Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość batman-forever

Antykoncepcja - jak przekonać partnerke?

Polecane posty

Gość batman-forever

Jestem w zwiazku z partnerka dosyc dlugu. Ogolnie dobrze nam sie uklada. W lozku tez dobrze, ale...Moja partnerka nie stosuje srodkow antykoncepcyjnych. Ja stosuje prezerwatywe. Chodzi o to, iz seks w prezerwatywie nie daje mi tak duzej przyjemnosci jak bez. I stad chcialbym aby moja partnerka stosowala jakies tablekti. Na sile jej nie zmusze, ale jak tylko poruszam ten temat to jakby zmienia troche temat, tak jakby nie chciala o tym rozmawiac. Ja nie chce miec jeszcze dzieci i stad zabezpieczam sie przy seksie. A moje glupie nieedukowane dziewcze, to ja nie wiem jakimi kategoriami mysli, ale chyba ma jakie uprzedzenia co do tabletek, etc. Nie chce zeby moj zwiazek sie rozlecial, ale chcialbym z seksu czerpac 100 procent przyjemnosci a to glupie dziewcze nie wiem co sobie mysli... Jak ja przekonac? Czy dziewczyny wszystkie takie sa? Sa na pewno przeceiz madre dziewczynki co sie zabezpieczaja i takie szanuje. A takie glupie pindy z mysleniem sredniowiecznym to juz same nie wiem...

Gość to nie ejst twoja żona
żeby ci obrzydliwy ruchaczu miala dupska dawac tak jak ty sobie tego zyczysz, co za oblesny chuuuujjjj ja pierdole :O

Gość fdfdsfddfdf
No cóż, ja też nie zgodziłam się na tabletki :) Nie jestem taka głupia, żeby truć sięna własne życzenie

Gość panna leniwiec
są rożne metody nie tylko tabletki ale np plastry lub krążki dopochwowe. porozmawiaj z nią, ze chciałbyś czuć ja naturalnie, a nie przez gumkę:) jakby jeśli lizaka w papierku

Gość panna leniwiec
no może jego żoną nie jest, ale są w związku no wiec to chyba normalne, ze uprawiają seks

Gość Karonakarolcia
Zacofaną masz tą laskę....

Gość fdfdsfddfdf
Karona, to ty jesteś zacofana, skoro łykasz truciznę i jeszcze za to płacisz. :D

Gość co za prostak.....
ja się dziwię, że ktoras w ogole takiemu prostakowi daje dupy, ktory opisuje na forum publicznym takie prywatne sprawy. to nie ejst twoja żona żebyś miał nią rządzić jak ma ci dupy dawać, jakie srodki ma stosowac, ogarnij sie chamie i prostaku. ktora sypia z takim prostakiem? nie wyobrazam sobie, zeby moj facet na forum pisal takie prywatne rzeczy, z miejsca bym go kopnela w zadek. szmaciarz nie ejst mężem a ma wymagania jak z kosmosu i jęczy na forum ze mu dupska nie cche dawac tak jak on chce, i bardzo dobrze ze twoja dziewczyna nie cche sie truc dla ciebie bo dla takiego chama nie warto sie truc, daj jej linka do tego tematu, niech zobaczy z jakim prostakiem sypia

Gość jtkky
Podwiąz se nasieniowowdy to nie będzie problemu. Ja tez bym sie nie zgodziła, tabletki to koszmar, do tej pory leczę twarz z powodu wysypu syfów, mimo że minęło pół roku od odstawienia.

Gość co za prostak.....
i jeszcze glupi cham pisze ze ona jest niedoedukowana, a moze durna meska szmato poczytaj sobie keidys ulotke tych pigulek, moze dotrze cos do twojego ciasnego móżdżku

Gość batman-forever
No tak, moze to nie jest moja zona, ale chyba seks w zwiazku to cos normalnego. Poza tym kobieta ma tak samo (jak nie wieksza) przyjemnosc z seksu jak facet. Rozumiem, ze moze nie chciec tabletek, ale przeciez sa inne srodki, a nie tylko ja mam myslec zeby to tepe dziewcze nie zaszlo w ciaze. Odnosze wrazenie ze baby takie sa, zlapac faceta na dziecko, potem to juz jakies zobowiazanie jest. Jak bedzie chcial odejsc to alimenty bedzie musial placic i wogle... Rozumiem i szanuje dziewczyny co po prostu sa madre i stosuja antykoncepcje, a takie nieedukowane pindy co to maja poglady ze sredniowiecza to juz mnie czasem slabi...

Gość panna leniwiec
i nie wiem, po co wyzywać faceta przecież nazwiska nie podał. Ma rację przecież jest XXI wiek i to wręcz normalne jak depilacja, ze świadoma kobita się zabezpiecza

Gość jhgfd
ona ma się truć, żeby je,u było dobrze? n

Gość jhgfd
niech on sobie podwiaze jajowody to bedzie mial spokoj egoista

Gość panna leniwiec
czym się truć?? co Wy za herezje głosicie niech sobie wkładkę wewnątrzmaciczną założy nie ma tam hormonów. na zachodzie europy bardzo popularna metoda, nieszkodliwa

Gość batman-forever
Po pierwsze, nie mnie tylko ma byc dobrze. Ale mnie i JEJ też! PO drugie ona sama woli bez prezerwatywy, ale jej powiedzialem, ze jak chcesz bez prezerwatywy to sama sie zacznij zabezpieczac...

Gość uladana
Widzę że na tym forum sami doedukowani... Wkładki się nie stosuje u kobiet które nie rodziły, pomijając że taka wkładka też ma różne działania uboczne jak np stany zapalne, silne krwawienia itd. A hormony to świństwo i jak ktoś chce to niech się truje, ale na własne życzenie

Gość jhgfd
lekarze nie zakladaja wkladek u kobiet ktore nie rodzily wiedze to ty masz :o

Gość hehehe, ta cała panna
leniwiec posiada wiedzę, bo przecież ma dwa fakultety, doktorat, włada trzema językami obcymi i wiele publikacji swoich wydała:D...a, że na antykoncepcji się nie zna...cóż, taki naukowiec jak ona, żyje pewnie w celibacie, więc wybaczcie jej dziewczyny brak wiedzy w tym temacie:p

Gość panna leniwiec
uladana w Polsce sie nie zakłada, w Niemczech oczywiście, ze tak nie ma żadnych medycznych przeciwskazan mam wkładke od 3 lat ( nie rodziłam) żadnych skutków ubocznych tylko w katolickim zaścianku wkładki są nie na miejscu, bo po co. Niech mądre społeczeństwo płaci co miesiąc za pigułki. Wkładka to najtańsza antykoncepcja na swiecie

Gość panna leniwiec
hehehe, ta cała panna No wiem, że niektórym ludziom żal, gdy ktoś inny coś w życiu osiąga (ciężką pracą). Oczywiście, ze wiedzy medycznej nie mam na poziomie lekarzy, bo nie jest to moja dziadzina, jednak wkładkę posiadam od dłuższego czasu. Założyłam ją sobie w Niemczech i do tej pory działa bez żadnych problemów. Regularne kontrole u ginekologa nie wykazują żadnych skutków ubocznych. Dlatego uważam, ze zakładanie wkładek u nieródek jest wyłącznie polskim wymysłem. Co ze względów komercyjnych doskonale rozumiem.

Gość panna leniwiec
a przeoczyłam jeszcze jedna kwestę, mianowicie: naukowcy niekoniecznie żyją w celibacie to bardzo stereotypowe rozumowanie....

Gość naukowcy, to przede wszystkim
nie przesiadują 24h na kafeterii i nie pieprzą jak potłuczeni, ty "naukowcu":D

Gość panna leniwiec
a nie pomyślała Pani, ze może czasem warto poczytać, co inni myślą, mówią?? mnie bardzo interesuje zdanie innych ludzi. nie widzę tu związku między moja pracą zawodowa........ nie samą pracą człowiek żyje, a że być może ma troszkę wolnego czasu to interesuje się wszystkim.

Gość panna leniwiec
i właśnie w taki sposób jak widać temat wątku zostaje "uśpiony" poprzez zbędne ataki na innego użytkownika. Żadnej konstruktywnej wymiany zdań tylko taka paplanina..... ale mimo wszystko pozdrawiam:)

Gość hermione
przecież to jest nędzna prowokacja. skoro sugerujesz, że twoja dziewczyna to tępa pinda o ograniczonym procesie myślowym, to najzwyczajniej w świecie byś ją zostawił, a nie wywlekał "problemy" na kafe

Gość Villain
Wkładka jakkolwiek sensowna, może budzić jeszcze większe opory skoro jego dziewczyna ma problem już z tabletkami. "Syfy" i wszystkie plagi egipskie o których tu niektórzy wypisują to kwestia źle dobranych pigułek pochodząca od źle dobranego ginekologa. Osobiście brałam jakiś czas Novynette, urosły piersi i poprawiła cera. Po odstawieniu też bez większych sensacji. W takim razie nie daj jej zmieniać tematu, podrzuć jakieś artykuły, pogadaj szczerze, że chodzi też o jej przyjemność i większą bliskość (inaczej Cię zwyzywa od egoistów i odwróci się won na pięcie :P ). PS. Współczuję zaścianka. ;P

Gość batman-forever
"Villain" - wreszcie jakas madra i wnoszaca cos do dyskusji opinia...Byc moze racja, przesadzilem nazywajac ja pinda, ale chcialem tutaj tylko skrytykowac jej myslenie, badz jego brak...A nie o to chodzi przeciez aby sie rozchodzic, tylko problemy sie rozwiazuje. Jakby z powodu takich blachych spraw ludzie od razu sie rozchodzili to 90 procent małżeństw by sie zaraz rozpadalo...

Gość imelditta
up