Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dsdsadsdsdsasa

Kobiety intelektualistki. Czy istnieja?

Polecane posty

Gość dsdsadsdsdsasa

Dlaczego jest tak malo kobiet intelektualistek? (nie mówię, że wcale nie ma). oto moje obserwacje: mężczyźni nie interesują się zwykle kulturą. ci, którzy np. czytają książki to są zwykle ludzie w typie "kujonowatym", niesamodzielni i słabi po których można "jechać". zaś kobiety są chyba bardziej ukulturalnione, ale zwykle jak już kobieta czyta to jakieś bzdety typu Coelho albo Grocholę czy Samotność w sieci. nie są to wszystko książki na poziomie, ale dostarczają wrażeń, głównie opowieściami o miłości. nie mam przyjaciółki, która interesowałaby się poważną literaturą i sztuką. prawie każda moja znajoma interesuje się tak naprawdę "przeżywaniem uczuć" a nie sprawami intelektualnymi. z czego to wynika? czy na tym portalu są jakieś kobiety-intelektualistki? które nie ględzą cały czas o małżeństwie z księciem z bajki?!

Gość kobietazik
Są :) W księcia z bajek nie wierzą ;) Ewentualnie moga ględzić o tym czy warto z takim iść na raz do łóżka ;) Z resztą same sobie dzielenie radzą :)

Gość dsdsadsdsdsasa
wsplczesmym kobietom tylko seks w glowie

Gość koronczarkaGraf
Jak mi ktoś przedstawi definicję intelektualistki, to powiem czy nią jestem. :o

intelektualistki to realistki :classic_cool:🖐️ nie potrzebuja ani księcia ani ciebie :D

Gość ZBOCZENTY
ale bym se coś zaruchał...

Gość koronka.1
Zaczęłam czytać, jednak wymuszony styl znudził mnie. A naprawdę chciałam się dowiedzieć o tych grzechach :) Uważam, że nietaktem jest generalizowanie. Przypuszczam, że wynika to z ograniczonego kontaktu z ludźmi. Ale to tylko moja hipoteza. Nie wiem jakie kobiety w życiu spotkał autor, ale jak widać, nie były to najlepsze spotkania. No przykro, zdarza się. Ciekawa jestem, jaki będzie jego post, kiedy pozna właściwą kobietę swojego życia. Trzymam kciuki :)