Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Truskawkowa mama...

Niestety zauważam, że po 30.tce skóra traci jędrność, niby wszystko OK

Polecane posty

Gość VaIetta 39
ja sie nie opalam , opalanie niszczy skórę i nie dam sie namówić na żadne leżenie plackiem albo solarium, moze jak ma się 20 lat to tego nie widać ale później jak skóra przestaje być jędrna to to opalanie latami zaczyna wychodzić w postaci plam , przebarwień .Wiem to po swoich kolezankach , które zawsze sie opalały , maja teraz po 30 pare lat i muszą się opalać żeby zakryć nierównomiernośc barwy skóry

Gość jaq
ja tez sie nie opalam. oczywiscie slysze w lato od innych- ale ty blada jestes. zobacz jaka je jestem opalona. moglabys sie troche opalic. uzywam caly czas kremu z filtrem spf 50 i jestem dumna ze swojej bladej twarzy. uzywam balsmu brazujacego do nog zeby lepiej wygladaly.

Gość ja mam 25 lat i zauwazylam, ze
juz jest inaczej niz jak mialam 20:O patrze na zdjecia,twarz starsza, cycki jakby lekko owisle, celulitis na udach...................:(:(:(

Gość gffdgdgfd
co wy pierdolicie... ja jutro kończę 30 lat owszem na pewno skórę mam inna niż 10 lat temu... nie wiem jak wy ale dziś zjadłam na śniadanie kawałek torta :classic_cool: bo urodziny wyprawiałam wcześniej :P O cerę trzeba dbać, od 15 lat piłam herbatę zieloną systematycznie, chodzi o to żeby pochłaniać jak największe ilości antyutleniaczy... Jędrnej skóry jak u nastolatki raczej nie mam wiadomo, ale mój tyłek na szczęście wciąż wygląda dobrze, cycki też... może wy się zapuściłyście dlatego tak siebie negatywnie oceniacie?? ... ja wciąż ważę 49, wagę mam niemal tą samą od 10 lat, no i mam cholernie zgrabne nogi hihihihih

Gość gffdgdgfd
moja matka dobrze wygląda w wieku 52 lat

Gość VaIetta 39
moja mama ma 60 lat i chodzi na fitness, wygląda bardzo dobrze, jest szczupła , ma gęste naturalnie włosy i znajomi mi mówia że daliby jej 46 lat

Gość ja mam 25 lat i zauwazylam, ze
wazysz 49? no a ja 65..................... :O

Gość gffdgdgfd
ale ja jestem niska i drobna mam 160 i ważę 49 normalka ;)

Gość VaIetta 39
no widzisz , ja tez mam 160 cm , ważę 54 kg

Gość 31 latka
uprawiam sport ale i tak moje cialo wyglada gorzej niz mlodszych kolezanek niby jestem szczupla, 60 kg przy 178, plywam, biegam ale to juz nie to samo kiedys wystarczyl mi tusz do rzes, puder, blyszczyk i wygladalam pieknie teraz z makijazem czy bez wygladam przecietnie niestety ale po 30 wszystko leci w dol

Gość VaIetta 39
tak jest , jak miałam 20 lat jadłam chamburgery , ziemniaki , białe pieczywo i ważyłam 48 kg , wystarczyło że nie jadlam kolacji przez tydzień i waga spadla do 45 teraz mega diety , pilnowanie się , mogę nie jeść kolacji a i tak waga rośnie trzeba codziennie 2 godziny na rowerze żeby chociaż za dużo nie rosło, zjem kawałek ciasta i już tyję

Gość gffdgdgfd
to ja chyba jakiś mutant jestem.... ale powiem szczerze że się pilnuję, chociaż nigdy się nie głodziłam .. chociaż chciałabym zrobić głodówkę 3 dniową oczyszczającą, raczej nie ćwicze bo nie mam czasu... zresztą temat wagi jest nudny jak flaki z olejem ...

Czas jest nieubłagany i skóra traci swoje właściwości z wielu powodów i niestety część z nich mamy na własne życzenie a część przez genetykę lub warunki zewnętrzne. Warto poczytać trochę o ceramidach , kwasie hialuronowym i odpowiednim nawadnianiu organizmu.Warto także wspomóc się preparatami które przyjmuje się do wewnątrz np. relastanem activ i wzmacniać skórę od podstaw a nie tylko zewnątrz .

badania wykazaly ze periorbital wrinkles i wszystkie inne oznaki starzenia skory sa pozytywnie korelatywne z czasem ekspozycji na slonce, liczba paczkolat (papierosy) oraz czestoscia kopulacji (im wiecej seksu tym szybsze starzenie skory). Te 3 czynniki przyspieszaja tez skracanie telomerow

Gość gtwtwterg
a nie myślałyście jak tu zadbać o ząbki itp? są inne rzeczy na które ma się wpływ, ja mam 31 i z roku na rok coraz lepiej wyglądam, serio. Jak mi się to dupnie to zastanowię się, gorzej moja koleżanka w tym samym wieku ma taką jakby siateczkę po zewnętrzej cz. oczu, wiecie jaką.. taka skóra troszkę inna. jakie zabiegi są na taką skórę? Oprócz botoksu ? boje sie, ze mi tez wylezie...

Gość gtwtwterg
no, a oją receptą to jest własnie koncentracja na innych cześciach, tzn na tym na co mam wpływ, zęby, włosy, ciało ogólnie- tu różnic nie ma , nawet lepiej niż jak miałam 21 lat

Gość trfgygtrf
A raja Sie nie boicie? Macica, cycki I inne

Gość mania 30
Na 30- te urodziny najlepiej zrobic sobie prezent w postacic zabiegu na ujedrnianie skory czy to twarzy czy ciala :))) Ja mam postanowienie powtarzac taki prezent co jakis czas , wtedy sie mozna uchronic przed zmarszczkami i utrata jedrnosci zanim bedzie za pozno:(( Trzeba pamietac o dobrym nawilzaniu i oczyszczaniu skory a zabieg.. ja polecam maximusa robi cuda !!!! 30 - tki dzialajcie poki jest czas:)))

Gość tollka
tylko retinol czyli wysoko koncentrowana witamina a pomaga ja mam 49 lat ,od 10 lat smaruje sie kwasem witaminy a 0 zmarszczek i obwislej skory.

Gość Miłkaaa
Ja mam 27 lat i wierzcie czy nie, ale róznica między mna 20 latką a 27 latką jest ogromna, chociaz jestem niska i ludzie przez to myśla, ze jestem mlodsza. Moja waga, z racji niskiego wzrostu, to blo zawsze 47 kilo, spadalo do 45, kiedy ze 3 dni mniej jadlam:) Teraz waże 57 i rzeczywiscie spada, gdy nie jem klacji czy jem mniejsze porcje, ale kurde.. dlaczego tak malo? nadwago z 52 do 57 zorbila mi sie po 3 ostatnich ximach. Nie przjadalam sie, tylko malo ruchu i normalne posiłki. W tej chwili, po co nie sięgne, to msuze sie powstrzmywac, bo WAGA. Z tymi 10 kilogramami i napuchnięta twarzo wygladam juz na sowje 25-27 lat. Nigdys dlugo brano mnie za nastolatke, w tej chwili wyrowanlam. Przyslzoy tez cohroby - lwasnie przez weik. Bardzo bolą mnie plecy, mam dyskopatie:( W ogle słabiej sie czuje, szybciej męzcze, mam migreny. Wszystko przyslzo z wiekiem no i ikniestety trzeba powiedziec- moja babka, moja matka mialy tak samo!!! Tezn agle z drobnych dizewczyn w iweku 20+ zorbily sie z nich tęgie i przysadzistek obiety, a nie jadly dużo, tyle oc zwykle. Wiec chyba jest jakas prawda, zemetabolizm jest wolnisjzy, ze cialo wolniej usuwa, ze groamdzi płyny ale tez tluszcze. Ze skorą nie mam prbolemow, nie iwdze az tkaich mzian - no, podkrązone oczy, zasinienia, ale to raczej moza wyregulwoac. To co zauwazylam to zmiana wyrazu oczy. Zrobily sie mniejsze, mniej wyraziste. Takie mam odczucie. No i nzinkkely mi dolki, twarz stala sie owlana, starsza, tęższa. Da sie cos z tym ozric, przeciez ine cwicze, mzoe jak zaczne wroce do mlodszego wyglądu, bo mam jednak ku temu predypsozycje - mama wyglada mlodzie tak z 5 lat niz ma.

Gość 28,9latka........
Ja za 2 miesiące skończę 29 lat i jeszcze nie zauważyłam żadnych efektów starzenia u siebie, zmarszczek nie mam, nic mi nie wisi, biust mam jędrny, ale to pewnie dlatego bo nie rodziłam. Jedyne co mnie wkurza wręcz niewyobrażalnie to są pryszcze, które mimo prawie 30tki na karku ciągle mi gdzieś wyskakują. Nie mam na myśli trądziku ale pojedyncze jakieś przypadki na czole czy brodzie. Ale jeśli chodzi o skórę to nie widzę żadnej różnicy w porównaniu z tym jak byłam młodsza. Dodam, że nie palę, nie piję, nigdy nie byłam na solarium, opalałam się dość rzadko, nie nakładam żadnych pudrów ani podkładów, smaruję się kremami dla dzieci, nie męczę skóry koło oczu nakładając na nią jakieś specjalne kremy 'pod oczy', w których działanie i tak jakoś nie wierzę. Ale pewnie po 30tce się zacznie :( Ech co poradzić, taki nasz los kobiet... Faceci mają lepiej pod tym względem, bo nawet 60latek może być seksowny, męski i pociągający dla 30latek. Ale jak tak patrzę na moją mamę, to w sumie nie wygląda tak źle (56 lat), ja pewnie podobnie będę się starzeć... Trzeba się z tym pogodzić po prostu. A co ciekawe to zauważyłam, że mój tata też trochę nie radzi sobie z przemijaniem (59lat). Martwi się siwizną, podbródkiem, nie lubi patrzeć na siebie na zdjęciach, bo uważa, że wygląda bardzo staro. Więc akurat moja mama chyba lepiej sobie radzi z procesem starzenia niż mój tata, bo jakoś nic nie mówi na ten temat, że np. nie może patrzeć na siebie na zdjęciach i ucieka przed obiektywem.

Gość tollka...
Ten kwas witaminy a mozna normalnie kupic w aptece? Bo ja kupuje zwykla masc z witamina a ale podejrzewam ze nie o to chodzi?

Gość lolitte
millka dobrze prawisz...niestety wszystko sie zmienia Ja mam 38 lat ,rodzilam i tez prawie do trzydziestki bylam brana za nastolatke,maturzystke..Po trzydziestce rodzilam,z chucherka zrobilam sie normalna kobitka-przybylo dziesiec kilo,wlosy za ramiona cudnie falowane sa krotkie bardziej delikatne i mniej krecone Jest ok,nie wygladam staro ale to juz nie to I dziewczyny ciagle pisza o zmarszczkach jako objawie starzenie a to nie tak Licza sie szczegoly a tych jest masa -cera traci blask -zeby wiadomo nie sa tak biale i piekne -spojrzenie sie"starzeje" -owal twarzy jest ciezki,grubszy -lokcie sie marszcza,nie sa tak jedrne -wlosy tez traca sprezystosc -chod jest ciezszy,powazniejszy -to samo gesty -powieki opadaja -figura nawet szczupla zatraca swoj zgrabny i jedrny owal

Gość po prostu jest weekend...
mam to samo :(

Gość Miłkaaa
No bo jak sie Starzejemy to nie tlko na twarzy, ale cale!!!!!!!! Cialo zdradza nas weik.

Gość gość
A jaka jest różnica między tym zabiegiem który opisałas a wolumetrią ? Który z nich bardziej zadziała na zmarszczki mimiczne przy ustach?

Gość Elka

U mnie zmarszczki w kącikach ust pojawiły sie w wieku 29 lat. Zrobiłam zabieg Emerge.  Bardzo fajny zabieg za pomoca lasera, traw ok 30 min , a bardzo ładnie mi wygładził zmarszczki. Teraz nie mam widocznej ani jednej, a skóra jest bardzo ładnie naprężona. Zabieg robiłam w Ego Med Spa w Krakwie i bardzo ich polecam robią bardzo dokładnie.

Traci u mnie widać efekt odchudzania i skóra nie jest już taka super jak kiedyś 😞