Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość qqqqqqqqqqqq

ogrzewanie gazowe

Polecane posty

Gość qqqqqqqqqqqq

ile placicie za gaz majac ogrzewanie gazowe ? a moze ktos sie orientuje jakie beda rachunki w mieszkaniu 40metrowym na 1 pietrze? tak z grubsza ;)

Gość milka4444
ze świeżej słoniny - zamrozić słoninę - wystrugać czopek i zimny wkładać na pół godz. - powtarzać 3 razy dziennie.

Gość 23123123123123
ja właśnie w tym miesiącu mam deadline zeby zapłacic ostatni rachunek za 2 mce- dom 130 m , ale okna stare- 2600 zł

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqq
qpa szmalu. grzalas caly czas? jaka mialas temperature?

Gość 23123123123123
musiałam prawie cały czas grzeac, temp. 18-19 stopni, kuchnia chyba 14. Starty ciepla tak duze, ze jak wyłączę ogrzewanie to w ciągu godziny spada o stopień

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqqqqqqq
pewnie drzwi i okna nieszczelne ;)

na 1 piętrze - przuy mieszkaniu środkowym to warto pomyślec nad ogrzewaniem elektrycznym(ale nie centralnym) np ogrzewanielistwowe(kazde pomieszzczenie ma swój regulator)

takiego ogrzewania nie bierzemy pod uwage. prad jest drozszy od gazu.

Gość ogrzewanuee
Ja przy mieszkaniu ponad 60m zimą płaciłam ok 350 zł za 2 m-ce, ale w tym mam podłączoną kuchenkę i ciepłą wodę. Temp miałam ok 22 stopni.

zaproponowałem rozwiąZANIE TAŃSZE w eksploatacji przy spełnieiu warunków jak pisałem. Grzejesz tam gdzie potrzebujesz, masz komfort cieplny ukształtowany w inny sposób. Koszt ogrzewania gazem to powinien być na poziomie MAX 200zł/mc 40m/1piętro

a jaka temperature wziales pod uwage. i na czym sie opierales? masz podobny przypadek, miszkanie, 1 pietro?

pytam, bo spotkalam sie z opiniami, ze przy podobnym standardzie mieszkania rachunek za gaz wynosi od 300 do 500

ogrzewanuee- az sie nie chce wierzyc, ze przy takim metrazu mialas taki maly rachunek. za miesiac moze i bym sie zgodzila, ale za dwa miechy? jestes pewna? ;)

Gość ogrzewanuee
Wzięłam rachunki do ręki i właśnie sprawdziłam: listopad, grudzień (167m3) 409 zł styczeń luty (246m3) 459,68. Przepraszam za wprowadzenie w bład,błąd wynikł z tego że w tym roku mamy już prognozy wyliczane na podstawie roku ubiegłego. I dla przykłady w tej prognozie za listopad i grudzień zapłacimy 307,82 zł. Mieszkanie nowe, więc temperaturę trzymamy w miarę stałą, mamy sterowniki i ustawione na dzień ok 22 stopni, a w nocy 19.

Gość bezzębna Mariola
ogrzewanuee Ja przy mieszkaniu ponad 60m zimą płaciłam ok 350 zł za 2 m-ce, ale w tym mam podłączoną kuchenkę i ciepłą wodę. Temp miałam ok 22 stopni. -mam podobnie

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqq
no to skoro tak to przywracacie mi wiare w sens, by to robic :) tak sie nasluchalam, ze to drozyzna, ze zbankrutuje, ze ZIMNO! ze zwatpilam. dzieki :)

Gość qqqqqqqqqqqqqqqqq
a mozecie mi ppowiedziec na co zwracac uwage przy kupnie takiego junkersu?

Gość ogrzewanuee
Ja mam akurat piecyk Aristona, nie wiem czy dobry... na razie działa bez zarzutu :) My nie mieliśmy możliwości wyboru, takie były w standardzie mieszkania tak więc nie pomogę.

Gość qqqqqqqqqqqqqqq
a co z komora? macie zamkniety czy otwarty? wiesz, wszedzie szukam informacji, mimo , ze fachowiec powinien mi powiedziec. i powie, a jakze, ale czy koniecznie z korzyscia dla mnie jako klienta? jak trafie na nieuczciwego to moze chciec mi wcisnac za przeproszeniem gow..... ale drozsze, wiec wiecej dla niego.

Gość Cornetta
Wraz z mężem zastanawiamy się nad zmianą ogrzewania, bo rachunki za gaz były doprawdy przerażające. Myślimy o biomasie - konkretnie pellety. Czy ktoś może zmieniał sposób ogrzewania w ten sposób i może powiedzieć ile można zaoszczędzić?

Gość Andrzej Wysocki
Wiatm. Chciał bym polecić panom Pellety OLIMP. Z 1 tony naszego produktu pozostaje 2,3kg popiołu. Zazwyczaj z 1 tony węgla pozostaje około 40kg popiołu. Dodatkowo Pellety Stelmet pakowane są w zgrzewanych workach, co sprawia, że nie ma obaw o zabrudzenie. A każda paleta jest foliowana hermetycznie co zabezpiecza pellet przed wilgocią a co za tym idzie, przed utratą właściwości opałowych. Ponadto emisja CO2 w trakcie spalania jest równa ilości CO2 pochłoniętego przez roślinę w czasie wzrostu, jest paliwem czystym i bezpiecznym, nie wydziela nieprzyjemnych zapachów, popiół może zostać użyty jako naturalny nawóz. Firma STELMET produkuje pellet z własnych trocin,dlatego też produkt charakteryzuje stała jakość na wysokim poziomie. Jasny kolor granulatu jest wynikiem użycia doprodukcji surowca pochodzącego wyłącznie z drzew iglastych (sosna, świerk), a uzyskane certyfikaty jakości DIN 51731nr. 5H128 oraz DIN Plus nr. 7A091 są gwarancją najwyższej jakości wytwarzanych produktów. Pellet jest wytwarzany nanowoczesnej linii produkcyjnej - suszarnia bębnowa została zastąpiona suszarnią taśmową, w której temperatura suszenia wynosi tylko 100C, co pozwala uniknąć nadpalenia materiału i wypalenia lepiszcza. Pellety Stelmetu przekraczaja parametry wartosci opalowej wymagane przez certyfikaty DIN oraz DINPlus. Dla pelletu LAVA ta zawartosc to ok. 19,00 MJ/kg a dla pelletu OLIMP ok 20,00 MJ/kg, (wartosc opalowa byla wyzsza niz 18,00 MJ/kg) Pozdrawiam Andrzej Wysocki eRzecznik pelletów Stelmet: LAVA, OLIMP

Gość gość
zaalezy jaki dostawca daje gaz, ja np mam www.termika.pgnig.pl i jestem mega zadowolona, bo rachunki przychodza po 500zl np, a kiedys bylo tak, ze to byly kowty 800zl i dlatego zmienilismy dostawce na innego.