Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość primaverka

fałd karkowy

Polecane posty

Gość primaverka

witam, wczoraj mialam robione usg połówkowe w 24 tc, wszystkie pomiary byly dobre, lekarka nie miala do niczego uwag. mnie jednak meczy jeden pomiar NF- fałd karkowy = 7mm, gdzies przeczytalam ze jest jakas norma do 6mm, tylko zastanawiam sie na ile jest to wiarygodna norma skoro nie mam jej na wyniku badań. czy moze ktos mi rozjasnic ten temat? bardzo prosze

Gość marika...
na tym etapie ciazy nie mierzy sie juz NT. Ma znaczenie, ale podczas usg w 12tc.

Gość primaverka
tak NT w 13 tc wyszlo 1,3 mm, teraz mam NF =7mm, a to chyba co innego...

Gość xdxd
nt to przezierność karkowa nf to fałd karkowy ja na polowkowym nie mialalm tego podanego bylo badane serduszko zoladek nerki kregoslup, glowka, pecherz moczowy itp

Gość primaverka
to podejrzewam ze na tym etapie ciazy nie ma to znaczenia, ja mam podane NF, ale chyba nie bede sie tym przejmowac, pozatym moze ma na to wplyw waga dzidziusia, a synus ma juz 700 g:)

Gość 123mikimax
Czesc dziewczyny wlasnie podbijam ten temat bo sama mialam teraz w 20 tygodniu mierzony fald karkowy i wyszedl powyżej 6mm a przeziernosc mialam w 11 tygodniu 2,1 a teraz kieruja mnie na kolejne usg do szpitala bo ponoc wynik jest poza normą i strasza mnie roznymi chorobami genetycznymi strasznie sie boje.... widze ze wasze posty sa z sierpnia także pewnie jesteście już rozwiązaniu czy wasze dzieciaczki urodzily się zdrowe ?

Gość smagda
13 tyg nt 2,5mm crl 80mm, pod koniec 19 tyg nf= 6mm wszystko inne ok, testy z krwi Paapa ok, lekarze powiedzieli,ze w normie i nie mam sie czym martwic,ale jednak czlowiekowi zasiali strach

Gość eossa
Ja mialam napisane tylo - w normie. Inny lekarz wykonywal usg, a moj bardzo dopytywal o to NF.

Gość VO84
I jak u Was sie to skończyło? Pytam bo u nas na polowkowych tez wyszedl pogrubiony fałd karkowy.

Gość kamilaaaaa21
Dziewcxyny u nas ten sam problem nf 6,3 mm jak u was sie sknczylo??