Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość anlckasmnkcas

Do dziewczyn po cc..powiedzcie jak szybko dojsc do siebie

Polecane posty

Gość anlckasmnkcas

Czy lepiej ten tydzien po lezec czy jaknajwiecej sie ruszac..kiedy zaczac cwiczyc,jak dbac o blizne,czym smarowac?

Gość gugugaga
Jak najbardziej ruszać się, ale też bez przesady. Spokojne spacery itd, a nie dźwiganie, szorowanie podłóg.. Blizne myć normalnie mydłem lub żelem pod prysznic, nie smarować niczym, lekarz po kontroli za 6 tyg. od porodu oceni czy trzeba czymś smarować. ja niestety musiałam. Ćwiczenia do pół roku po cesarce ograniczyć.

Gość cccccccccccccccccccccccccc
podnosze temat tez mnie to interesuje. ale piszcie kakretnie ile dni, tygodni czy miesiecy zajelo wam dojscie do siebie.

Ja zaraz po powrocie do domu poszłam do sklepu po drobne zakupy. Zeby mniej bolało-ciągnęło lekarz polecił na czas kiedy chodze zakładac pas poporodowy a jak leżę zdejmować.Doszłam do siebie ekspresowo.

ciężko było pierwsze 3 doby, po tygodniu funkcjonowałąm normalnie, jazda autem, spacery itp

Gość erwerwerwe
ja pierwsze 3-4 dni to ok. 5 minut wstawałam z łózka, ogólnie ok. tygodnia to miałam formę starszuki 80-letniej. Potem bylo z kzadym dniem lepiej, nie mogłam się doczekac cała ciaze az pojadę znowu na konie, i pojechałam po miesiącu od cięcia niestety dopiero, bo wczesniej było kiepsko

Gość kluska12345
po nocy o cięcia zerwali mnie z wyra i kazali chodzic. Dzieki temu po 3 dobach od ciecia bylam w stanie wstac z syem na rekach z lozka, choc brzuszysko bolało jakbym miala zakwasy. po tygodniu juz było git. Na blizy sa specjalne masci, polecam skorzystac z wujka google.

Gość ulkakulla
Oczywiście że się ruszać! Jak tylko zacznie schodzić znieczulenie można ruszac nogami, po 12 godzinach trzeba wstać i iść pod prysznic - polecam się naprawde do tego przyłożyć. Po prysznicu będziesz się czuć jak nowo narodzona :) Rana naprawdę nie boli, tylko jest uczucie dyskomfortu bo ciągnie... Nie leżeć całymi dniami w szpitalu - tylko spacerować, siadać, wstawać. Leżenie i nicnierobienie to najgorsze co może być. Ja w środę rano cc - w sobotę dom sprzątałam, zrobiłam zakupy i miałam gości. Na bliznę polecam plastry silikonowe

Gość basia 31
Ja tez szybko do siebie doszłam. Jeżeli chodzi o aktywność fizyczną, czyli spacery, ćwiczenia itp to jest to sprawa indywidualna. Wszystko ale z umiarem! Bliznę smarować dopiero po kontroli lekarskiej- za wczesnie nie można!!! Życzę zdrowia