Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciężarówka mała

Psucie zębów przez ciążę to wymówka?

Polecane posty

Gość ciężarówka mała

Wystarczy myć porządnie zęby i nitkować oraz dobrze się odżywiac, wtedy nic się złego nie dzieje - to opinia mojego lekarza. Czy możecie to potwierdzić bo znajomej trzeba było leczyć kanałowo 3 zeby i zwala wszystko na ciążę.

Gość jajababa
Wzmozone problemy z zebami w czasie ciazy to oczywista wymowka!!!!!!!!!!!Dbaj o zeby przed ciaza to w ciazy nic sie nie "posypie"!!!!!!!!!!!ewentualnie krwawienie z dziasel-ale to tez nie regula!

Gość kretynki2
Pierdolicie, ja po 2 ciazach stracilam cala gore ... Zycze wam tego samego zobaczycie wtedy, ze nie zawsze to jest wymowka !

Gość poroocznikova
W ciazy moze latwiej o prochnice,bo jest wieksze zapotrzebowanie na wapn,a nie zawsze jest pokryte. Ale faktycznie jesli sie matka dobrze odzywia i dba o zeby,to nie powinny siedziac zadne powazniejsze rzeczy. Moja kolezanka miala martwy zab dluuuugo przed ciaza,ale jej ciaza to byla xiaza tysiaclecia i na koniec juz sobie to tak wszystko ugadala,ze zab sie zrobil martwy oczywiscie w xiazy i przez xiaze. i mysle,ze wiekszosc tych problemow z zebami to wlasnie tak wyflada

no nie wiem. mi jak zaczely krwawic dziasla w ciazy, to do tej pory mam z tym problem. a juz 8mc po porodzie. nie pomaga paronontax, nie pomaga lykanie rutinoscorbinu. doktor kazal mi jesc cebule, ale chyba i tak jem za malo.:p o zeby naprawdę dbam... ciaza jest moze wymowka ale na pewno nie pomaga zdrowiu zebow

Gość WysokaSzpila
zalezy tez od genow, i diety w ciazy - wiec ZALEZY...!

nie wiem czy wymówka. po 1 ciązy wszystko było super, nic się nie psuło, po prostu bajka! w ciaży dziąsła mocno puchły i bardzo krwawiły ale ok 4 mies po porodzie przestały i był spokój. po 2 ciąży jest MASAKRA. na początku grudnia przegląd generalny, wszystko wyleczone jeszcze przed ciążą, nic nowego się nie dzieje, piękne :) 3 dni po porodzie ząb boli okropnie - 8-mka do wyrwania. wszystko inne super. jest sierpień - w lipcu 4 zeby leczyłam! dbam o zęby od zawsze, bo zawsze miałam z nimi problemy, pasta, szczotka, nitka, płyn.....po 1 ciązy robiłam to samo co teraz, a nawet było niby gorzej bo ścisła dieta przy karmieniu (m.in. bez nabiału, bo mały nie tolerował) i było ok. teraz jem wszystko, prawie nie karmię piersią (tylko pierś 4,5 mies, teraz tylko 1 raz w nocy, a po 1 ciąży karmiłam długo) a zęby lecą jeden za drugim.

Gość jajababa
kretynki2- Trzeba bylo dbac o zeby. w ciazy dentysta nie jest zabroniony!!!!