Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aisha2222

Kto lubi LENIWE KOPYTKA?? MNIAM

Polecane posty

Gość aisha2222

zrobie jutro na obiad. kto lubi mączne potrawy? co mozna jeszcze zrobic podobnego do kopytek? najbardziej lubie cieplutkie ze smietana i cukrem albo polane maslem. pychaaaaaaaa

Gość malinowy sorbecikkk
kurna...ja ja ja.... chyba jutro sobie zorbię tylko musze kartofle kupić bo nie mam....znowu coś kupię zamiast wyjadać to co mam w lodówce

Gość ja ja ja ja
ja lubię i to bardzo. A jeszcze bardziej łazanki z duszoną cielęcinką. Spróbuj, a będziesz je robić często

Gość ja ja ja ja
malinowy sorbecik, ale się nam telepatycznie ułozyło z tym ja ja ja, hihihihiihi

Gość muztarda
Ja uwielbiam, ale dla mnie leniwe i kopytka, to różne kluski. Leniwe z białego seria, kopytka z ziemniaków.

Gość ja ja ja ja
jak mąka to może cebulaczki takie pyszniutkie mniam

Gość marcelina :::::
ja ja ja ja tyż jestem kluskowa:D

Gość malinowy sorbecikkk
i łazanke dawno nie jadłam :( a uwielbiam:)......oj oj jutro zakupy ale najpierw plan obiadowy na cały tydzien:) podawać dalej przepisy na obiadki

Gość marcelina :::::
Leniwe robisz tak jak kopytka ,ale jeszcze trzeba dodac twaróg. I do tego bułka tarta podsmażona na masełku z odrobina cynamonu...mniam

Gość aisha2222
mialam na mysli leniwe czyli z serem bialym.. mniam. a niektorzy mowia LENIWE PIEROŻKI..slyszalyscie kiedys bo ja tak i sie dziwilam

Gość ja ja ja ja
no to Wam podam przepis na te cebulaczki. Na pewno znajdzie się jakiś albo jakaś amatorka. Bardzo prosty, a jakie smaczne, paluchy lizać Pół kg twarogu, pół kg mąki (ja daję krupczatkę, ale można inną) i kostka najlepiej Kasi, sól. Jajko do smarowania. Twaróg rozkruszyć w palcach, dodać pozostałe skladniki ,posiekać wszystko nożem, zagnieść gładkie ciasto. Włożyć na ok. godzine do lodówki. W tym czasie 7-8 średnich cebul przyprawionych na patelni sola, słodką papryczka w proszku oraz mielonym czosnkiem podsmażyć i jeszcze dusić we własnym sosie do miękkości. Schłodzone ciasto porcjami odkrawać, na stolnicy lekko posypanej mąką rozwałkować placek na grubość ok.3-4 mm, wykrawać krążki (kieliszek od wina, większe rondo), nakładać niewielką porcję cebulki (wystudzonej), zlepiać jak pierogi i układać na blaszce tak, by się nie stykały. Posmarować roztrzepanym jajkiem. Piec w temp 220 st. (termoobieg 150) ok. 20 minut. Jeść z barszczykiem. Świetne też na zimno. Smacznego