Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość KafeteriankaNovaaaa

BIEGUNKA - POMOCY!

Polecane posty

Gość KafeteriankaNovaaaa

Witam, od wczorajszego wieczora męczy mnie silna biegunka. Nie jadłam nic podejrzanego, w ogóle mało jadłam więc nie wiem co mogło to spowodować. Trwa to do teraz, w dodatku silny ból brzucha, który bardzo nasila się gdy nadchodzi moment że trzeba już biec do toalety. Stoperan ani inne tego typu lekarstwa nie działają. Jakie są na to sposoby? jestem już wykończona :( :(

Gość niuu
Może złapałaś jelitówkę.

Gość noo jacha
A Smecty próbowałaś? Mi pomogła bardzo jak miałam jelitówkę. Możesz też spróbować babciny sposób, ale ostrzegam, że to bardzo niedobre jest. Łyżkę mąki ziemniaczanej na 3/4 szklanki wody, dobrze mieszasz i wypijasz jednym haustem. Babcia mi to zawsze wciskała jak miałam biegunkę, a musiałam koniecznie wyjść z domu. Przy biegunce radzę również brać te proszki do rozpuszczania w wodzie, które uzupełniają elektrolity, nie pamietam nazwy niestety.

z naturalnych metod znam jedną, rozcinasz torebkę herbaty zwykłej i na sucho ją zjadadsz, połykasz, możesz woda popić, bo jest strasznie sucha, mnie pomagało, ale to raczej na słabe biegunki. A tak to węgiel w tabletkach

Gość x ja ci odpowiem x
Miałam kiedyś mega biegunkę, połączoną z pawiowaniem :( Lekarz lekarz powiedział, żeby brać leki stoperan, smecte itp. do skutku, aż objawy ustaną, nie patrz, że jedna tabletka, na ileś tam godzin, bo co weźmiesz, to oddasz do kibelka :( Zmniejszyć dawki do tych co napisane na opakowaniu możesz dopiero gdy się wszystko wyrówna. Łączę się z Tobą w bólu :(