Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mamDylemat?

od kiedy mleko krowie?

Polecane posty

Gość mamDylemat?

oszaleć mozna! kiedys wszyscy byli nim karmieni, teraz zaleca sie dla dzieci dopiero od3 roku zycia! to w koncu jak? moze znajda sie mamy ktore moga cos powiedziec madrego na ten temat??

Gość mamDylemat?
nikt?

Gość fghhh
a gdzie teraz masz naturalne mleko krowie, ja już od dawna nie widziałam krowy na oczy,

Gość mamDylemat?
czyli lepiej poic dziecitym z proszku modyfikowanym?

Gość hiheblaa
ja daje krowie od 18mca zycia

Gość mamDylemat?
ja zaczelam stopniowo juz a moj syn za pare dni skonczy rok... ale mam pewne obawy mimo wszystko

ja daję krowie od 6 mieś = mały nie chciał już mieszanek i żadnych kaszek - je zupy mleczne , pediatra powiedziała że jak toleruje to nie ma problemu - uwielbia kaszę manną i płatki owsiane , ma teraz 8 mieś

Gość Polaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
tak dawaj modyfikowane jak najdłuzej,ja mojej córce dawałam az skonczyła 4 lata

Gość krowka;
ja daje juz od roczku mleko krowie i przetwory mleczne. jezeli nie ma biegunki ani wysypki to czemu nie?

Gość Bsjshssh
Pracuje w przedszkolu za granica ...tutaj dzieciom od roku juz normalnie mleko krocie podają....

Gość powagga
na pewno po skończeniu 2 lat dopiero. Na bank.

Asia uwierz mi ze to mleko krowie wyjdzie twojemu synowi za kilka lat,w postaci alergii i astmy

Gość Maanianka
Zalecają do 3 lat, ja podawałam od 2 lat - wprowadzałam powoli, po łyżeczce mieszanej z mm i obserwowałam.

Ahhh.... my tez mieszkamy za granica... tu w Anglii kazali mi podawac Malej od 12go miesiaca krowie mlekol.... a ze karmilam dobre 10miesiecy tooo od razu przeszlam na to z kartonika... swieze.... kupowalam 3,5proc tluszczu i dolewalam wody.... Mala zdrowa jak.....

Gość mamDylemat?
co człowiek to inna odpowiedz:D

pediatra uważa że lepiej niech pije krowie skoro tylko takie mu smakuje niż miałby wcale nie pić , próbowaliśmy nawet nestle waniliowe - też pluł , nie ma żadnych problemów zdrowotnych żadnych zmian skórnych - nigdy nie chorował , byliśmy nad morzem kąpał sie z nami - nawet kataru nie złapał

Gość krowka;
od kiedy alergie i astma sa przez mleko krowie? moja mama podawala mi krowie juz w wieku 6 mcy i nie mam alergii alni astmy!

krowka; zgadzam się - kiedyś dzieci piły tylko krowie i nie było tylu alergii jak teraz , mieszanki nie są naturalnym pokarmem to sztuczne modyfikowane jedzonko - przereklamowane wg mnie - firmy chca zarabiać wcale nie troszczą się o dzieci lecz o pozycje na rynku

Gość mamDylemat?
mi tez mama dawala wczesnie ale moze rzeczywiscie cos w tym jest ze teraz to mleko jest inne niz kiedys?

masz beznadziejnego pediatre bo to mleko nie ma żadnych wartosci dla twojego dziecka, lepiej jak go nie bedzie piło wcale

Gość Mamiinka
Mleko możecie mieć tylko wprost od krowy. W kartonie macie napój mleczny.

Gość mamDylemat?
ale to wprost od krowy jest chyba za tluste nie? czy nie?:)'

Gość cghxfg
a ja ostatnio ogladalam w tv program o zywieniu dzieci. mowili ze m. modyfikowane nie jest potrzebne dzieciom powyzej 1 roku zycia. nie jest swieze ani lepsze. jelita po roku sa juz przystosowane do zwyklego mleka jezeli nie ma alergii na takie mleko. mleko prosto od krowy mozna podawac ale najlepiej rozcienczyc z woda bo jest zbyt tluste.

Gość mamDylemat?
nawet takie 2 procentowe jest za tlustee?

Gość sdsre
Mleko krowie pelnotluste mozna dawac dziecku gdy skonczy rok, a wczesniej tylko mleko modyfikowane, tak powiedzial mi moj pediatra, ale ja mieszkam w USA i moze tu jest inaczej niz w Polsce.

Gość cghxfg
nie 2 % jest ok, nawe 3% ale takie prosto od krowy jest bardzij tluste i je lepiej troche rozcienczyc przynajmniej na poczatku. no i oczywiscie mleko prosto od krowy koniecznie przegotowac ja mam mlekomat w okolicy a moj maz uwielbia takie mleko i rozmawialam z mleczarzem an ten temat

Gość mamDylemat?
ja podaje trzeci dzien kasze manna na mleku 2% na noc, narazie jest ok...

Gość cghxfg
no to w porzadku. jak nie ma zadnej wysypki, biegunki ani nic cie nie niepokoi to ok.

Gość mamDylemat?
niby tak,ale jak tu czytam skutki moga byc dalekosiężne i to mnie martwi...

Gość musella
Ja bylam wczesniakiem, wazylam 980 g i mialam 34 cm po urodzeniu, po 2, 5 miesiacach wyszlam ze szpitala i pilam tylko i wylacznie mleko krowie (rozrzedzone z woda) bo owczesnej mieszanki nie chcialam tknac. Potem mama mi robila nawet takie mleko z budyniem do picia. Zyje i mam sie dobrze. Mojemu dziecku czasem, gdy skonczylo 4 m-ce podawalam taki budyn waniliowy do picia na noc.