Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Malinka pyta :d

Ile kosztuje laptop do gier ?

Polecane posty

Nie musi smigac w full detalach średnio niskie w przyzwoitej rozdzielczości mi starcza ;) bardzo zależy mi na grze skyrim. Ile średnio może kosztować taki laptop i jakiej marki najlepiej ?

Nawet jednej odpowiedzi :(

Gość werrtret
zobacz jaka ta gra ma wymaganie a potem przeszukaj allegro to zobaczysz ile kosztuje odp. laptop

Gość baron kark
bambooster x 645 albo trybalion ergo 77 80 + 5000 - 7000

Na playstation ta gra jest po angelsku :/ a komputer stojący buczy jak odkurzacz więc odpada. 5tys to stanowczo za dużo, odpada

Oo ty tam cicho ciekawe czy ty tak perfect umiesz

Gość ffdfdgdfgfdg
za 3 kafle juz cos kupisz

Gość Jak pc-et buczy to trzeba w
wiatraki zainwestować, a nie w nowy komp

"Stojący buczy"? Wszystko zależy od komponentów, mój komputer stojący jest cichszy niż Twój oddech, ale kosztował 8000zł = jakościowe podzespoły kosztują. Średni "stojący" (Sandy Bridge albo Ivy + 4GB RAM + HD 7850) będzie bardziej wydajny niż najdroższy notebook do gier. Użycie odpowiednich podzespołów eliminuje hałas.

Gość cubea
Jeżeli ma to być laptop przeznaczony do gier, to na pewno trochę będzie trzeba za niego zapłacić. Chociaż moim zdaniem ten Acer sprawdzi się idealnie: http://www.magicznaplaneta.pl/acer-notebook-acer-aspire-5560,id-29807 Ma bardzo dobrą specyfikację i nawet nie jest taki drogi, także może się nim zainteresujesz.

a i jeszcze widziałem test gdzie lapek za 10 tys ledwo ledwo pokonał PC za 2300 zł (cena samej jednostki)

Kanje Łest -> jestem graczem i wiem że o wiele lepiej gra się w max detalach przy dużym monitorze w wysokiej rozdzielczości ;]

Czyli grasz w max. detalach z AA/AF na ustawionymi na maxa na 27" w rozdzielczości 2560*1600? :classic_cool: Stary - to znaczy młody - jak Ty jeszcze robiłeś w majty, to ja już pykałem w Command & Conquer 1 ;)

Po to są heatsinki i wentylatory - żeby nie przegrzać, ale widzę, że jesteś mądrzejszy niż inżynierowie z "firm komputerowych" :)

Ogólnie rzecz biorąc Lapton nie jest przeznaczony do Gier!! Tylko jako przenośne biuro lub środek wiedzy w podróży.

Kanje Łest -> nim nie raz widziałem u brata przegrzanego lapka a "tylko" się na nim grało 3 godzinki dziennie ;] lapki nie są stworzone do gier.

Levv - zależy jaki, i zależy jaka gra. Są takie gry, które przez cały czas ciągną 99% gpu, a są takie, które tylko lekko obciążają. Są też lapki z dobrym chłodzeniem - specjalnie dla gier. Osobiście nienawidzę laptopów :D

Gość gość
za nieco ponad 3 000 zł dostaniesz całkiem porządny sprzęt do grania, ja mam takie http://www.morele.net/laptop-msi-ge70-2od-241xpl-610952/ i chodzą mi na nim praktycznie wszystkie gry, wiadomo masz też laptopy po ponad 7 000 zł ale myślę, że żadna gra do końca nie wykorzysta jego możliwości

Gość gość
Zależy jakie gry chcesz na nim odpalać ;) Moim zdaniem musisz przygotować się na wydatek rzędu 3 tys. zł. W tej cenie możesz dostać Acer'a V3-772G i5-4200M , 8GB RAM,GF GT 750, 1TB HDD + SSD 250GB, matryca FHD, 2 kieszenie na dyski. Sprawdź na jpkomputery, mają czasem dobre promocje na sprzęt.

Gość gość
Ostatnio kupiłem laptopa asus r510jk na jpkomputery, którego i Tobie mogę szczerze polecić. Zakupiłem najtańszą wersję tego laptopa z Ramem 4 GB, jest to baaardzo mało w stosunku do innych parametrów lecz na szczęscie istnieje osobny slot na dodatkową kość którą można powiększych teoretycznie do 16 a praktycznie do 12 GB co też uczyniłem. Jako fotograf, jestem mile zaskoczony matrycą, kolory są wyraźne i pełne, Niczego im nie brakuje, a photoshop itp. chodzą jak masełko więc i z grami nie będzie problemu!