Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zadłużony spadek

BŁAGAM O PORADE PRAWNA.

Polecane posty

Autorka twierdzi, że został wydziedziczony. Jeśli on nie wie, to można spróbować się powołać na Art. 1019. Paragraf 2 i 3. Ale tu naprawdę jest potrzebny dobry prawnik specjalizujący się w takich sprawach, bo potrzeba tu zastosować w sądzie sztuczki i dobrą gadkę. Porady na Kafeterii nic nie dadzą. Tu tylko cwany, dobry prawnik.

Gość napisz,coś spróbujemy
Potrzebna jest argumentacja,opierająca się na tym,że tatuś dopiero teraz dowiedział o tytule swojego powołania gdyż był błędzie,co do tego,czy jest czy nie jest wydziedziczony,że nie utrzymywał kontaktów,nawet nie chciał wiedzieć co się u matki dzieje,która go skrzywdziła,może przejdzie takie coś.

jeżeli nie powiedzie usunięcie tamtego z mieszkania i będzie on dalej generował długi,albo to mieszkanie jest mnie warte niż długi,to powininen się uchylić od skutków przyjęcia przed sądem

to autorka tylko może takie szczegóły,czy jest wydziedziczony czy nie,czy wystąpić o zniesienie,żeby nie było dalej długów

Gość tez bardzo prosze o porade
mam pytanie moja siostra ponad 12 lat temu wziela komorke na abonament stracila prace przestala placic wyjechala.straszyli ja sadem ze jak nie zaplaci to skieruja to do sadu.Po paru latach siostra wyjechala z kraju,niedawno wrocila na wakacje i znowu wyjechala.Czy jakby cos sie dzialo faktycznie to siostra bylaby poinformowana w PL?

przedawnienie roszczeń z działalności gospodzrczej to trzy lata,dla operatora roszczenie wobec jest roszczeniem takim,dawno sprawa przedawniona

siostra mowila ze w 2002 dostala pisemko ze jezeli nie zaplaci do tego a tego dnia to oddadza sprawe do sadu.Od tego czasu mnic juz nie przyszlo.Przynajmniej rodzice nic nie mowia.Mozna to jakos sprawdzic czy sprawa jest faktycznie zamknieta?

za bardzo nie ma jak,jak nie było sprawy w sądzie przez 10 lat,to na bank jest przedawnione

to nawet jakby wszczęli sprawę,to z dwa razy znowu zdążyłaby się przedawnić,to są tylko trzy lata na przedawnienie

a jakby byla to wiedzielibysmy?sisotra rok pozniej wyjechala z Polski.

raczej powinniście wiedzieć

a bylaby szansa ze nie wiedzielibysmy?pod tym adresem mieszkaja rodzice.od zawsze.siostra przyleciala do kraju w 2011 i nie miala zadnych problemow na granicy.

jak od zawsze to tym bardziej nie ma szans

przepraszam ze zapytam ale ty masz cos wspolnego z prawem? dziekuje:)

może mam

Gość heykaa
mam pytanko:czy mozna wytoczyc sprawe osobie mieszkajacej zagranica?napisze krotko:facet romansowal z dziewczyna przez neta,spotkali sie w realu facet zakochal sie a ona nie.On po jakims czasie wyjechal zagranice nie mogl sie pogodzic i zaczal ja przesladowac setkami @,smsow tel.oboje sa ludzmi doroslymi.

Gość heykaa
chodziloby o stalking.Ona ma zgromadzona cala korespodencje,zapisana,zeskanowana,skopiowana.Ile taka sprawa potrwalaby.Zna jego dane osobowe..

musisz to zgłosić polskiej prokuraturze,może nawet go ściągną Europejskim Nakazem Aresztowania,to jest sprawa karna

Gość heykaa
facet z tego co wiem wyjechal do USA albo Kanady (ale bardziej obstawiam za USA)na stale mieszka tam juz od ponad roku.To nie jest to sprawa cywilna?nie orientujesz sie czy wtedy taka sprawa miedzypanstwowa trwa miesiac,dwa,pol roku?

Gość heykaa
sprawa pilna!

Gość heykaa
no chyba jednak nie doczekam sie;(

Gość heykaa
ok sprawa nie wazna i rozwiazana uzyskalam juz porade na innym forum!

Gość znowy 10 osob pisze
ale sie rozpisaliscie. w mojej ocenie ojciec jest spadkobierca w zwiazku z tym ponosi ciezary spadku w tym czynsz. autorka napisala ze go wydziedziczyla ale moze tak mu powiedziala nie ma na to zadnych dokumentow. przynajmniej nic nie pisala o testamencie czyli nalezy przyjac ze go nie ma wiec wszyscy spadek nabyli(nieswiadomie) teraz trzeba kombinowac aby odrzucic lub podzielic. przedawnienie jest po 3 latach ale kazde wezwanie przerywa bieg przedawnienia poza tym to nie jest automatyczne to dluznik sie na przedawnienie moze przed sadem powolac jak sie nie powola dlug nadal mozna egzekwowac jesli co jakies czas przychodzily wezwania.sad sam z siebie przedawnienia nie stwierdza. moga ja dodac do rejestru itd. nawet jak sie przedawni to nadal to bedzie zobowiazanie tylko tylko o innym charakterze i komornik tego nie wyegzekwuje.

Gość gflsjzaghsdfffffffffff
SPADEK MOŻNA ODRZUCIĆ!!!! NAJLEPIEJ IŚC DO PRAWNIKA I ON POWIE CO ZROBIĆ. NIE WARTO ZAŁOWAC KASY NA PRAWNIKA W TAKIEJ SYTUACJI, TO OCZYWISTE CHYBA.

Gość Tez prosze o rade
Czyli tak czy siak te rozliczenie z tel komorkowa jest juz przedawnione? Tak ?

Gość znowy 10 osob pisze
moim zdaniem a prawnikiem nie jestem to zalezy od tego ile tych wezwan bylo i w jakim czasie i kto odbieral. wcale przedawnione byc nie musi nawet jak minelo znacznie wiecje jak 3 lata bo to swiadczenia okresowe to wcale nie jest swiadczenie z dzialalnosci bo siostra takiej nie prowadzi. nawet jak jest przedawnione to nie zmienia to tego ze oni mogli siostre dodac do rejestru dluznikow a ona o tym nawet nie wie. jesli sie przedawnilo to raczej na droge sadowa nie wystapia ale przedawnienie to nie zaden automat tylko mozliwosc uchylenia sie przed sadem. tylko tyle i az tyle. poczytaj co to przedawnienie co to zobowiazanie naturalne to ci sie rozjasni jak masz troche oleju w glowie. ja bym zaplacil bo wychodze z zalozenia ze dlugi sie splaca. poza tym kiedys moze z tej bzdury byc problem np. biorac kredyt. wykresla z rejestru ten ktory dodaje tam przedawnienie nie ma znaczenia jesli ja wczesniej wpisali i powiadomili odpowiednio. nawet przedawnione sie nie wykreslaja.

Gość Tez bardzo prosze I rade
Aha, ale siostra mieszka zagranica I do polski nie wroci.chyba zadne pisma nie przychodzily bo rodzice nic nie wspominali.