Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość olalalaaaa

Po ilu dniach po porodzie przestaje boleć krocze?

Polecane posty

Gość olalalaaaa

Kiedy znika opuchlizna i ból, myslę o porodzie bez nacinania?

Gość niuu
Pewnie szybko. Ja co prawda miałam nacięcie ale nawet z nacięciem dosłownie po 4 dniach siedziałam po turecku bez najmniejszego problemu.

bez nacinania to ok 12 godzin po porodzie czułam się dobrze, po 24 godz zapomniałam że rodziłam :) siadałam normalnie, nawet na podłodze po turecku.

Gość Gucio Pafnucio
I weź tu człowieku miej dziecko :/ A nigdy w życiu takich męczarni sobie nie zafunduje.

Gość niuu
Gucio Pafnucio -przymusu nie ma.

Gość olalalaaaa
Mówicie, że juz po kilku dniach nic a nic nie czuć? Jakos nie moge uwierzyć, krocze przecież zostaje rozciągnięte do ogromnych rozmairów i jest potem silnie przekrwione.

Gość niuu
No bywa różnie -za pierwszym razem też miałam nacięcie i przez parę mies. czułam tego skutki. Za drugim razem -nacięcie zagoiło się jak na psie. Sama się dziwiłam i pytalam pielęgniarki w szpitalu kiedy leki odpuszczą i zacznie boleć (bolało po pierwszym porodzie) a tu nic. Ale może tak było bo faza parcia trwała 3 skurcze -łącznie 5min. Bardziej bolała mnie kurcząca się macica. A krocze raz dwa i zagojone.

Gość opiopi
Szcerze mówiąc docgodziłam do siebie blisko miesiąc, pierwsze 10 dni było najgorsze.

Gość d.z.iunia
Guciu - najlepiej żadnych trudnych rzeczy sobie w życiu nie fundować. Po co się wysilać, skoro można nic nie robić, nie myśleć, tylko na kanapie leżeć i czystą przyjemność mieć z życia :D.