ze dziecko ale chyba lepiej aby sie ponudzil niz zjadl cos co mu zaszkodzi i sie rozchoruje lub nie daj Boze gorzej... niestety nie wchodzi w gre abym zwolnila sie z pracy w celu pilnowania pieska;) wie ktos kiedy zwierze bedzie na tyle duze aby moglo zostac samo? kiedy mozna zaczac go szkolic?