Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zzaalamanaaaaaa...

toksycznie rodzice...

Polecane posty

Gość zzaalamanaaaaaa...

Mam prawie 21 lat a moi rodzice traktują mnie jakbym miala max 15. Jestem odpowiedzialną osobą i nigdy nie zawiodłam zaufania rodziców. Jedak nie mogę mieć swojego własnego życia. Gdy gdzieś wychodzę muszę wrócić najdalej o 21 bo inaczej jest awantura. Na imprezę nie wolno mi iść bo zaraz nasypią mi czegoś do szklanki, ktoś mnie zgwałci i zajdę w ciążę. Gdy kiedyś przyszedł do mnie do domu kolega to tato zaraz się przyczepił kto to, co chciał i cały następny dzień prawił morały. Generalnie mogę więc spotykać się tylko z koleżankami bo każdy chłopak to dla nich potencjalny gwałciciel. Na wakacje też nigdzie nie mogę jechać, bo zaraz będzie wypadek i napewno zginę. Najchętniej wyprowadziłabym się, ale studiuję i jestem na utrzymaniu rodziców. Oni na nic mi nie pozwalają. A chciałabym tylko żyć normalanie, mieć znajomych, przyjaciół, nie wspominając nawet o chłopaku bo dla rodziców najlepiej byłoby gdybym do końca życia była starą panną. Patologia.

Gość proponuje jak najszybciej
wyrwac sie z domu mialam identyczna sytuacje... porazka w ogole ie oglam wyjsc ze znajomymi kazda rozmowa z nimi wygladala jak przesluchanie na posterunu policji, musisz to przerwac wspolczuje mialam to samo wyjedz na studia gdzies daleko jak najszybcciej usamoodzielnij bo jak obudzisz sie za pare zdasz sobie sprawe ze nie masz w ogole znajomych i w ogole nie masz swojego wlasnego zycia

Gość proponuje jak najszybciej
jestes jeszcze mloda masz wiele mozliwosci

Gość Bohun Skrzetuski
Może chciałabyś się opiekować starszą od Ciebie osobą? - 2000zł na rękę.

Gość wheidfhw
wiej stamtąd, rada od nieco starszej koleżanki w podobnej sytuacji wyprowadź się jak to nie możesz czegoś zrobić? heh. juz dawno jesteś pełnoletnia więc najwyżej mogą Ci suszyć głowę.

Gość Nie postawisz się w ich
sytuacji bo nie masz młodej córki na studiach-pomyśl o tym. Najlepsze co byś mogła zrobic żeby udowodnić im swoją dojrzałość to nie buntować się-bo to dobre dla głupich nastolatek i oznaka niedojrzałości Musiałabyś mieć jaja i wziąść wszystko na własne barki-zacząć odpowiadać za siebie i ich spokojne głowy-kwestia dyplomacji No nie takie proste to zadanie ale jak sie jest dorosłym to sie to potrafi-a ty jesteś??? żalenie się tutaj -wybacz ale przeczy temu!

Gość Gajowy MaRucha :)
:D

Gość Oublier
Do osoby Nie postawisz się w ich: A dlaczego niby przeczy temu? Osoba dorosła nie ma prawa poprosić kogoś o pomoc? To absurd. Według mnie oznaką dojrzałości jest właśnie to, że a)rozwiązujemy problemy, a nie czekamy, aż rozwiążą się same- za 100 lat, b) mamy odwagę przyznać się do tego, że z czymś sobie nie radzimy, mamy jakiś problem etc.