Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kolatajace serce me

bol, kolatanie serca co to

Polecane posty

Gość kolatajace serce me

Witam, opisze po krotce swoj problem: otoz od 3 dni pobolewa mnie serce...zaczelo sie w nocy obudzilo mnie kolatnie serca i zawroty glowy, wyszlam na powietrze i pomalu minelo, przez kolejne dwa dni czulam ze mi silnie bije i odczuwalm lekki bol, ktory promieniowal do lewej reki. Dzis w nocy znowu obudzilo mnie to kolatanie i zawroty glowy...dodam ze za kazdym razem towarzyszy mi uczucie leku, jakbym czegos sie przerazliwie bala...Ostatnio mialam troche stresu, zmeczenie ale czy to od tego??? Odstawilam kawe, papierosy, dzisiaj mam wizyte u lekarza ale mam o nim najleprzego zdania a inny kardiolog bedzi dopiero z tydzien...napiszcie co to moze byc, czy powinnam sie martwic ...poratujcie

Gość powiem i ja.....
wiesz nikt jasnowidzem nie jest ale być może to tylko nerwica i odpowiednie leki pomogą ale trzeba się przebadać czy to nic poważniejszego

Gość dhfjshbsj
Jeśli jesteś młodą osobą i nigdy nie miałeś/aś problemów z układem krwionośnym najpewniej to NERWICA. Aby się przekonać na 100% proponuję udać się do lekarza :)

Gość kolatajace serce me
nerwica??? obecnie wychowuje 2 letnie dzieci wiec mozliwe...wcale bym sie nie zdziwila

Gość kolatajace serce me
no coz mam 22 lata...czasami bobolewalo mnie serce ale to wlasnie gdy towrzyszyly mi nerwy...ale nigdy tak dlugo i nie o takiej sile bolu

Gość lewa,lewa...
głównym symptomem zawałów serca są promieniujące bóle do lewego barku, łopatki, czasem żuchwy, no i przede wszystkim strach przed śmiercią. Kardiolog się kłania jak nic.

Gość dhfjshbsj
Na stówę są to bóle somatyczne spowodowane nerwicą. Ja mam tak do dziś. Szereg badań wykonałam i z serduchem, płucami i innymi mam wszystko ok :P Dostałam leki uspokajające i przeciwlękowe i odkąd je biorę takie epizody zdarzają się bardzo rzadko. Zasuwaj do lekarza i nie martw się na zapas, bo tylko ci się pogorszy :)

Gość lewa,lewa...
Coraz częściej na zawal umierają młodzi ( wbrew ogólnej opinii ). Nie mówię ci, że umrzesz. Stres to też jedna z przyczyn tej choroby.

Gość kolatajace serce me
no wlsnie gdy przeczytalam wypowiedz wyzej o tych symptomach zawalu serca to sie zdenerwowalam jeszcze bardziej...czytalal wlasnie o nerwicy sercowej i podobno nie wystepuje wtedy promieniowanie a mi ten bol lekko promieniuje do lewej reki a brdziej barku

Gość dhfjshbsj
>>lewa,lewa...: "głównym symptomem zawałów serca są promieniujące bóle do lewego barku, łopatki, czasem żuchwy, no i przede wszystkim strach przed śmiercią. Kardiolog się kłania jak nic." Hahaha, jej zawał w wieku 22 lat raczej nie grozi :D Zdarza się, że młode osoby dostają zawału, ale takich przypadków jest niezwykłe bardzo mało i ich przyczyną nie jest nerwica :D Nie strasz jej, bo dziewucha ma zwyczajnie nerwicę i po co jeszcze jej lęki pogłębiać.

Gość lewa,lewa...
dhfjshbsj ja nie straszę tylko informuje, a co do nerwicy - jak myślisz co ją wywołuje? Autorko poczytaj o objawach zawału albo ogólnie chorób serca. Lekarzowi pewnie bardziej ufasz niż nam, więc nie siedź tu.

Gość dhfjshbsj
>>kolatajace serce me, mówię ci nie panikuj. Idź po prostu do lekarza. Jesteś zdecydowanie za młoda na zawał :) Gdybym z powodu dolegliwości jakie mi czasem dokuczają ze strony serca miała dostać zawał, miałabym już przynajmniej z 10 zawałów. Bóle serca i klatki piersiowej przy nerwicy wydają się poważne, ale w tym przypadku, to nie w chorobie serca leży przyczyna. Ja ci wymienie objawy jakie mi towarzyszyły lub i czasem jeszcze się zdarzają: - kołatanie serca z uczuciem wybijania z rytmu serca, - bóle klatki piersiowej z promieniowaniem bólu na lewy bark lub plecy, szyję lub/i żuchwę, - duszność, niemożność złapania oddechu, - strach lub panika I to wszystko z powodu nerwicy. Badana byłam gruntownie od A do Z :) Serce mam jak dzwon, zdrowa jestem jak ryba... Zdrowa fizycznie :) ale nerwica to moja zmora :D Nie przejmuj się, uspokój się i idź do lekarza. Przekonasz się, że wszystkie dolegliwości masz somatyczne :)

Gość kolatajace serce me
dhfjshbsj dziekuje ci kochana...bardzo ci dziekuje uspokoily mnie twoje wypowiedzi...:) masz racje trzeba sie uspokoic i poczekac n wizyte .... czytalam troche w necie i pasuje mi to na nerwice ale zobaczymy co powie lekarz

Gość dhfjshbsj
Jasne, do lekarza tak czy inaczej musisz iść. Na pewno masz te objawy na tle nerwowym. Dostaniesz leki uspokajające i przeciwlękowe i z czasem wszystko dojdzie do normy. Nie dziwę się, że się wystraszyłaś, bo ja pamiętam jak sama myślałam, że coś mam z sercem, a okazało się, że to nerwica, ale nerwicę trzeba leczyć, bo od nerwicy można na serducho zachorować :) Spokojnie, spokojnie... wszystko będzie dobrze :)

Gość gość
arytmia serca i tak musisz udac sie do specjalisty