Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Stęskniona mama

Dwulatek na wakacjach bez mamy.

Polecane posty

Gość twój dwulatek
Każde dziecko jest inne, wierzyć nie musisz, ale wiele dzieci w wieku 2 lat już ładnie mówi. Tylko trzeba z nimi rozmawiać. Moja koleżanka narzekała że jej syn ma 3 i prawie nie mówi ale jak on mówił "eee-e" i pokazywał palcem picie, jedzenie czy zabawkę ona mu podawała, nie musiał się wysilać a ja czekałam aż powie o co mu chodzi. Niektóre z lenistwa nie mówią

Gość Mój dwulatek
Że Wy tak spokojnie umiecie oddać dziecko babciom na całe 14 dni i nie uważacie, że to za długo. Rozumiem jeszcze na weekend, na dzień, dwa, ale 2 tygodnie ? To nie lepiej samemu z dzieckiem na 2 tygodnie się gdzieś wybrać na wakacje ?

Gość twój dwulatek
No pewnie, najlepiej w ogóle trzymać w terarium, nie wychodzić na dwór bo bakterie, w domu tylko wysterylizowane zabawki. A potem się dziwisz ze twoje dziecko nie umie mówić skoro nie ma jak się rozwijać I jeszcze jedno - raczkujące dzieci mówią szybciej, a te z chodzików niestety nie i jest to udowodnione badaniami, jak znajdę artykuł to wkleję

Gość Mój dwulatek
Uważasz, że jak będę z dzieckiem rozmawiać, to na pewno przemówi - i tu się mylisz - rozmawiam z dzieckiem non stop, wszystko omawiam, opisuję słowami- a mowa się nie rozwija. I to nie jest jakaś anomalia, tak naprawdę dopiero 3 latek powinien coś konkretnie mówić, nie dwulatek.

Gość Mój dwulatek
W terrarium nie trzymam, wyjeżdżamy z dzieckiem w różne miejsca poza dom, zdziwiłabyś się w ilu miejscach był lepszych niż dom babci i dziadka ! A raczkować też raczkował mój syn.

Gość twój dwulatek
Wmawiaj sobie. Idź do złobka najbliższego i zobaczysz jak dzieci 2 lata wzwyż umieją mówić. Poza tym co do wakacji. Wakacje trwają dwa miesiące - masz tyle urlopu? Bo my nie i jedziemy z dzieckiem na 2 tygodnie a pozostałe 2,5 miesiąca ma siedzieć przed tv albo kompem?

Gość Mój dwulatek
Uważasz, że jak nie puszczę na 2 tyg.np. do dziadka, to trzymam w terrarium, tak, a zapomniałaś, że chyba rodzice są od tego, by dziecko gdzieś zabierać i pokazywać świat, a nie pozbywać się na 2 tygodnie oddając do dziadków.

Gość Mój dwulatek
Dwulatek jeszcze nie ma wakacji koleżanko, bo nie chodzi do szkoły !!!

Gość twój dwulatek
To super że raczkował, idź do logopedy, może coś innego powoduje, że nie mówi...I bez obrazy, na serio rówieśnicy mojego dziecka w wieku 2 lat już sporo mówili.

Gość Mój dwulatek
W pozostałe 2,5 miesiąca masz jeszcze wolny czas po pracy, który możesz wykorzystać na wyjazdy i wycieczki z dzieckiem.

Gość twój dwulatek
ale 3 latek ma bo chodzi do przedszkola, przecież temat nie tej jedynej osoby dotyczy

Gość Mój dwulatek
Ale też odkryłaś Amerykę, myślisz że nie wiem, że 2 latki już ładnie mówią ? Ale są i takie co nie mówią nic, wiedziałaś o tym ? Znam sporo takich.

Gość Mój dwulatek
Autorka pisze o 2-latku, nie 3 latku.

Gość twój dwulatek
ale wypowiada się nie tylko autorka a Ty sama napisałaś "nie wiem jak wy możecie zostawiać..."

Gość Mój dwulatek
U lekarza z dzieckiem byłam i mam diagnozę, że jeszcze ma czas na rozwinięcie mowy, póki co nie trzeba nic robić.Na logopedów przyjdzie czas później, jak do 2,5-3 lat nie przemówi.

Gość Mój dwulatek
Ja wypowiadam się tylko na temat dzieci w wieku dziecka autorki.

Gość twój dwulatek
No to dobrze, ale nie bądź zła na matki tych dzieci które mówią ładnie w wieku 2 lat:)