Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Niezdecydowana:)

Imiona dla Dziewczynki i chlopczyka

Polecane posty

Dziewczyny co sadzicie o imionach dla dziewczynki Maja Oliwka a dla chlopca Igorek Marcelek Oskarek co byscie wybraly ?

Gość mnm vkvkvkv
maja i Oskar:) super

co do dziewczynki to wlasnie maja mi sie bardzo podoba a co do chlopczyka to bylam bardzo za igorkiem ale od pewnego czasu chodzi za mna marcelek:)

maja i marcel hmm podoba mi sie:) zastanawiam sie czy toprawda ze jak sie widzie swoje nowo narodzone dzieciatko po raz pierwszy to czy imie sie samo nasowa ale pewnie mi sie tak tylko wydaje:)

Gość nie w moim typie sa
Oskar to imię a'la Nicola, trochę patologią IMHO zalatuje. Nie spotkałam się z imieniem Oskar u osob na wyższym poziomie...

Gość nie w moim typie sa
Maja i Oliwka za to są już tak oklepane, że na wymioty się zbiera... Ja rozumiem, że są to imiona, które podobają się wielu osobom ale błagam... będzie 10 w klasie Mają i Oliwką... tu masz statystyki nadań: http://gorny.edu.pl/imiona/ radzilabym coś przynajmniej z drugiej, a nie pierwszej dziesiątki.

a co proponujecie

Gość Mama gaduły :)
Dziwi mnie że ktoś dał dziewczynce na imie Zara, dla wiekszośći ludzi to przecietna sieciówka... :D

Gość nie w moim typie sa
Może Konstancja, Róża, Rozalia, Kornelia, Anielka, Antonia, Apolonia, Florianna, Stefania, Anastazja, Cecylia? Dla chłopca Tadeusz, Ignacy?

powiem ze zadne z tych imion mi sie nie podobaly :( ale kwestia gustu nie sadzilam ze tak trudno bedzie z imionami:)

Gość nie w moim typie sa
Ok kwestia gustu ale może uda się znalezc coś, co nie będzie aż tak do bólu oklepane. Zerknij na tą listę, którą Ci wysłałam, możesz kliknąc sobie statystyki 2011, wtedy będziesz widziała które imiona pną się w górę a które spadają i można o nich pomyśleć. Są też mamy, którym nie przeszkadza popularność, ale nie zdziw się, że kiedy dziecko się urodzi znajomi i rodzina na kolejną Maję czy Oliwkę zareagują jednym wielkim ziewnięciem :o

Gość Mama gaduły :)
Mi obecnie podoba się imie Gabrysia i Klaudia. Chłopiec Paweł, Nikodem, może Alan..

Gość A wiec chcialabym ..
ogłosić że jesteśmy ludźmi na poziomie mamy wyższe wykształcenie i mamy syna Oskara z czego jesteśmy bardzo dumni.

Gość A wiec chcialabym ..
A dla dziewczynki wybrałabym Maja. I fajna parka Maja i Oskar.

co wy zawsze za bzdury piszecie ze jak sie nazwie dziecko maja, nadia, oliwka, jessica to znaczy ze to napewno rodzina patologiczna albo przygłupy. i co z tego ze imie kuba czy julia czy maja sa nadawane co drugiemu dziecku, co mnie to obchodzi ze w klasie bedzie 5 julek, no i co was to tak boli? a niech sobie bedzie

Gość nie w moim typie sa
Jak dla mnie możecie dawać Maja, Oskar, nawet Julka czy Oliwia. Większa szansa, że moje ukochane imiona ( ktorych celowo tu nie wymieniłam) nie staną się tak popularne skoro wiekszośc wciąż chce dawać imiona typu Maja :) A rodzicom z Oskarem niech dziecko zdrowo i szczęśliwie rośnie. Wyjątki od reguły się zdarzają, Wam ma prawo się podobać, ja mam prawo odbierać je jako imię z nizin. Najważniejsze, żeby dziecku dobrze się z nim żyło.

nie w moim typie sa ok sprawdze sobie to dzieki

ale widze ze komus jednak podoba sie imie maja moj typ dla chlopca igor i marcel widze nie za bardzo ale oskar tez ladnie:)

Gość ,khgjhgjf
wyjdź na balkon koło 18 i posłuchaj....chcesz dać na imię jak 80% mega podekscytowanych mamusiek które wyłączyły myślenie a włączyły szał ogółu?? to już innych nie ma?

Gość nie w moim typie sa
Dla chłopca Marcel ładnie, uczyłam kiedyś małego Marcela, świetny dzieciak, bardzo był zdolny. Igor mnie osobiście nie podoba się brzmieniowo, ale może być.

oczywiscie ze nadawanie imion dziecia przez rodzicow to jest ich sprawa zgadzam sie z tym chcialam sie poradzic i zobaczyc rozne opinie a to jak nazwe to bedzie tylko moja i mojego meza sprawa ale co do tego ze pewne imiona sa patologiczne czy nizej niz inne nie zodze sie z tym nie nalezy tego tak przypisywac to moje zdanie:)

Gość nie w moim typie sa
Ale jednak jest tak, że niektore imiona są lepiej inne gorzej odbierane przez społeczeństwo. Autorko przeczytaj koniecznie: http://www.edziecko.pl/ciaza_i_porod/1,79473,8775986,Imiona_stygmatyzuja___Nikola_i_Dzastin_skazani_na.html

kazdy nadale imiona swojemu dziecku takie jak mu sie podobaja a nie zwraca uwagi na to ile procentowo dzieci ma tak na imie bo to smieszne:) tez slyszalam ze marcelki sa bardzo zdolne aczkolwiek sa pewnie wyjatki:)

nie w moim typie sa: I myslisz ze tym wlasnie nalezy sie sugerowac ? to bez sensu moim zdaniem ale nie potepiam tego...

Gość nie w moim typie sa
No nie wiem czy to takie śmieszne... Zwracanie się do kolejnej Julki po nazwisku, bo jest ich tyle, że nie sposob tego robić inaczej w klasie jest śmieszne? Ja bym czegoś takiego dla swojego dziecka bardzo nie chciała i bardzo nie chciałabym być jedną z 9 takich Julek w klasie. Zastanow się, czy Ty byś chciała, żeby Cię wołali Kowalska, to Twoje imię byłoby praktycznie jak NoName? Jakbyś nie miała imienia?

Gość nie w moim typie sa
* BO Twoje imię byłoby Ja nikomu niczego nie narzucam, ale pomyślcie trochę o sytuacji tych dzieci...

bylam w klasie jedna z 3 Agnieszek i wogole mi to nie przeszkadzalo nie zwracali sie do mnie po nazwisku tylko pelnym imieniem i nazwiskiem dlatego nie widze w tym nic zlego ale tak jak mowie nie mozna tego w zaden sposob krytykowac ze ktos ma inne podejscie bo wszyscy jestesmy inni

Gość nie w moim typie sa
Jedna z trzech a jedna z dziewięciu to jednak różnica, a wiem co mówię bo sama uczę i wiem jak to wygląda.

wydaje mi sie wrecz ze zle jest dac dziecku jakies takie imie ktore nie jest popularne p[oniewaz kiedy w szkole jest sporo osob np o imieniu kasia to dziecia wydaje sie to normalne a jak juz dziecko ma na imie np Emanuel czy jeszcze inaczej to inne dzieci to smieszy bo wydaje im sie to dziwne malo jest takich sytuacji ze dzieci sa niezadowolone ze swoich orginalnych imion>