Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość przypadkowa ktos

Żal mi tych co nie pamiętają świadomie "komuny"

Polecane posty

Gość przypadkowa ktos
w czym problem ? jasno było postawione od początku , żem facet czytaj rozumiejąc, ok ? narazie 🖐️

Gość dodam do tego co mowi
identyczna sytuacja miała miejsce gdy w XIX wieku murzyni uzyskali wolność w stanach widzisz analogię ? NIE ? Skad taki przyklad? O co ci chodzi? Wieksze zmiany nigdy nie odbywaja sie w pierwszym pokoleniu. Murzyni (potomkowie niewolnikow) studiuja na najlepszych uniwersytetach swiata. Jeden z nich jest prezydentem USA. Mieszkaja na calym swiecie , wielu ma sie naprawde dobrze Nikt nie zmusza do wybierania badziewiastych uczelni,jesli sie chce mozna wybrac najlpesza na swiecie.I nie jest to kwestia tzw ukladow, tylko rzetelnej wiedzy. Moje dzieci wybraly sobie studia jakie sobie wymarzyły - na najwyzszym swiatowym poziomie - bo tego chcaly, nad tym pracowaly, do tego dazyly. Ja takich mozliwosci nie mialam. Moglam wyjechac na wkladke paszportowa do Czechoslowacji ostatecznie na wycieczkę do Bułgarii, a paszport natychmiast musialam oddawac.A po studiach praca na uczelni za 20 dolarow. Nie bylo motywacji do pracy bo niezaleznie od wysilku, kazdy mial to samo. I dlatego sie zawaliło.

Gość przypadkowa ktos
ale twój przypadek czego ma dowodzić ? że twoje dzieci będa zarządzać dziećmi innych rodziców ? mniej kochających swoje dzieci ? bo miałaś pieniądze i mogłaś zapewnić im pieczeć z wysoko notowanej uczelni ? I naprawdę świetnie się czujesz, że to twoje dzieci zarządzają innymi , dziękujesz bogu, jaki to jest uczciwy, że wam się powiodło i to inni zamiatają po twoich dzieciach ? Może jestem chory , ale nie potrafiłbym

Gość dodam do tego co mowi
przypadkowa - moje dzieci SAME przez internet znalazly sobie uczelnie, ktore daja stypendia , same pisaly aplikacje, same nauczyly sie i zdaly potrzebne tam egzaminy , przedtem porzadnie przykladaly sie do nauki - szkole przeszly bez korepetycji - ciezko i rzetelnie pracowały - bo wiedzialy, ze cos przez to osiagną. Za komuny na studia do USA moglo co najwyzej pojechać dziecko dygnitarza partyjnego. Ja, choćbym nie wiem jak sie starała - a bardzo chciałam - nie mialam szans. Teraz moze jechać KAZDY, kto ma dobrze w głowie. Nie tylko moje dzieci, takze moich znajomych , ktorym akurat na tym zalezało. Nie mowie, ze wszyscy maja isc ta droga- ale jesli BARDZQ chca - mają takie mozliwosci.

Gość przypadkowa ktos
a wg mnie jesteś produktem minionej epoki jezu, ze zaklnę w nienawistnej mi wierze ... pewnie jesteśmy w tym samym albo zbliżonym wieku dla ciebie szczęście twoich dzieci jest najważniejsze bujaju się, dzieci na 100% przejęły już schematyzm, pa wywłoko 🖐️