Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość gffghgjh

Dlaczego kobiety po 40 scinaja wlosy na bardzo krotko i robia brzydki kolor?

Polecane posty

Gość Laryssa24l.
moja mama sie tak ścieła i twierdzi, że tak jej wygodniej a o wygląd aż tak nie dba

Gość Raf.ia
Gazeta jest 2009 roku :P

Gość bo w pewnym wieku
długie włosy nie dodaja urody, wręcz odwrotnie- podkreślaja opadające rysy i nieświeżą cerę.Jest zasada-im więcej lat , tym krócej na głowie.Fakt,że Polki nie potrafią dobrac odpowiedniej farby i z zasady mają zbyt ciemne i zbyt kolorowe włosy

Gość do w pewnym wieku
Mam 50 lat , dłuzsze włosy i wygladam duzo lepiej niz moje rówiesnice z krótkimi.Wygłaszasz jakieś stare teorie chyba sprzed 30 lat.Oczywiscie długie włosy wymagają więcej pielęgnacji ,zeby wyglądały zdrowo i atrakcyjnie.Na pewno długie siano na głowie będzie postarzać,regularnie poddcinane i profesjonalnie farbowane wyglądają pięknie.

Gość VaIetta 39
mam 39 lat i mam długie włosy które związuje , sa ciemne twarzy nie musze się wstydzić, jest gładka i bez zmarszczek,choć widać że nie mam 20 lat bo kąciki ust mi opadły trochę, nie robię z siebie jakiejś lampucery w pogoni za tracona mlodością ale twarz jest lepsza niż u kobiet młodszych ode mnie zawsze jak powiem ile mam lat to jest sensacja że tak dużo , w pracy np

Gość jaq
bo podobno krótsze włosy odmładzają. chociaż ja nie do końca się zgadzam. bo np. taka shakira. wyglądała cudnie w długich włosach. po tym jak je ścięła wygląda starzej jak na mój gust. że nie wspomne że sgtraciła pazur. teraz widać że ma 35 lat. wcześniej wyglądała sporo młodziej.

Gość bo w pewnym wieku
wyjatki tylko potwierdzają regułę.Nie twierdzę,że wszystkie wygladają źle w długich włosach.Ale trzeba miec dystans do siebie, z wiekiem włosy słabna, nie są az tak gęste i lśniące jak u 20-latki.To,ze wygladamy dobrze we własnym mniemaniu, nie oznacza wcale,że otoczenie tez nas tak postrzega.Mi osobiście takie Goplany z rozwianym włosem i trącone rydwanem czasu nie przypadają do gustu.

Moja mama ma krótkie włosy od zawsze i zawsze twierdzi, że takie włosy są po prostu wygodne. Ale masz rację, że niektóre fryzury są koszmarne. Nie podoba mi się zwłaszcza jak kobieta ma krótkie włosy i pasemka/balejaż. Brrrr

Gość nie wyobrażam sobie takiej
Ja mam pięcdziesiąt dwa a też mam po ramię i naturalny kolor sobie robię tj taki jaki zawsze miałam. Widzę , że wszystkie moje koleżanki maja krótkie i to ich niestety postarza. Wiem, że wieku nie oszuka, ale ja zawsze słyszę , że młodo i ładnie wyglądam.

zapomniałam dodać, że mi się kręcą

Najlepiej wygladaja takie przerzedzone,siwe koki i warkocze na starych babkach :-) generalna zasada-krotkie wlosy odmladzaja,tylko trzeba isc do fryzjera,ktory cos umie,a nie wszystkich na jedno kopyto.

To ja mam jednak szczęście, nie wychodzą mi i są gęste i lśniące:)

I oby tak bylo jak najdluzej :-) ale tak sie dzieje z wiekszoscia kobiet,i przez to krotkie wloski. Wiekszosc dlugowlosych ktore znam na mysl o obcieciu blednie,ale lata robia swoje i najczesciej bez nozyczek sie nie obejdzie

Gość wiesz cooo?
Moja matka ma 44lata i długie mocne wlosy do pasa. Przez co wygląda mlodziej. Jej fryzjerka nawet ja namawiala zeby sprzedała wlosy bo mozna za to dużo kasy dostac. Widocznie geny ma dobre. Ja tez tak mam. I paznokcie też mamy mocne.

Gość dhfjshdsa
Moja mama ma 63 lata i włosy do ramion i delikatnie rozjaśnia je pasemkami, wygląda ładnie i kobieco. Ale co prawda to nie grzech, że większość kobiet przynajmniej po 40 - 45 roku życia ma krótkie włosy i moim zdaniem wielu to nawet nie pasuje.

Gość zdecydowanie dluższe
Wszystko zależy jaka fryzura,oczywiscie pomijam typ " dzidzia piernik"bo takie i w krótkich i długich wyglądają śmiesznie. Bardziej mi się podobają kobiety 40-50 w dłuższych włosach,nie każdej pasuje krótka męska fryzura.Większosc kobiet w tym wieku noszących krótkie włosy stawia je nienaturalnie i świecą na ulicach lakierowanymi kaskami,podobnie jak pani na pierwszym zdjęciu,okropność.