Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pytajaca-nieznjaca sie

ktory lepszy laptop?

Polecane posty

Laptop ma bardzo dobre recenzje w USA u nas niestety praktycznie tych modeli laptopów nie ma dają jakiś chłam okrojony, procesor bd ram zadowalający. Córka dostała teraz n komunię z Anglii netbooka w serwisie za głowę się chwycili jaki jest w nim procesor niestety u nas również brak recenzji na temat, bo przecież w Polsce w ogóle niedostępny;)

Gość bezzyn
nie znosze laptopow! powiedz mi tylko inzynierze co myslisz o tym kompie z linka, czy ma dobre specyfikacje? podobno i5 to jedne z lepszych teraz na rynku, ja nie wymagam cudow, ale komp ktory mi posluzy pare kolejnych lat bez ciaglego psucia sie

Gość lafrey
@inzynier, twierdzisz ze upadaty sa zle? Co z ciebie za inzynier skoro wzbraniasz ludziom latac system, ktory jest dziurawy? Ty nie masz zadnego pojecia o komputerach i systemie, pajacu! Poczytaj sobie te tematy: http://www.blackhats.pun.pl/viewforum.php?id=5 Moze kiedys zakumasz swoja glupote.

Co myślicie o tym procesorze Procesor AMD APU Llano Quad Core A6-3420M 4x1,50-2,40GHz 4MB L2 Cache; 4 GB DDR 3 ???

Gość inzynier serwisowy//zablok
za 500L ............ W polsce masakra jak jest w UK nie wiem. Nic tam specjalnego nie ma. Grafika zintegrowana w płytę. Dlaczego nie lap?? Równie dobrze możesz kupić lapa i podpiąć go do klawiatury, myszki i monitora które masz. Będzie jak stacjonarka :) -------------------- Updaty są złe. Szczegulnie nowe niedopracowane. Prosty przykład z życia. Updaty windowsu wyłączają multidotyk lub dotyk w niemal wszystkich lenovo. Dodają mnustwo WŁASNIE dziur do IE. Więc mało chłopie wiesz... Należy wgrywać nowszą wersję pewnego systemu np obecnie win 7 serwice pack 2. A po za tym zapominasz że nikt nie atakuje szarego użytkownika komputera. Podobnie jak ludzie panikują z bankami.. Myślcie ludzie co z tego że ktoś ci zaloguje się na stronę bankową i wyśle kasę do siebie ? Przecież jest zapamiętane gdzie wysłano kasę. Zgłaszasz kradziesz i po 2 tyg masz kasę na koncie. JEDYNYM SPOSOBEM WYKRADZENIA GOTÓWKI SĄ BANKOMATY I SYSTEMY PŁATNOŚCI. Tak że ludzie patrzą znów od dupy strony. Bo kartę zeskanować z portfela jest bardzo łatwo. Czy włożyć czytnik z bankomatu. I JEDYNIE SKOPIOWANIE KARTY UMOŻLIWIA KRADZIEŻ. Bo tej nie da się wykryć. Np chodzenie wiedzorem z kominiarką do bankomatu w innym mieście i wybierasz ile chcesz. Nie wiadomo kto wybrał. A jak wyślesz na konto jest wszystko wiadomo :) Ale nie chce mi się was wszystkich uświadamiać. Poza tym spagetti sobie zrobiłem i mam zamiar w spokoju zjeść

Żaba przecież ci napisałem co myślę o tym kompie. Procej jest ciut gorszy od najwolniejszego i3. Wiec nie równa się nijak do podanych g570. Jest ciut lepszy od samsunga : http://www.karen.pl/product/158585/Komputery/Laptopy_i_netbooki/Samsung_NP_RV515_A02PL_drukarka_Samsung_ML_2165.html Tylko że tam masz drukarkę. Poza tym acer rozlatuje się w rękach tak ujowy plastik. Samsung się tylko wyciera. Masz rozpiski w necie przecież Twój acer ranking procesora 159 Ranking samsunga brak ale ok 204 Ranking grafiki acer 239 samsund 323 Więc są to porównywalne lapy. Samsung ciut gorszy ale 500pln tańszy. I lepszy jakościowo. Ani jeden ani drugi nie jest do grania w super gry. A różnica będzie 5 10 fps. Wniosek acer nie opłacalny i do dupy jakość Dlatego mówię że nie ma co porównywać A porównując acera do g570 za 1899 czy g580 to acer wychodzi baaaaaaaaardzo blado.

Chce ktoś coś jeszcze bo znikam. Zobaczysz acer 3 lat nie przeżyje :) W dodatku to 17 na kolana nie weźmiesz. A za 1800 jesli komuś zlazy na grach można dostać asusa Choćby 2 razy wydajniejszy od twojego i znacznie lepszy jakościowo. http://allegro.pl/markowy-asus-do-gier-2x1-9-6-320-7670-fv-gw-i2493835987.html Nie mówiąc o tym że można jeszcze lepiej i taniej:) Ale nie chodzi o to by lap rozleciał się w rękach.

Gość bezzyn
nie lubie laptopow bo sie jak sie laptop zepsuje to go sama nie rozkrece a komputer jak mi sie psul to go rozkrecalam i pare razy udalo sie naprawic....mozna samemu sobie tez wymieniac elemnty a w laptopie raczej nie, poza tym mam takie cos ze lubie jesc przy kompie i pic herbate i kiedys mialam laptopa i zalalm herbata i dupa...koniec..a jak zaleje klawiature od kompa to wymieniam na nowa i po krzyku... poza tym laptop uzaleznia, pamietam jak siedzialam z laptopem po pare godzin dziennie na kanapie bo wygodniej a teraz jak mam stacjonarny to przy biurku siedze gora godzine i znikam bo juz nei ejst tak wygodnie...

Jak kompa rozkręcałaś to lapa też :) Tylko po to by coś wymienić innaczej sie nie rozkręca chyba żeby oczyścić klawiaturę. A myślisz że ja nie jem?? Kupuje się z chin nakładkę na klawę :) Za jakieś 20pln http://nokautimg4.pl/p-73-20-7320e2ce2a50c60177730b8434aba6f7500x500/nakladka-ochronna-na-klawiature-sony-vgpkbv3-l-niebieska.jpg Dobre laptopy mają zazwyczaj system przeciwzaleniowy. Wszystkie lenovo. Klawiatura do lapa to koszt ok 50 - 120pln. I wymienisz też sama :) 4 śrubki od spodu. Co do uzależniania przez laptopa.... Pewnie coś w tym jest. Ja i tak muszę mieć 24h dostęp do netu.. Ale tak moje x201t jeździ ze mną w aucie. Śpi ze mną w łóżeczku itd :) Wygodnie się trzyma lapa na kolanach. No ale jak ma to być stacjonarka to przejdź się do dowolnego komputerowego. Zamów jakieś i3 zintegrowana grafa dvd albo blu ray. 500gb dysku. Ewentualnie płyta z dobrym dźwiękiem jak lubisz. Wi fi ma większość płyt a i tak pewnie masz stacjonarkę podłączoną pod kabel. W polsce to koszt ok 1200 1500 pln. W UK myślę że 300 - 400L. Jw koszt ekonomiczny laptopa też się liczy :) I działanie w przypadku braku prądu itd itd. Więc jw. Proponuje lapa podpiętego zamiast centralnego kompa.

Gość bezzyn
dzieki za porady, lapa na pewno nie wezme, jak juz to kiedys moze macpro apple ale na razie jestem wierna stacjonarce ;) czy i3 wystarczy czy lepiej zainwestowac w i5?

Jak do netu to po co ci cokolwiek wyżej ?? Lepiej wydać 50L na to żeby zamontowali cichsze chłodzenie. Albo jak ktoś lubi na przedni panel z czytnikiem kart esatą itd. http://p.alejka.pl/i2/p_new/47/08/trust-czytnik-kart-cr-3600-5-25_0_b.jpg Do neta nawet I3 nie wykorzystasz. Podobnie jak lepiej kupić 2 gi dysk na usb. I robić kopię danych niż 750GB. Bo baba i tak tyle nie wykorzysta. Grać nie będziesz a gra sie w max 10 gier czyli 150Gb około. Licząc mega wypasione hity. Które i tak by na takim kompie nie ruszyły. Tylko kwestia czemu chcesz zmieniać ?? Może trzeba windows przegrać i porządek zrobić. Na stacjonarce się za wiele nie odczuwa czy masz core duo czy i5. W laptopie jak dodajesz intel turbo memory, ssd czy enhaced experience to daje to kopa i start systemu np w 30 sek. W stacjonarce za duże koszty.

Tak a propos może rozejrzyj się za telewizoro komputerem?? To stacjonarka taka np 32 cale. Gdzie masz telewizor, z tyłu masz wbudowaną stacjonarkę. I chcesz to masz tv, chcesz to masz kompa dotykowego lub taniej bez dotyku. Np tu masz wypasiony http://www.amazon.co.uk/Lenovo-IdeaCentre-Desktop-Windows-Premium/dp/B005COIYOI/ref=sr_1_6?s=computers&ie=UTF8&qid=1344629642&sr=1-6 Bo naprawdę stacjonarka zwykłą jak dla mnie nie ma prawa bytu. A tego typu tv jak najbardziej. W polsce dodatkowo nie płacisz abonamentu bo masz komputer a nie tv :)

Gość bezzyn
dzieki za linki, posprawdzam, w gry nie gram to fakt, duzo mam jednak zdjec i uzywam programow graficznych do obrobki, czasami jakies filmy tez obrabiam, roznica w cenie miedzy i3 a i5 nie jest spora wiec myslalam ze lepiej miec i5, ekran mam bardzo fajny i duzy wiec chce tylko skrzynei kupic, stary komp juz muli na maksa i tutaj za naprawe wydam polowe tego co dam za nowy (poza tym w starym kompie nei ma wejscia hdmi a czasami lubie podlaczyc komp do telewizora jak ogladam film

Daj znać na gg co za komp może da się naprawić zdalnie. A jw. stacjonarka to przeżytek. A porwónując nawet do tego co podałaś za 400L a za 600L lenovo... to do dypy stacjonarka wychodzi :) Bo dodaj monitor zwykły i masz to samo. Tyle że tu dostajesz gratis multiotuch, tuner tv i większy ekran. Dlatego jw śmierć stacjonarek jest nieunikniona. Zwłaszcza jak nie masz telewizora. Koszt samego telewizora 3d 23 cale to ok 1500 1800pln. Przemyśl to :) Zwłaszcza ze stacjonarki nikomu nie sprzedasz. 10 lat doświadczenia serwisowego od rtg do sprzetu medycznego i rehabilitacjnego. W czasie wolnym profesjonalne doradztwo sprzetu. Jako jedyny powiem ci prawdę bo nie sprzedaje ci produktu. Znam wszystkie wady produktów. M.in wady konstrukcyjne. Dodatkowo podam najniższą cenę w necie i w promocji. Podam gdzie dostać BEZPŁATNY INTERNET MOBILNY koszt karty sim 27pln zasięg cała polska. BRAK INNYCH OPŁAT. 50pln/przedmiot gg4177491 Naprawa zdalna komputera 30pln/h

Gość bezzyn
telewizor mam 42 cale a ekran do kompa 23 chyba albo 22, w kazdym badz razie ekran nowy, rok czasu ma, ten komputer w ekranie fajna sprawa tylko ze teraz nie za bardzo mnie stac na taki wydatek, ale w przyszlosci czemu nie, podoba mi sie ze malo miejsca zajmuje bo nie ma tej skrzyni 9chociaz ten acer to malutka skrzynka tez wiec jest ok), starego trupa nie wiem czy jest sens naprawiac, on juz ma ponad 5 lat i tak kupilam uzywany wiec juz na serio jest staaaaryyy, co chwila mam niebieski ekran smierci, sam sie wylacza i wogole zanim cos sie zrobi to mnie szlag trafi 3 razy, zgralam juz wszystko na przenosny dysk zeby nie stracic zdjec i plikow i juz sie nastawilam na nowy, dzieki jeszcze raz za qwszystkie porady, dobrze poczytac sensowne wypowiedzi kogos kto sie zna na rzeczy :)

Gość poradnikowy_43
zerknij tutaj na opinie o laptopach http://www.laptopyopinie.pl/, ogólnie lepiej tutaj i podążać dalej do specjalistycznych stron gdzie testują jak na benchmark.pl nawet temperaturę klawiatury :D

Wszystko zależy oczywiście od przeznaczenia. Ale Trzeba zwrócić uwagę na procesor, kartę graficzną, pamięć RAM, pojemność dysku twardego.

Gość Recenzje
W pierwszej kolejności trzeba przeczytać recenzje laptopów, a dopiero później podejmować decyzję o zakupie. Tu np. http://www.wybieramlaptopa.pl/mini-recenzje oprócz recenzji znajdziesz też ranking lapciaków. Te wszystkie powyższe opinie z pewnością na niewiele się zdadzą. Lepiej samemu się zastanowić czego się oczekuje.