Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość icetea111

Dziwnie sie czuje... Nie wiem o co chodzi...

Polecane posty

Gość icetea111

Witam. Od jakiegoś czasu chodzę śpiąca całe dni. O godz 20 nie widzę na oczy. Po kilku godzinach mi przechodzi a potem nie mogę spać. Po za tym Cały dzień jest mi zimno chodzę w grubych skarpetach i kapciach. Do tego gruda bluza i siedzę pod kocem. Może to dlatego że się ochłodziło na dworzu. Ale martwi mnie to że jest mi niedobrze jak coś zjem. Nie wiem o co chodzi? Czy to pogoda tak działa czy co? Po prostu nie mam siły normalnie funkcjonować.

Gość mewdbfuwehf
moze masz kandydoze?

Gość icetea111
a Co to jest?

Gość icetea111
Ej no objawy pasują jak cholerra na serio... Pytam poważnie...

Gość mewdbfuwehf
a ja opwaznie mowie, jesli czesto zywisz sie rzeczami ktore maja duza zawartosc weglowodanow prostych, to mozesz miec taka infekcje w jelitach. ona w poczatkowych stadiach moze dawac naprawde male objawy, jak wlasnie zmeczenie, ze zimno jest. poczytaj o tym.

Gość icetea111
Martwię sie ciągle potrzebuje snu. Ja zawsze spałam po 6-7 godz i było dobrze siedziałam do nocy. A teraz normalnie padam. Siedzę przed kompem ubrana na cebule pod kocem. Masakra jakaS!

Gość mewdbfuwehf
czy te mdlosci to jedyny objaw ze strony przewoduu pokarmowego? masz jakies choroby dziedziczne w rodzinie? czy zauwazylas pogorszenie wzroku, stanu skory, wlosow, paznokci, problemy z wyproznianiem?

Gość icetea111
Nie u mnie w rodzinie nie ma dziedzicznych chorób. Nie zauważyłam nic innego prócz tego co wymieniłam wcześniej. Nie wiem co mi jest może to tylko pogoda?Ale te mdłości...

Idz do lekarza. Z ta pogoda to bez przesady. Nadal jest lato.

Gość icetea111
No chyba bede musiała się wybrać. Bo nie dam rady... Zaraz chyba spać pójdę bo zasypiam przed monitorem...

Gość pigipigiiiiiiii
mam te i kilka innych objawów, lekarz rozkłada ręce zwala na nerwice (nawet moje problemy z krwawieniami międzymiesiączk. wkurzyłam się i poszłam do immunologa, który sprawdzi czy mój organizm nie walczy z jakąś chorobą pobrali mi masę krwi i czekam na wyniki za jakieś 3 tyg się dowiem wszystkiego polecam Ci zrobić takie badania

Gość icetea111
a Jakie masz jeszcze inne objawy?

Gość pigipigiiiiiiii
wspomniane problemy z hormonami zawroty głowy uczucie nagłe gorąca, pocenie sie gdy jest zimno przy dreszczach bóle głowy pulsujące ogólne osłabienie, brak siły na wszystko problemy w zasypianiem plus ostatnio jakaś dziwna czerwona plama na łydce możliwe, że to borelioza (choć kleszcza nie miałam) albo inna infekcja długotrwała zobaczymy cieszę się, że mi na ubezp zrobią te testy, strasznie drogie są takie badania troche bolało, bo pobrali mi aż 5 fiolek krwi :o ale przynajmniej okaże się co to ze mną się dzieje

Tak, idz do lekarza. Nie sądzę żebyśmy tu na kafe byli w stanie pomóc Ci w stu procentach :) A jeśli chodzi o temat, to może to nie jest jakaś poważniejsza choroba jak od razu wszyscy pisza? Może to po prostu problem z ciśnieniem? Ja też mam takie objawy, teraz mniejsze bo biore leki.

Gość pigipigiiiiiiii
a, zapomniałam o zaparciach i przed oczami czasem takie mroczki mi się pojawiają a kilka razy miałam tak jakby zwidy mówię Wam, masakra... może to głupie, ale mam nadzieję, że to ta borelioza przynajmniej wiedziałabym o co chodzi i wreszcie mogła się leczyć

Gość bynajmniej nie kermitt
Pigi, to na pewno borelioza! Tylko nie rób testu Elisy na boreliozę, tylko taki drugi western blot. A kleszcza moglaś nie zauważyć, bo to była np. nimfa, czyli forma niedojrzała kleszcza. Taka nimfa ma mniej niż 1mm wielkości, łatwo ją przeoczyć, jest dosłownie wielkości ukłucia szpilki!!! A co do autorki topiku - to może być problem z tarczycą . Szybko zrób poziom TSH ,T3 i T4. Tesr western blota na boreliozę też zrób, bo borelioza jest znacznie częstsza niż może się wydawać.

Gość icetea111
Kurde dziewczyny ale mnie nastraszyłyście. Nie wiem już co myśleć... A może to faktycznie ciśnienie jak ktoś napisał powyżej... Tylko że zmeczenie towarzyszy mi od jakiegoś tygodnia. Wiem co jeszcze częściej mi się siusiu chce. Ale to może być pęcherz albo cewka moczowa bo jakiś miesiąc temu miałam zapalenie. Może mi się wróciło.

Siusiu....no to jasne. Cukrzyca, słoneczko, cukrzyca. Biegusiem jutro na pobranie krwi na poziom glukozy.

Gość icetea111
Kurcze myślisz że to cukrzyca? Ja nie mogę już mnie ładnie nastraszyłyście...;-(

Gość a moze ty w ciazy jstes
???????

Gość icetea111
Pójdę do lekarza. A w ciązy raczej nie bo mi się okres przed wczoraj skończył.

Zrób po prostu komplet badań. Zażądaj od lekarza rodzinnego, albo zrób prywatnie. Hormony tarczycy TSH ,T3 i T4 Poziom cukru koniecznie. Morfologia ogolna z rozmazem. Koniecznie też OB ( odczyn Biernackiego, świadczy o stanie zapalnym). Gdzieś tu jest wyjaśnienie twoich problemów. To, co się z tobą dzieje nie jest normalne. Uczucie zimna to tarczyca, ale częwste sikanie to charakterystyczne jest dla cukrzycy. Idź na badania!

Gość icetea111
Kurde ale tak teraz sobie pomyślałam że skończył sie po 5 dniach a nie po 8 jak zawsze... Ale przecież jakbym była to bym wogóle nie dostała.

Gość icetea111
Na badania pójde napewno bo nie dam rady normalnie funkcjonować.

Gość dodam jeszcze
pigiii Ty masz nadzieje, ze to bolerioza, czys Ty z konia spadla, a wiesz cto w ogole za swinstwo, jak to sie leczy i jakie powiklania daje?

Gość mnie to też wygląda
na tarczycę. Większość objawów na to może wskazywać jak: siusianie, zmęczenie, senność, zimno

Gość mnie to też wygląda
do tego może cos z trzustką, możesz mieć nagłe wahnięcia poziomu cukru, a cukrzyca podobnie "działa"