Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marco2888

roznica wieku

Polecane posty

Gość marco2888

Witam Opisze sprawę krótko jak potrafię. Mam 28l, od niedawna jestem sam, po rocznym zwiazku. Nowa praca, nowe mieszkanie, można powiedzieć nowe życie. Jak to po rozstaniu człowiek nie myśli za bardzo o kolejnych związkach. Tak się jednak złożyło, że poznałem dziewczynę, młodszą 21 letnią. I stało się to czego wolałbym uniknąć ale się stało. Zakochałem się. Problem w tym ,że nie byłem do tej pory z dziewczyną tak dużo mlodszą. Jesteśmy wspóllkatorami i od razu miedzy nami zaiskrzylo. Znamy sie od tygodnia, ona też jest dopiero po mocno druzgoczacym zwiazku. Chciałbym zapytać Was dziewczyny jak to jest. Zależy mi na niej, jest nad wyrost dojrzała jak na swój wiek, do tego piękna i bardzo mi się podoba. Jak powinienem się wobec niej zachować, żeby mogła mi zaufać. Dużo rozmawiamy, zdarzało się, że byliśmy blisko, pieściłem ją ale ona podchodzi do tego ze sporym zakłopotaniem, nie pozwala na nic więcej niż pieszczoty. Oczywiście to ja jestem aktywny, ona nie zdobyła się jeszcze by odwzajemnić czułość wobec mnie. A może po prostu korzysta z możliwości bycia z kimś starszym, doświadczonym, cierpliwym?

Gość micccccro
Jak poznałam mojego chłopaka to miałam właśnie 21 lat, a on 28. To było jak grom z jasnego nieba ;). Od momentu poznania nasza znajomość potoczyła się bardzo szybko, od razu zaczęliśmy się często widywać, po pół roku zamieszkaliśmy ze sobą. Teraz jesteśmy najlepszymi przyjaciółmi, o wszystkim ze sobą rozmawiamy, czasem rozumiemy się bez słów. Różnica wieku NIGDY nie była wyczuwalna i nie miała żadnego znaczenia. Nie wiem co Ci poradzić, moim zdaniem powinniście być po prostu sobą i stopniowo się poznawać, spędzać czas. Jeśli coś ma z tego wyjść to wyjdzie.

Gość fhgfjhng
U nas ostatnio 28 latek zaczął spotykać się z 18 latka. Wpadli po niecałych 3 miesiącach znajomości:) Teraz sa małżeństwem. Ale dziewczyna jest całkowicie zdominowana przez dowiadczonego, starszego partnera

7 lat to nie jest bardzo dużo. Jeżeli czujesz coś wielkiego to pomyśl sobie, że może ona będzie matką Twoich dzieci i Twoją żoną? :) Dla mnie np. maks różnica wieku to 3 lata, nie wiem czemu, ale tak poprostu mam. Mój narzeczony jest starszy ode mnie o... równe 3 miesiące :P I pewnie wiele osób może mnie skrytykować, że niedojrzały, ale nasz stopień dojrzałości jest taki sam, dlatego jesteśmy ze sobą i planujemy życie do późnej starości. Jeżeli czujesz coś mega, to nie wahaj się. 7 lat to nie jest duża różnica, normalna moim zdaniem

Nie da się ocenić sytuacji nie znając Was. Często młodsza osoba jest bardziej doświadczona życiowo i dojrzalsza emocjonalnie,społecznie niż ktoś znacznie starszy. Wiele również zależy od Waszych charakterów, priorytetów, poglądów na życie itd. Życia nie buduje się zaglądając w metrykę. Nie ma żadnej reguły - kłócą się w związkach równolatkowie, a partnerzy z dużą różnicą wieku żyją zgodnie. Między mną i mężem jest ponad 5lat różnicy. Poznaliśmy się jak byłam nastolatką. Jakoś to nie przeszkadzało, by się dogadywać, iść dalej wspólnie przez życie i z czasem założyć rodzinę.

Gość ghdgdhdsg
to nie jest duża różnica wieku. poza tym znacie się od tygodnia, a ty juz dzielisz skórę na niedźwiedziu. no i biorąc pod uwagę, że nawet nie nie mieszkasz sam tylko zyjesz nadal jak student i wynajmujesz mieszkanie z jakimiś "dzieciakami" swiadczy o tym, ze sam nadal jestes "dzieciakiem", więc nie pozuj na dojrzałego

u mnie jest 9 lat różnicy między nami, a jakoś specjalnie tego nie odczuwam.Wcześniej byłam zakochana w chłopaku 6 lat starszym, więc myślę,że 7 lat to nie jest jakoś specjalnie dużo.

Gość pm2011
Między moimi rodzicami jest 7 lat różnicy i w tym roku świętowali 40. rocznicę ślubu. Mojej sąsiadki matka jest jakoś 9 lat młodsza od męża i so od ponad 20 lat małżeństwem. Metryka nie gra roli. Ważne co się ma w głowie.

Gość kattypurry
ja kiedy poznalam mojego narzeczonego mialam 17 lat, a on 27. teraz ja mam 21 on 31, za rok mamy slub. roznica wieku nigdy nie byla dla nas, ani naszych rodzin problemem. dogadujemy sie super ;) wiek nie gra roli, takze nie martw, jesli twoja znajoma/dziewczyna che tego zwiazku to czemu nie, tylko musisz wyczuc czy jest z Toba bo imponujesz jej wiekiem, czy tez wpadles jej w oko :)

Gość Panna Młoda 22
Drogi Kolego.. Nie naciskaj zbyt mocno na nią, bo możesz ją odstraszyć. Skoro pozwala sobie na małe pieszczoty, to też coś do Ciebie czuje. Daj jej troszeczkę czasu i daj go sobie. Wasza różnica wieku jest niezauważalna. U mnie różnica wieku to 13 lat. Jesteśmy już razem 5 lat ( ja mam 22, mój mąż 34 ), teraz jestem w ciąży, jest cudownie :)