Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość milka:):)

jak się przełamac i isc na wybielanie zębów.. mam takie brzydkie :(

Polecane posty

wstydzę się bardzo, a muszę koniecznie, bo mam okropne te zęby.. jak przełamać wstyd? co powiedzieć dentyście? co on o mnie pomyśli, młoda dziewczyna, a takie fatalne żółte zęby.. nie palę, nie piję kawy, nie wiem od czego są takie :(

Gość wprost0925
przestan sie wstydzic a moze masz poprostu taki kolor zebow mleczny i juz. kolezanka moja w szkole tez takie miala zolte. idz powiedz ze myjesz ze dbasz a one maja ciagle taka batwe niech cos doradzi

dziś miałam żółtą bluzkę w pracy i wiecie co.. prawie jak moje zęby, ale i głupio się zrobiło.. patrzyłam na cenniki wybielania - znalazłam takie za 750 zł w promocji - żelem i lampą.. teraz trzeba się zebrać na odwagę, zadzwonić tam, a potem pójść :( ale się wstydzę

Gość jedna bardzo wazna rzecz
a moze sprobuj najpierw w domu, jakims denivitem czy biala perla? niektorzy po prostu maja taka zolta kosc, jesli dbasz o zeby, myjesz itd to nie ma powodu do wstydu

Gość asdsdfsfsadsa
ja mam 27 lat. w zeszlym roku poszlam do dentysty. mialam fatalny humor jakos i mowie ze jakies kiepskie mam te zeby moze wybielanie? i pytam sie ile kosztuje. bylo drogo bo zaplacilam kolo 700zł ale warto!!! wszyscy sie pyataja jakiej pasy uzywam ze takie biale. super sprawa. juz minal rok a nadal mam bialutkie:) polecam. powiedz ze palisz i pijesz sporo kawy i mocnej herbaty. luz.

od jakiegoś czasu juz starałam się z tym coś zrobić, ale dzis z ta bluzka, no po prostu okropnie to wyglądało - przegięcie, nie wiedziałam, że aż tak. myłam biała perła i taką czerwoną pastą - zero rezultatu. nie będę wydawać kasy na apteczne pasty, paski, itp. bo z tego co czytam, to niewiele pomagają. musze nabrać odwagi - marze o białych zębach. Koleżanka moja wybielała i ma śliczne białe - choć nie idealnie proste, to tak bielutkie, ze aż miło. ja tez mam wystający kieł i dwójkę trochę przekrzywioną, to mi tak nie przeszkadza, jak ten wstrętny kolor. asdsdfsfsadsa - w jaki sposób wybielałaś?

aha i nie powiem, że pale, bo palenie to dla mnie gorszy wstyd niż okropne zęby :D

Gość f6tgyuhio
Co do wybielania najpierw dentysta zrobi Ci piaskowanie(usuwa kamień z zębów), potem wybiela, a następnie czeka Cię zmiana plomb, bo one po wybieleniu będą się różnić od barwy zębów.

a tak, o piaskowaniu wiem. a jeżeli te plomby mam w dalszych zębach?

Gość 722j2j
gdybym ja miała kasę na wybielanie, to od razu bym poszła, bez zastanawiania się :)

kasę mam. jak myślicie, iść do gabinetu prywatnego, czy do takiej przychodni, gdzie przyjmują na NFZ, ale robią tez różne zabiegi za kasę? to taka w miarę dobra przychodnia w przychodni kosztuje 900 zł

Gość gość
Ale po co? Zabieg zmieni ci barwę na kilka tygodni, potem wszystko wróci do normy. Popracuj nad eliminowaniem przyczyny brzydkich zębów, to podstawa. Wprowadź sobie dobrą pastę, zmieniaj szczoteczkę. Jedynie wtedy utrzymasz zęby w odpowiedniej kondycji.