Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość nicccaA

Jak znalezć swój styl?

Polecane posty

Gość nicccaA

Mam ze stylem problem od lat. Od kilku lat mam to samo w szafie, już pospierane wyciągnięte i za małe. Jeszcze w czasach szkolnych lubiłam styl elegancki, czułam się w nim kobieco. nosiłam dopasowane spodnie sukienki spódnice bluzki, nie brakowalo także obcasów. Dzis mam prawie 30 lat a mój styl kojarzy sie z podstawówka. Odkąd skrytykowano moją figure przestałam ja podkreślać, popadłam w jakas chora mysl na swój temat. Nie umiem na sobie dobrać żadnych strojów, we wszystkim czuje sie nieatrakcyjnie. Mam czasem wrazenie że inni patrzą na mnie jak na wariata, a wcale się jak wariat nie ubieram. staram się nosić mało wrzucające w oczy stroje, dzieki którym wygladam jak dziecko. Jeszcze moja fryzura do bani, jak patrze w lustro plakać się chce. jak mam wyjść z tego dolka.

Przede wszystkim przejrzyj zawartość swojej szafy - wszystkie rzeczy za małe, zniszczone itp.spakuj (co możesz oddaj biednym, reszta do kosza). Zobacz co ci pozostało. Stan przed lustrem i spróbuj ocenić swoją sylwetkę - nie krytykuj, tylko staraj się znaleźć pozytywy. Oceń jaki ma kształt, może to ci pomoże: http://lula.pl/lula/1,97804,7932602,12_typow_sylwetek_wedlug_Trinny_i_Susannah.html Zastanów się w jakich kolorach jest ci do twarzy, w jakich się dobrze czujesz (wykluczamy czerń :) ). Poszukaj ich w swoich ciuchach.

Znalezienie własnego stylu to nie jest prosta sprawa i wymaga eksperymentowania lub pomocy profesjonalisty. Pierwszym i najważniejszym krokiem do tego jest akceptacja własnego ciała. Jeżeli nie czujesz się dobrze we własnej skórze to brak ci pewności siebie, a to czyni cię automatycznie mniej atrakcyjną. Jeżeli masz partnera odbijaj się w jego oczach. Często mamy kompleksy, które naszym partnerom wcale nie przeszkadzają i dla nich jesteśmy piękne. Jeżeli jesteś samotna poproś o pomoc przyjaciółkę lub mamę. Wybierzcie się razem na zakupy, niech doradzą ci obiektywniej w czym dobrze wygladasz.

Gość niby
Pierwszą rzeczą to naprawdę chcieć odnaleźć swój styl. Wiele kobiet mających ten problem podchodzi do tematu, tak jakby ktoś miał pstryknąć palcem i w 3 sekundy miało by się to zmienić. Na tym forum pojawia się wiele takich topików, jednak rzadko kiedy nie kończy się na jednym poście. Musisz poświecić swój czas i włożyć w to troszkę siły. Ja uważam że warto. Niektórzy powiedzą ze ciuchy i wygląd to nie ważna sprawa. Jednak gdy tak jak w twoim przypadku emanuje to na inne sprawy w twoim życiu, jak na poczucie własnej wartości, atrakcyjności itd to według mnie to bardzo ważna sprawa. Świat nie jest bajką gdzie ocenia się po wnętrzu. W życiu musimy podejmować masę decyzji w każdej chwili i opieramy się na schematach. Dobry wygląd to pewność siebie a pewność siebie potrafi wiele przechylić na na naszą korzyść. Chętnie służę pomocą i radą. Przeczytaj proszę wypowiedzi w tym temacie: http://f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=5305026 Nie jest to dokładnie twój problem. Ja osobiście nie lubię typów figury to uśrednienie gdzie wszystkie kobiety na świecie podzielono na kilka grup. Jednak z braku laku jest to dobry początek. Jeśli nie masz czasu najlepszym wyjściem będzie udanie się do stylistki wtedy zajmie to około 1-2 dni. Jeśli chcesz spróbować sama chętnie pomogę.