Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

JanuszZmłyna

Jaka jest różnica

Polecane posty

po między zaburzeniami psychicznymi a chorobami psychicznymi? Moim zdaniem osoba z zaburzeniami psychicznymi jest świadoma tego że jest z nią coś nie tak, natomiast osoba chora myśli że wszystko jest z nią dobrze. Sam mam zaburzenia psychiczne. Nie brałem żadnych lekarstw, mam zamiar się wybrać do psychiatry ale tak się boję co on powie. Czy mogę mieć zaburzenia psychiczne przez alkohol? Kiedyś dużo piłem alkoholu. Bywałem po nim agresywny, również na trzeźwo bywam agresywny, lecz nie robię takich rzeczy jak robiłem po alkoholu.

Gość Piękna Księżniczka z pieskami
dobrze myslisz..ten faktycznie chory nie wie ze cos z nim nie tak.. a zaburzenie to jakby chwilowy brak styku w mózgu

Piękna Księżniczka z pieskami no nie tak chwilowo. Mam takie skoki, często mnie wszystko denerwuje, a potem przechodzi na jakiś czas i znowu się akcja zaczyna. Troche w życiu przeszedłem stresów. Nie było łatwo, powiem nawet że było bardzo ciężko i jest bardzo cięzko. jest ciężej niż było. Kiedy piłem to tego tak nie odczuwałem, lecz mi wtedy to dopiero odbijało. Robiłem rzeczy które po trzeźwemu nie zrobię raczej ale pomyślę o nich, lecz przemyślę jakie mogą być konsekwencje i odpuszczam. Wiadomo ze też działam czasami pod wpływem chwili, nawet często. Jednak twierdzę że lepiej nie pić. czasami się napiję troszkę, ale tak żeby chlać to nie. Wolę ćwiczyć :)