Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tlusty_leb_

Bardzo tłusta skóra głowy.

Polecane posty

Gość tlusty_leb_

Mam bardzo tłustą skórę głowy. Kilka godzin po umyciu na włosach mam jeden tłuszcz, dalej siano, pomimo stosowania masek, odżywek itp Dotykając skóry głowy czuję krostki i taki nieprzyjemny łuj jakbym nie myła włosów przez tydzień. Kilka godzin po umyciu czuć te włosy. Byłam u endokrynologa, on nie znalazł problemu. Włosy myję codziennie, stosuję szampony apteczne i dogeryjne, odżywki, maski, oleje. Czy ktoś ma podobny problem?

Gość nfkenvklenvlenvle
a stosujesz szampony do tlustych wlosow?one nadmiernie odluszczaja.

Gość tlusty_leb_
Tak wiem o tym, że przy uzywanie szamponow do wlosow przetluszczajacych sie efekt moze byc odwrotny, z racji tego, ze szampon te usuwaja warstwe ohronna nawet i skora rekompensuje to poprzez nadmierna produkcje loju. Stosowalam wiele szamponów, do wlosowó przetluszczajacych sie, suchych (myslalam, ze moze trroszke nawilza skore przez co nie bedzie ona potrzebowac az tyle natluszczenia), do wlosow normalnych itp.

Gość 2345678u
To zależy w jakim wieku jesteś. Jeżeli w wieku dojrzewania, to może być właśnie spowodowane dojrzewaniem. Powinieneś się zgłosić do dermatologa, bo może to sprawa choroby skóry.

Gość tlusty_leb_
Jestem kobietą :) Mam 23 lata :) W wieku dojrzewania właśnie tłumaczyłam sobie tym, że to hormony wariują. Mam także bardzo tłustą skórę głowy.

Gość inesines666
Może spróbuj kupić jakieś kosmetyki Melaleuca. Bardzo dobre produkty i o ile się nie mylę to mieli coś na problemy, o jakich piszesz. Ja testowałam markę i byłam zadowolona.

Gość mam takiego pomysła
wypróbuj szamponu siarkowego, jeśli jeszcze nie stosowałaś brzydki zapach skóry głowy może byś spowodowany grzybkiem, są specjalne szampony do włosów z łupieżem łotokojowym stosuje się szampony na bazie dziegciu, popytaj w aptekach

Gość tlusty_leb_
mam takiego pomysła wlasnie tez tak pomyslalam, ze to moze tlusty lupiez, dlatego obecnie stosuje ten szampon na ta przypadlosc wlasnie http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36804 a szampon siarkowa moc nie wysuszy jeszcze gorzej skory glowy?

Gość eeeeeeee????????
No ja nie wiem, czy ten pharmaceris pomoże... on ma na ppoczątku składu sls więc problem będzie tylko pogarszać

Gość mehendii
a slyszalas o szamponie w proszku Aritha? http://www.helfy.pl/aritha-reetha-powder-szampon-naturalny ja odkad zaczelam nim myc glowe moje problemy z wlosami sie same rozwiazaly, do tego mieszam go z Shikaki, Neem i Kalpi Tone i wmasowuje w skore glowy, zostawiam na 10 min i splukuje, nawet odzywki nie potrzeba, uwazam, ze te produkty ajurwedyjskie to rewelacja, dla glowy, dla skory, poprzegladaj sobie ta strone i p[oczytaj

Gość georrgiaa
Spróbuj oliwki Salicylol. Moja córka ma podobne problemy (młodzież, hormony buzują ;)) i ta oliwka bardzo jej pomaga. Plus od czasu do czasu spłukanie zakwaszoną wodą.

Gość tlusty_leb_
dziękuję :) Skorzystam z Waszych rad.

Gość bjbvkjenbkjvne
A moze nie myc wlosow dluzej?

Gość Facet który tu bywa
MOZE GRZYBKI JAKIES, MOZE U FRZYJERA SIE ZARAZILAS CZYMS? TAM NIE MYJA GRZEBIENI.