Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość robiacasushi

SUSHI - rzodkiew marynowana - zółta - przechowywanie?

Polecane posty

Gość robiacasushi

Cześć Wam. moze mi ktoś pomóc w zakresie takim: mam żółtą rzodkiew marynowana do sushi - jak ją przechowywac? mam spory kawałek, nie zjemy go "na raz" jak to najlepiej przechować, zeby sie nie psulo? mrozenie, sloik, jakas zalewa?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
mrożenie raczej odpada, to ma tyle wody, że po rozmrożeniu będzie się rozpadało możesz spróbować zrobić zalewę, tylko nie wiem, czy finansowo się to opłaca - po pierwsze ocet ryżowy jest stosunkowo drogi, a po drugie nawet w takiej zalewie może stać w lodówce najwyżej parę tygodni ale jeżeli masz ochotę, to proporcje na zalewę są takie: szklanka octu ryżowego, szklanka wody, szklanka cukru, ćwierć łyżeczki kurkumy podgrzać wszystko, rozmieszać cukier, ostudzić, zalać rzodkiew octu ryżowego nie zamieniaj na zwykły, bo to zupełnie co innego, od biedy można go zastąpić jakimś delikatnym w smaku, np. jabłkowym

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość robiacasushi
a jakie zastosowanie ma taka rzodkiew oprócz sushi???

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Gość martulkaaaa_________
najczęściej do kanapek (pycha są z mięsem marynowanym wcześniej w sosie sojowym i imbirze, potem pieczonym i to na kanapkę z zieloną cebulką) do sajgonek można też dodać do sałatek, do mieszanych warzyw smażonych na patelni, do różnych mięs itp itd

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

×