Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca bardzo .ad

dowod tymczasowy - pomozcie

Polecane posty

Gość pytajaca bardzo .ad

Witam. 10 września kończę 18 lat, od miesiąca chodzę na kurs Prawa jazdy. Chce zdawać egzamin kilka dni po 18 urodzinach, dlatego muszę wyrobić dowód z krótszym okresem ważności, tzw. Tymczasowy. I właśnie w tym momencie nasuwa mi się kilka pytań, a mianowicie: 1. Czy na taki dowód potrzebna jest zgoda obojga rodziców? 2. Czy płaci się za wydanie takiego dowodu? Bo słyszałam że za zwykły się nie płaci. 3. Czy dowód tymczasowy różni się czymś od zwykłego? Jeśli ktoś ma jakieś informacje, proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję:)

Gość fkjdjjjjjjjjjjjdd
jak masz paszport to wystarczy przy zdawaniu prawka

Gość pytajaca bardzo .ad
No właśnie. Ważność paszportu skończyła mi się w czerwcu tego roku, jak na złość.

Gość pytajaca bardzo .ad
Nikt nie pomoże? Może osoby które wyrabiały taki dokument?

Gość pytajaca bardzo .ad
no proszę was. To naprawdę ważne

1. Czy na taki dowód potrzebna jest zgoda obojga rodziców? Musi być zgoda jednego z rodziców. 2. Czy płaci się za wydanie takiego dowodu? Bo słyszałam że za zwykły się nie płaci. Nic się nie płaci. Do dowodu potrzebny jest orginał aktu urodzenia (chyba wydawany bezpłatnie) 3. Czy dowód tymczasowy różni się czymś od zwykłego? Różni się tym, że tymczasowy ma ważność 5 lat, a ten zwykły 10 lat.

Gość ppppppppppppppppppppqqqqqqqqqq
18 lat ukończy dopiero 10 września. Narazie mamy 7 sierpnia więc jest niepełnoletnia i wymagana jest zgoda rodzica. Złóż wniosek jaknajszybciej, na dowód czeka się do miesiąca czasu