Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Wave96kamilo

Problem z małomównoscia

Polecane posty

Gość Wave96kamilo

Witam jestem chlopakiem w wieku 16 lat i mam ogromny problem z małomownoscia.. Wiele osob mowi mi ze jestem sympatyczny mily przystojny wysportowany wrecz bardzo dobrze. Posiadam dziewczyna z ktora sie najlepiej dogaduje. Jestem aktualnie na wakacjach i czuje sie strasznie jestek tutaj jak duch.. Nie odzwlywam sie prawie wgl przez co.sie czuje dosc bardzo jie komfortowo i zle. Chcialbym moc prowadzic narmalnie rozmowe ale jie potrafie, nie mam pojecia o.czym.rozmawiac i glowe mam gdzies w chmurach. Siedzac w pokoju z innymi siedze i nie mowie nic. Da sie jakos z tym wapczyc by moc mozna prowadzic konwersacje z innymi? Nie wiem dlaczego.tam mam w wiekszych ekipach czuje sie dosc niekomfortowo i sam nie wiem co mowic, o czym rozmawiac. To samo mam z osobami starszymi nie potrawie z nimi rozmawiac a jak sami mnie o cos spytaja nie wiem co.odpowiediec. Jak z tym rwdzic sobie ?

Gość kamil79jgora
kup sobie książkę o sztuce oratorskiej

nic ci nie poradzę, odważ się, chociaż czasem lepiej nic nie mówić, niż gadac głupoty jak niektórzy na kafeterii

Gość Wave96kamilo
Nie wiem kim jestes ale wpierdalasz sie pod moj nick, jesli tez masz problem pisz na innym tekacie czy cos bo ja potrzebuje naprawde pomocy. Nestem osoba dosc uczuciowa ale tez mocna i silna. Oceny mam dobre nawet bardzo tylko najwiekszy problem sprawia mi malomownoscl. Znacie jakies sposoby jak z tym walczyc podejme sie kazdej proby.

Gość Wave96kamilo
Ale jesli siedzisz i wgl sie nie odzywasz to jest jeszcze gorzej.. Nie wiem o czym mam. Rozmawiac co mowic.. Z osobami starszymi rozmawiac rowiez nie potrawie.