Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość synowa ciężarna...

teściowa jest położną:( RATUNKU!!!!

Polecane posty

Gość synowa ciężarna...

świetna babka, bardzo dobrze się dobadujemy. Ona od początku mojej ciąży jest przekonana, że odbierze mój poród:( No nie wiem.... Co myślicie, no nie jest to dla mnie wcale dobra nowina jednak...

Gość twoja piczę zobaczy
Ja kiedyś też miałam taką sytuację, pojechałam rodzić do szpitala w którym teściowa nie pracuje :D

Gość wróżka esmeralda :P
jeszcze ją będziesz w tej roli błogosławić...

Gość synowa ciężarna...
a jak ona zareagowała? Małe mam możliwości: u nas jeden szpital. Do tego bratowa teścia też jest położną w tym szpitalu:D Noszę nazwisko dwóch położnych, chyba powinnam się ewakuować???

Gość mam dola
J abym sie cieszyla, wiesz jaka bedziesz miec opieke? wszyscy beda kolo Ciebie skakac.

Gość twoja piczę zobaczy
Moja rada - jedź do innego miasta, nie urodzisz od razu, to trwa wiele godzin a samochodem w pół godziny nawet kilkadziesiąt kilometrów sie przejedzie.

Gość nestle.........
ciesz się, bo cały personel będzie dzieki "plecom" traktować cię pewnie dużo lepiej :)

Gość twoja piczę zobaczy
Ja ciebie rozumiem, nie chciałabym aby mni teściowa oglądała moją pipkę, to jest miejsce do oglądania tylko przez mojego męża, nie wyobrażam sobie, jak miałabym jej potem spojrzeć w oczy. Musi być jakies tabu w rodzinie.

No chyba Cie porabalo! Widac, ze nie wiesz jak jest w pl szpitalach :O Bogu dziekuj za sytuacja w ktorej sie znalazlas chociaz powiem szczerze nie chcialabym zeby tesciowa odbierala moj porod :D

Gość synowa ciężarna...
sprawa niby fizjologiczna, zwłaszcza dla nich, ale dla mnie średnio to wygląda. Potamek zaś z pewnością byłby zadowolony:D ehhh...

Gość synowa ciężarna...
jagoda przeczytaj swój wpis, bo sama sobie zaprzeczasz:o

Gość synowa ciężarna...
a może jakaś teściowa- położna się wypowie???

Gość twoja piczę zobaczy
To jest sytuacja krępująca, a wy byście nie były zażenowane jakby wam wszedł na porodówkę kolega- lekarz a wy byście leżały z rozwalonymi nogami? Ja bym się chyba pod ziemię zapadla ze wstydu. Tak samo nie wyobrażam sobie żeby teściowa, z która jestem ą ę miała mi w krocze zaglądać, jeszcze bardziej by mnie to blokowało. Ona powinna zrozumieć, że sie jej krepujesz.

Gość twoja piczę zobaczy
A co twoja na to, czemu o tym nie rozmawiacie?

Gość synowa ciężarna...
Dla niej sprawa jest naturalna: odbierze poród:) To ja mam problemik:)

Gość lela***
to zależy, jaką osobą jest teściowa jeśli jest życzliwa, w porządku, to skorzystaj! ona zadba o Ciebie i dziecko w tej ważnej dla Was xhwili, będziesz pod opieką, a w czasie porodu to naprawdę ważne.

chodzilo mi o to ze jak w szpitalu beda wiedziec ze jestes synowa tej poloznej to bedziesz traktowana jak krolowa.

Gość synowa ciężarna...
...ale po tych wpisach o warunkach w szpitalach stawiam na dobro dziecka i własne też. Chyba podjęłam decyzję:classic_cool:

Gość twoja piczę zobaczy
A od czego masz buzię, trzeba było powiedzieć, że się nie zgadzasz, powiedziała ci że odbierze poród i nie zareagowałąs na to?

Gość lela***
ja w czasie porodu miałam koleżankę, która jest położną i byłam wdzięczna, ża to, że była ze mną i mi pomagała nie czułam się jak przedmiot czy pacjent, ale jak osobą, z której zadniem się liczą

Gość tgbgfdd
a ja powiem Ci, że w czasie porodu różne rzeczy mogą się zdarzyć - to dobrze, że ona chce Ci pomóc, zna lekarzy, pielęgniarki, inne położne dla Ciebie i dziecka to dobrze

Gość synowa ciężarna...
JAgoda---dzięki i pozostałym też🌻 teściowa jest do rany przyłóż, ciotka też fajna. Tylko ten wstyd... Ale skoro dla potomka tak będzie lepiej, to odpuszczam... Pierwszy raz będę księżniczka:D

Gość lela***
teściowa na pewno nie pcha się do Ciebie na porodówkę z ciekawości, tylko chce pomóc bezpiecznie przyjść na swiat wnukowi

Gość synowa ciężarna...
"A od czego masz buzię, trzeba było powiedzieć, że się nie zgadzasz, powiedziała ci że odbierze poród i nie zareagowałąs na to?" ja nigdzie nie pisałam, że się nie zgadzam...Co najwyżej, że mam mieszane uczucia...

Gość synowa ciężarna...
lela---tak próbuję to sobie układać:)

Gość miśka 34
tu chodzi też o Twoje zdrowie i zdrowie/bezpieczeństwo dziecka poród to normalna sprawa, a nie wstyd teściowa jest położną - bedziesz pod dobrą opieką

Gość kredka niebieska :)
Mi porod odbieral swiadek z mojego slubu :P Kumpel mojego meza jest ginem,ale za to jaka mialam opieke :) Na poczatku nie czulam sie zbyt komfortowo,potem bylo mi wsio ryba byle szybciej urodzic i juz nie obchodzilo mnie kto mi tam miedzy nogi zaglada :)

Gość synowa ciężarna...
zaczynam myśleć, że bonus mi sie rtafił:D Pewnie tak: nie każdy w końcu ma rodzinkę na porodówce:)

Gość ja tam nie chciałabym
z teściową na porodówce obcować. dla mnie byłoby to mało komfortowe. rodziłam dwa razy- bez "pleców"- i miałam dobrą opiekę, nie narzekam na brak zainteresowania czy kiepskie warunki. myślę, że obecność teściowej w niczym by mi nie pomogła- za to wprowadziłaby mnie w zakłopotanie

Gość synowa ciężarna...
No właśnie... Co więc mam wybrać?