Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość rozzalona_tylko_troszke

dziewczyny, jak to jest z ta skora na brzuchu po porodzie?

Polecane posty

Chodzi mi o pierwsze dni, tygodnie. Czy ona zawsze jest taka jakby pomarszczona? Czy jest to gladki fald wiszacej skory? Jak wy mialyscie i jak to sie pozniej zachowywało?

Gość niuu
fałd nie -raczej luźniejsza skóra która potem dość szybko w sumie się wchłonęła i miałam tylko większy brzuch -póki się macica nie obkurczyla i nie wróciła do normy. Ale to zależy od osoby.

ale byla troche pomarszczona?

Gość niuu
Pomarszczenie to chyba zależy od stanu tej skóry -czy bardzo była naciągnięta i czy były rozstępy. Ja mimo ze miałam rozstępy (z wcześniejszej ciąży) to po drugim porodzie nie przypominam sobie aby skóra była pomarszczona. A co u ciebie tak jest?

ja jeszcze mam kilka dni do porodu i wlasnie zauwazylam, ze pod pepkiem jak zbiore troche skore rekami, to widze ze jest taka wlasnie jakby troche pomarszczona. I zastanawiam sie czy po porodzie po jakims czasie sie to naprawi czy juz zostanie tak?

Gość tez mnie nurtuje to
pytanie.moja znajoma , która 2,5 miesiaca temu miala cesarke do dzis ma taki pomarszczony brzuszek. nie jest to ladny widok i zastanawiam sie czy ma to cos wspolnego takze z karmieniem piersia? bo ona nie karmi i jej ktos wspomnial ze kiedy kobieta nie karmi to sie dluzej wchlania.i rzeczywiscie u niej ten proces trwa i trwa

Gość niuu
wygląda na to że masz rozstępy. Pomarszczony brzuch to wynik zmian w ciąży -rozstępów i ogólnie naciągnięcia skóry. Po porodzie karmienie piersią pomaga zmniejszać się macicy a co za tym idzie zmniejsza się wielkość brzucha. Na skórę karmienie piersią nie ma żadnego wpływu.

Gość Mama cudownego synka :)
U mnie było tak że skóra nie wisiała pomarszczona :) tylko wygladałam jakbym miała wzdecia :classic_cool: miałam rozstepy, brzuch opadł 5mies po porodzie i to dlatego że ćwiczyłam.

aha, czyli jednak to rozstepy..... a po porodzie, jak zaczne cwiczyc, dieta itd to to cholerstwo nadal bedzie wygladalo na pomarszczone? Czy nie bedzie tego tak bardzo widac?

Gość d.z.iunia
To kwestia genów jest. Moja koleżanka miesiąc po urodzeniu drugiego dziecka mieści się w ciuchy sprzed ciąży, a brzuch wygląda jak przy lekkim wzdęciu, zero rozstępów. Mam nadzieję, że u mnie też tak będzie.

Rozstępy staną się blade, i nie bedzie tak żle. Chyba że masz skóre która jest naprawde bardzo zwiotczała i naciagnięta.

Geny- to prawda. Moja koleżanka 2 ciąze i brzuch bez rozstepó, zupełnie płaski cudo! A ja 1 ciąża i rozstepy, oponka, ehh szkoda mówić :(

Gość geayhag
ja jestem rok po drugim porodzie sn i mam wrazenie , ze chocbym zajechala sie brzusszkami to i tak nic nie da. Mam taki flaczek pod ktorym kryja sie miesnie jak stal ale co z tego jak wisi taki worek :( skory .