Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiioooo

od ilu cm rozwarcia bole sa baaardzo bolesne

Polecane posty

takie ze chce sie wyc?

Gość iiiiiiiiiiiiiiiiiioooooooooooo
ej oddawaj mój nick :P

Gość niuu
To nie zależy od cm rozwarcia ale od tego jak mocne są skurcze -najbardziej bolesne były pełne porodowe 100% skurcze (wg ktg).

Chyba że trafia Ci się bole krzyzowe- wtedy nie czujesz nic poza odcinkiem ledzwiowym krefoslupa, falowy przeszywajacy bol. Co do rozwarcia chyba 7cm to tzw pkt krytyczny

przy 1 porodzie chyba od tych fajnych 6 cm - skurcze były co 2 minuty. przy 2 porodzie od rozwarcia na .... 3 cm. skurcze cholerne co minutę a rozwarcie się nie robiło. i tak sobie już trwały i trwały. za to nagle z owych 3 cm zrobiło się pełne 10 cm w ciągu 20 minut :D

Gość miszkowata
U mnie od 8 cm, ale to były 3 potężne skurcze dopóki dziecko się nie odwrócilo buzią do wyjścia. Nie miałam znieczulenia, z zzo pewnie tego bym nie czuła.

Gość Monte nie daje rady
U mogę zaczęło się od 5 cm było jeszcze do zniesienia, natomiast wyżej było tak że podczas skurczu kuliłam się z bólu. Na szczęście trwało to tylko kilkanaście minut. Podziwiam i współczuję kobietom które dają radę z silnymi skurczami 12h i więcej. Parte przynoszą tylko i wyłącznie ulgę.

Gość Monte nie daje rady
U mogę zaczęło się od 5 cm było jeszcze do zniesienia, natomiast wyżej było tak że podczas skurczu kuliłam się z bólu. Na szczęście trwało to tylko kilkanaście minut. Podziwiam i współczuję kobietom które dają radę z silnymi skurczami 12h i więcej. Parte przynoszą tylko i wyłącznie ulgę.

Gość Monte nie daje rady
Miało być u mnie- literówka:).

Gość idzie buka zla
do rozwarcie 3 cm jeszcze bole do zniesienia ale juz do 7 cm hardcore :) da sie przeżyc

up

Gość Dagtmajtmd
najgorsze skurcze od 5 cm w wzyz miałam przez wiele godzin. masaże szyjki pomogly. urodziłam po 12h

jak rodzisz pierwszy raz to niestety ale boli caly czas :( ale jak to jest drugi lub kolejny porod to tak od 7cm

tak, to pierwszy porod, to przy pierwszym porodzie jest tak tragicznie ze zawsze od samego poczatku boli? Ja juz mam podobno rozwarcie na 2 cm, wiec pocieszam sie, ze jeszcze tylko 8 cm ;)

Gość d.z.iunia
Każdy poród jest inny. Koleżanka pierwszy poród miała praktycznie bezbolesny, parte 15 minut, bez pękniecia i nacinania. Drugi co prawda krótszy, ale o wiele bardziej bolesny, parte dłuższe. Więc nie ma reguły.

Edziu, idz sobie zrob reką, bo nic ciekawszego cie chyba w zyciu nie spotka :P

Gość SabinaSarnkowa
4