Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ona21563

Tabletki antykoncepcyjne - czy mogę odstawić w trakcie brania?

Polecane posty

Gość Ona21563

Witam wszystkie Panie, mam mały problem - 6 dni temu zaczęłam brać Diane35 (przepisaną przez dermatologa, miała pomóc na trądzik), jednak już teraz zauważyłam straszne skutki uboczne (cera o wiele gorsza niż była, problemy z oddychaniem, ogólnie złe samopoczucie). I tu moje pytanie - czy jeśli odstawię tabletki antykoncepcyjne w trakcie brania 1. opakowania, to nie stanie się nic złego? Do tej pory wzięłam 6 tabletek. Dziś właśnie kończy mi się okres. Chodzi mi głównie o to, jak będzie wyglądać sytuacja z okresem. Czy od razu dostanę kolejny okres, czy może będzie on w miarę normalnie (czyli dopiero ok. 1 września)? Wiem, ze może się Wam dziewczyny wydać idiotyczne to pytanie, ale ja nie mam kompletnie żadnego doświadczenia jeśli chodzi o tabletki antykoncepcyjne. Stąd też moje obawy. Będę bardzo wdzięczna za odp. Pozdrawiam :)

Gość vdfvfvf
jeżeli masz aż tyle i aż takie skutki uboczne - odstaw.

Gość Liyahhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhhh
mozesz odstawic w kazdej chwili nic sie nie stanie,mozesz tylko dostać krwawienie z odstawienia

to bardzo nierozsądne byłoby. Skończ żażywanie całego listka i wtedy odstaw jeśli uznasz, że faktycznie ci nie służy. Bo moim zdaniem wyolbrzymiasz problem, przynajmniej z tym oddychaniem. Jeśli odstawisz po zażyciu 6 tabletek, to hormony nieźle ci się poprzestawiają i następnego okresu nie wiadomo kiedy możesz sie spodziewać a na dokładkę możesz plamić cały cykl :(

Gość Ona21563
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi :)

Gość doccia
Możesz odstawić w każdym momecnie, poza tym w ulotce jest odpoweidź na towje pytanie.

Gość Ona21563
Chyb rzeczywiście lepiej dokończę to opakowanie. Jeśli skutki uboczne nadal będą takie jakie są, wtedy z nich zrezygnuję.

Gość ja nawet po jednej
rezygnowałam i to kilka razy - bo tak fatalnie się czułam. I nie widzę powodu, żeby ten okres "przeczekiwać", bo to i tak nic nie da. Gdy trafiłam na "swoje" nie było żadnych skutków ubocznych od samego początku.