Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zauroczona nim a jego brak

praca, może coś mi podpowiecie

Polecane posty

Otóż pojawiła mi się nowa oferta pracy a mianowicie praca w recepcji w jednym z prestiżowych salonów piękności w Warszawie. Proponują na początek (3 miesiące) umwę zlecenie, praca 13 godz, dzień wolny, co drugi weekend w miesiącu wolny, Praca od poniedziałku do niedzieli. Zapewniaja 180 godz a stawka godz to 7zł netto. Z tym że tam cały bajer oprócz moich obwiązków polegał by na sprzedaży produktów tj. kremy,szampony,ogólnie kosmetyki i z tego jest niezła kasa, za każdy sprzedany produkt jest 8,20 netto do ręki i tutaj właśnie można wyciągnąć dobre pieniądze. Brałybyście się kobietki za taką pracę ? Obecnie pracuje na etacie, z tym że tną mi godziny , mam 8 zl netto, premie od roku widziałam tylko 2 razy...

Proszę o radę :)

Gość mały odkrywca
a kto Ci będzie placil skladki przez te 3 miesiące i jakie są perspektywy na przyszłość w tej recepcji? Ja wolalabym mieć umowe o pracę

no chyba pracodawca zajmuje się czymś takim ?

Gość nibyksiezniczka
ile dostaniesz do reki po skonczonym miesiacu?

Gość nibyksiezniczka
rozumiem ze 1260 plus premia za sprzedane produkty. a zapytalas ile tych produktow miesiecznie sie sprzedaje? bo jesli 3 sztuki to daj sobie spokój a jesli 300 to bardzo dobrze bys na tym wyszla:)

1300 + ta kasa od sprzedaży tych produktów, dziewczyny wyciągaja 2400, a w dobrych miesiacach i 2800

ta menager mówi ze miesiecznie sklep salon sprzedaje ok.6-8 tys, zależy a dziewczyny czasami 15 czasami mniej, różnie bywa,zależy od dnia

Gość nibyksiezniczka
ale to jedno drugie wyklucza: za sprzedaz kosmetykow masz dostac 1300. za sztuke 8,40 czyli musialabys sprzedac 154 sztuki. a Ty piszesz ze sprzedaja 15szt albo mniej czyli 15sztuk x 8,40 wychodzi 126zl. czyli podstawa 1260 plus 126 wyjdzie 1386zl moze dziewczyny fryzjerki maja po 2400-2800 a nie recepcjonistka? powiem tak za 2400-2800 idz bez zastanowienia- dobre pieniadze jak na recepcjonistke ale za 1386 absolutnie nie- co to za pieniadze. no chyba, ze tyle ci wystarczy?

Gość nibyksiezniczka
dopiero doczytalam- dziennie sprzedaje sie 15sztuk- jesli tak to chyba warto sprobowac

miesięczna pensja jest stała, czyli to nie całe 1300 zł, ale można własnie na tych produktach dorobić... niewiem , chyba się zdecyduje, bede musiała rozwiązać umowe z obecnym pracodawcą, mam 2 tyg okres wypowiedzenia, a jak to jest z tymi składkami wszystkimi jeśli chodzi o umowę zlecenie ?