Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Jasmina***

REMONTUJEMY WSPÓLNIE DOM/MIESZKANIE, zapraszam:-)

Polecane posty

Podawajcie metraż, planowany zakres remontu, cenę, ilość czasu na jaki rozkładacie remont itd. Wskazówki, porady mile widziane. Zapraszam do wspólnej dyskusji, prezentowania zdjęć i t d. Dom stary, drewniany, do wymiany cała lista rzeczy. W związku z ograniczonymi funduszami robię wszystko stopniowo, dużo sama. Na następny tydzień zaplanowałam malowanie podłóg farbą olejną (bo takowa już jest ), i gipsowanie i malowanie. W zasadzie to od jutra już zaczynam. Część mebli już mam. Jaki kolor podłogi Waszym zdaniem (farba olejna) będzie najlepszy? Jak wspominacie swoje remonty/urządzanie się?:)

Gość wierzba przydrożna
Przepięknie i zaskakująco wyglądałaby biała lub jakaś inna jasna, ale praktyczniej jest pomalować kolorem podobnym do desek, żeby po jakimś czasie nie rzucały się w oczy przetarcia lub złuszczenia.

Gość wiejski dom
ja żyję w wiecznym remoncie od 6 lat (stary przedwojenny wiejski dom) :D Jak się ma taki dom a pieniądze ograniczone i robi się samemu to się ciągnie w nieskończoność. My mamy podłogę olejowaną (nie malowaną farbą olejną jakby co ;) ); ma wyglądać staro jak cały dom, w kolorze ciemnego dębu.

Również nie mam funduszy. Wiem jak to wygląda:) U mnie jakieś 2 lata ten remont potrwa, jak nie 3...

Dziewczyny,wytrwałości.Ja tylko malowałam taras (ściany) w moim drugim domu, myślałam że się wykończę od tego bajzlu.:( Na szczęście mieszkam w nowej chacie,więc jest ok

Gość jesli moge doradzic
to niezaczynaj od podlog a raczej na nich koncz remont,bo po skonczenieu scian czy tez sufitu okaze sie ze podloga nadaje sie do ponownego malowania. Ja troche wiem na temat remontu a zwlaszcza o bledach ktore sie popelnia jak sie samemu robi remont,mieszkam w domu wiec troche przeszlam przez te cholerne remonty ktore tak naprawde nigdy sie nie koncza bo przy domu zawsze jest cos do zrobienoa.

Gość wiejski dom
Racja podłoga na końcu, my na szczęście mamy już i podłogę. Teraz czeka nas adaptacja strychu. Ze starego domu zostały tylko ściany (nie wszystkie) i dach. Reszta wymieniona.

Gość garmania
Swego czasu przechodziliśmy przez masowy remont nieruchomości i faktycznie udało się nam go w pełni zrealizować. Mamy drewniane schody Prudlik i generalnie udało się nam w nieruchomości umieścić wszystko, o czym tylko marzyliśmy.