Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Mmodyfikowanee

Zatwardzenia po bebilonie-na co zmienic?

Polecane posty

Gość Mmodyfikowanee

Synek ma 3msc. Dokarmiam bebilonem. Kupa zielona i gesta co 2 dni - czasem wywolana termometrem lub czopkiem. Jakie inne mm wyprobowac??

Gość Kamillkall
radziłabym do lekarza

Gość U nas sprawdził się
Hipp combiotic. To mleko najpierw kupowałam w Niemczech a po powrocie do kraju 3 kupowałam już u nas. W Niemczech jest to mleko w ponad stu letnią tradycją a Aptamil (bebilon) jest nie tyle droższy co wyreklamowany (opinia mojego lekarza)

Gość Mmodyfikowanee
Jestem za granica i tu uwazaja ze zatwardzenia po mm to norma.. Ktos doradzi?

Gość Mmodyfikowanee
No wlasnie uzywam aptamil bo tez jestem za granica. Ciekawe czy tu maja to ci mowisz..

Gość Mmodyfikowanee
Poczytalam opinie. Brzmi zachecajaco. wyprobuje.

Gość Ja akurat mieszkam w
Austrii i z czystym sumieniem polecam mleko Hipp combiotic pre. Też mieliśmy przez miesiąc Aptamil i własciwie jedyne co w nim było pozytywnego to pudełko z miarką oraz ilość (800 g) bo Hipp u nas produkuje 600g i niestety jest pudełkowe (ale to tylko taka drobnostka o której wspominam ;) ). Jeżeli chodzi o Hipp to faktycznie marka jak najbardziej sprawdzona , budząca wielopokoleniowe zaufanie i mają swoje niepodważane atesty oraz znak Bio .

Gość Ja akurat mieszkam w
Acha, chciałam jeszcze dodać że po Hippie combiotic nie ma zatwardzeń gdyż bakterie działają rozluźniająco o czym wspomina tez producent mleka jak i o tym że stolec jest identyczny jak po mleku matki (tak pisze na pudełku).

u nas sprawdza się Hipp Bio. po Hipp Combiotic zatwardzenia były, niby nie powinno ich być, ale były, a zwykły sprawdza się super. starszy też hipp dostawał (od 11 mies) i tez problemów nie było.

Gość Wiecie co , nie ma co
porównywać Hippa z zachodu do tego z Pl bo juz nauczyli się go produkować na licencji a jak wiadomo jakośc wtedy jest minimalnie inna ale zawsze niższa. Ja akurat od początku karmiłam syna Hippem pre i było w porządku (już w szpitalu go dostawał ) a potem mama przywiozła mi 6 puszek z Pl bo uparłam się że fajne puszki macie a u nas te niepraktyczne pudełka więc kupiła mi i zużyłam może dwa kiedy okazało się że nagle syn się pręży i ma mega zatwardzenia bo nie mógł zrobic kupki i tylko czerwona buzia , prężenie i ryk. Po tych akcjach powróciliśmy do swojego Hippa i nagle problem z niknął . Co do Hipp combiotic (nowszej wersji) to nie każde dziecko toleruje bo są takie maluchy które mają za rzadkie kupy po nim ale te które wcześniej cierpiały na zatwardzenia to jak najbardziej.