Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ZepsutyZąb!

ból zęba, prosze o odp

Polecane posty

Gość ZepsutyZąb!

Historia długa , jesli komuś się chce czytać i mi pomóc proszę o odpowiedź. Więc tak. Mam zrypanego zęba - 5. Już rok temu ponad byłam u dentysty bo bolał, ten mnie wysłał do szpitala na oddział chirurgii szczękowej więc wyrywanego muszę mieć w waruynkach szpiotalnych. Tam zamieszanie jak cholera. Także stwierdzili że szkoda wyrywać , mam iść leczyć kanałowo, a jak mnie nie stać to trudno. Mimo, że mówiłam, że nie stać. Potem olałam sprawę, bo miałam dość. Jakieś dwa miesiące temu poszłam do b. dobrej dentystki, ale ta również mnie wysłała do wyrwania , tym razem do innego szpitala - wyszłam bez niczego, ponieważ do końca sierpnia brak miejsc. miesiąc temu odpadła mi spora część ścianki zęba i reszta plomby, poszłam do dentysty, najpierw to białe ''lekarstwo'',a potem plomba. Jak będzie boleć to mam przyjść i skierowanie prosto na oddział. No i jest problem bo boli masakrycznie! Rozsadza, boli, drażnie, nie idzie wytrzymać!!! I moje pytania.. Czy wie ktoś ile kosztuje średnio leczenie zęba [kanałowe, plomba itd] prywatnie. Czy jesli pójdę do szpitala, wyrwą mi z plombą czy najpierw wywiercą? Jakie leki Wam pomagają na silny ból zęba? Bo jak narazie brałam p0yralginę, nurofen i ostateczsnie ketonal, ale mi się skończyuł i nie wiem co brać. POMOCY

Gość zalezy ile kanałow ma zab
ale piatka ma chyba 1 albo 2 tylko. mnie kosztowala 6 z 3 czy 4 kanalami okolo 300 zl czy 400 w sumie ale ja nie mialam duzego stanu zapalnego. kiedys natomiast tak mi 2 leczyli (gdzie jest ttylko 1 kanal przeciez) ze troche ponad 500 zl poszlo :O poki co mozesz sobie pomagac gozdzikiem, wsadz se go w zeba, ma silne wlasciwosci antyseptyczne, moze ci choc troche zelzeje.

eee też mnie raz tak wysyłali z jednym zębem, że a to chirurgicznie trzeba wyrwac, potem nagle że kanałowo potem że znowu chirurgicznie i generalnie wkurwiłam się poszłam do szpitala na ten odział co ty, spytałam ile kosztuje wizyta prywatna (na ubezpieczenie to bym musiała pół roku czekac na wizyte:D). Więc pan dentysta chirurg powiedział że nie rozumie zamieszania z tym moim zębem i że wystarczy go po prostu wyrwac. Trwało to może ze 2 minuty i łącznie zabuliłam 150 zl i mam spokój.

Gość ZepsutyZąb!
No, no . tylkoja wyrywanego musze mieć podobno tylko w warunkach szpitalnych. a odpowie ktoś na pytanka?:)

Gość to przeplacilas proteaza
z bolem maja obowiazek przyjac NATYCHMIAST a rwanie ze znieczuleniem na NFZ jest bezplatne 🖐️

no ja też niby miałam tak miec...dopóki chirurg specjalista tego nie zobaczył i obśmiał tą dentystkę co mi tak naopowiadała.

Gość ZepsutyZąb!
No, bo mam zaplobmowanego a go rozsadza jednak od środka ;/. ja wiem że rwanie za darmo.. a wyrywają z plombą czy najpierw wiercą?

Gość 5 sie zazwyczaj dłutuje wiec
sie nie rozwierca tylko odłupuje najpierw czesc zewnetrzna a potem reszte sie wyrywa