Poziomkowa1987 0 Napisano Sierpień 8, 2012 Dobry! Wiem wiem, wszystko już było chodzi mi raczej o opinię. Chciałabym wrócić do Yasmin (aktualnie stosuję NuvaRing) Moje pytanie brzmi czy powinnam robić 7 dniową przerwę a potem wziąć tabletkę czy jednak wyjąć krążek i od razu zażyć pigułkę. Trochę to dla mnie niejasne skoro np jak chcesz wyjąć krążek tylko na chwilę to działa tylko przez 3h... kolejna kwestia to to, że krążek ma dużo mniej hormonów niż tableta.. Skłaniam się do opcji z klasyczną 7 dniową przerwą... Proszę Was o opinię :) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Gość 123blablabla123 Napisano Sierpień 8, 2012 Najlepiej byłoby gdybyś zapytała swojego ginekologa. Mój na przykład dał mi do siebie nr i mogę dzwonić kiedy tylko chce z jakimkolwiek pytaniem, uważam że to bardzo dobre rozwiązanie i każdy powinien tak robić. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poziomkowa1987 0 Napisano Sierpień 8, 2012 Oczywiście mam taką możliwość, ale mi sie wydaje że przez telefon to ja nie wyjaśnię o co mi chodzi... Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 9, 2012 A co w tym trudnego? Kiedy powinnam wziąć pierwszą tabletkę Yasmin, jeśli do tej pory stosowałam Nuva Ring? A logicznie myśląć... Pierścien wkładasz na trzy tygodnie, potem na tydzień go wyjmujesz i podczas tego tygodnia też jesteś zabezpieczona, więc to chyba logiczne, że Yasmin powinnaś wziąć po tej tygodniowej przerwie. Nic Ci nie będzie jak zaczniesz wcześniej, ale przerwa w stosowaniu antykoncepcji nie może być dłuższa niż 7 dni. Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poziomkowa1987 0 Napisano Sierpień 9, 2012 Niby tak ale jest zawsze napisane w ulotce że przy zmianie tabletek zaleca się nie robić przerwy Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Perwersja 0 Napisano Sierpień 9, 2012 "ale jest zawsze napisane w ulotce że przy zmianie tabletek zaleca się nie robić przerwy" W której niby ulotce tak jest napisane? Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach
Poziomkowa1987 0 Napisano Sierpień 9, 2012 kuźwa chyba mi się coś przyśniło... masz rację zachowałam się jak gówniarz :D już wszystko jasne :D Wiem że pewnie masz to w nosie ale sobie czytam różne rzeczy i wiesz co Perwersja? - lubię Cię :-) Udostępnij ten post Link to postu Udostępnij na innych stronach