Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mania z Zielonej Góry

Bieszczady, co warto zobaczyć?

Polecane posty

Chcę jechac w bieszczady,kto mi podpowie gdzie sie zakwaterowac? i co warto zwiedzic? jakie szlaki wybrać? Jestem zielona w tym temacie a chciałabym bardzo zwiedzić te góry (w gre wchodzi kwatera,mam 7 dni wolnego) pomoże ktoś?

ale czy stamtąd pieszo jest jakas baza wypadowa na szlaki górskie?

Gość nowwwwll
Soliny nie polecam, to takie kiczowate miasteczko jak nad morzem Polecam Wetlinę i okoliczne wioski, oraz Ustrzyki Górne. Z tych miejscowości masz wyjścia na szlaki, albo z nich dojedziesz busem, lub własnym autem na ważniejsze wejścia.

a jakie szlaki polecasz?

Zdecydowanie odradzam Solinę- kicz, wszechobecne chamstwo, ceny z kosmosu...Jeśli już to zobaczyć zaporę , ewentualnie wybrać się na "rejs" po Jeziorze Solińskim i szybko uciekać. Warto pojechać do Ustrzyk Górnych,Wetliny, Cisnej (gdzie w pobliżu jeździ Bieszczadzka Kolejka). Chociaż jeśli ktoś nastawia się na ciszę, spokój i brak ludzi, to może się srodze rozczarować- to nie są już te Bieszczady co kiedyś przed laty...

dziękuję wam bardzo za pomoc, to juz wiele mi daje no a te szlaki górskie? jakimi szlakami warto isc i co warto zobaczyc? na jakie góry wejsc?

Gość nowwwwll
Warto wejść na: Połoninę Wetlińską Połoninę Caryńską Tarnicę Małą i Wielką Rawkę Halicz Halicz i Rozsypaniec Smerek wejścia na te szczyty i ścieżki masz właśnie z miejscowości od Wetliny po Ustrzyki Górne. Znajdziesz na mapie, lub przewodniku. Do każdego dojeżdzają busy i autobusy. Solina i jezioro solińskie i tama, to tak na jeden dzień żeby zobaczyć obejrzeć i wrócić do siebie. Mimo wszystko Bieszczady są jeszcze mniej uczęszczane niż np Tatry i często rzadko spotykaliśmy ludzi na szlakach, na szczytach było zazwyczaj więcej, bo każdy robi tam przystanki.

super bardzo ci dziękuję za pomoc a mam pytanie jeszcze co jeszcze warto zobaczyć w Bieszczadach słyszałam że jest jakas kolejka waskotorowa?

Gość nowwwwll
jest i to też niedaleko, ale my się skupiliśmy tylko na wędrówkach. Po atrakcje to raczej do Zakopanego itp ;) Tutaj jest generalnie bardziej naturalnie taka mała dzicz ;)

Gość nowwwwll
W Bieszczady raczej się jedzie odetchnąć od świata ;) Nie ma dyskotek itp Są bary, jadłodajnie itp, ale nie ma tak jak np. w Zakopanem czegoś na kształt Krupówek. Coś podobnego jest w Solnie.

ok Bardzo ci dziękuję za pomoc

Gość gość
Byłem w Bieszczadach w czerwcu. Super tam jest

Gość wiktoria741
Nigdy nie byłam w Bieszczadach. Czytałam o nich bardzo dużo na http://www.moj***eszczady.edu.pl/ Znalazłam kilka ciekawych informacji, które wykorzystam w przyszłości:) Zrobiłam już sobie listę miejsc które chcę odwiedzić w przyszłym roku i pod koniec grudnia będę robiła rezerwacje:) W tym roku mam już zaklepane wakacje w Mielnie.

Gość gość
ale Bieszczady pięknie się prezentują jesienią,kiedy wybarwiają się lasy liściaste,ogólnie to nadal jeszcze nie tak bardzo zadeptany teren,i trzeba się liczyć ,że i z zaopatrzeniem w sklepikach bywa różnie,ja na lato wybrałabym inne góry jednak

Gość redykowiec
Kiedyś, w dzieciństwie, sporo jeździłem w Bieszczady. Praktycznie co roku. Pamiętam, że niesamowite wrażenie zrobił na mnie wypas owiec. Całe zbocza w białych owieczkach! A to górale w Podhala przywożą tam swoje zwierzątka na redyk :) http://redykowiec.890m.com/