Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sSasASasA

skad wziac na szybko 6,5 tysiaca pomozcie prosze

Polecane posty

Gość swbwbwbw
tak wiem okres mam do lutego przyszlegoio roku

Gość chcesz pożyczyć a zakładasz
to wiesz od pani z urzędu ja bym im zbytnio nie wierzył. zazwyczaj ustawa obowiązuje do konca roku i w twoim przypadku być może prawo do wykupu mają jacyś inni spadkobiercy i później mogli by sobie te prawa rościć. przy takiej transakcji lepiej nie oszczędzać 100zł i zapytać prawnika jak się to ma do twojej sytuacji być może prawo do pierwokupu też podlega dziedziczeniu. ty kupisz a za rok jakiś spadkobierca będzie się domagał części lokalu i co wtedy ? dasz 100zł weźmiesz poradę na piśmie i masz z głowy. najwyżej prawnik z oc zapłaci jak weźmiesz na piśmie :D

Gość swbwbwbw
ale jaki spadkobierca? jak babka nikogo nie miala

Gość Nowe przepisy obowiązują
Trzeba było wcześniej o tym pomyśleć jak żył główny najemca.Samo zameldownie nie wystarcza,właścicielem jest Gmina,więc nie bądz taka pewna że masz prawo pierwokupu. Wrócisz tam skad przyszłaś,skończyły się czasy,gdy dziadkowie zameldowali wnuczki i mieszkanie przechodzilo na nich.Koniec z tym i bardzo dobrze! Ja musiałam sobie kupić mieszkanie,nie widzę powodu żeby w tej sytuacji bylo inaczej! Ciekawi mnie co to za chałupa za 6,5 tysiąca?

Gość chcesz pożyczyć a zakładasz
miała jedno dziecko które jest twoim rodzicem i nie miała innych krewnych ? może jej mąż miał takie samo prawo i miał jakichś krewnych uprawnionych do zachowku. skąd ja mam wiedzieć piszę hipotetycznie że lepiej się upewnić. ma prawo to nich kupuje to że ty sobie sama kupiłaś to nie powód aby zazdrościć innym.

Gość swbwbwbw
tylko jest mama dziadek nie zyje

Gość ywetyewq
chyba jest sporo sposobów, ale jakichś na pograniczu albo poza prawem. niektóryz zakładają po ileś tam kont, na kazdy biora debet bo często mozna, potemprzelewaja kase z jednego na drugie konto i tak sie zbiera z debetów sumka.

Gość ywetyewq
zreszta co do tych kredytów to na tak niską kwote moze by mozna? Moja matka z 900 zł emerytury kilka lat temu w swoim banku mogła wziąc do 5 tys. chociaz te przepisy się zmieniają. Najelpiej sie skontaktuj z panem Plichtą... :p

Gość 2322122334
ja z początku myslalam, ze to jakas biedna sierotka marysia, ktora miala tylko babcię i z nią mieszkala... a dalej sie okazuje, ze to jakies cwane krowisko, ktore ma rodzicow, do tego dosc bogatych skoro dali jej 5 tys i ktora cche po prostu dostac mieszkanie po babci, zeby miec swoje wlasne mieszkanie a nie mieszkac z rodzicami, bo po prostu cwana baba i tyle.

Gość ywetyewq
masz rację! To niemoralne, przeciez wiadomo że chyba w głowie jej się przewróciło, jak mozna nie chciec mieszkac z rodzicami całe zycie?

Gość 2322122334
ale nie o to chodzi tylko o to, ze ta cwana baba robila z siebie w pierwszych postach taką biedną sierotkę, którą zaraz na bruk wyrzucą i nie bedzie miala gdzie meiszkac, nie kumasz?? przynajmniej takie odnioslam wrazenie, ze jest w bardzo trudnej sytuacji. a ta krowa mialaby gdzie mieszkac, po prostu cche dostac mieszkanie po zmarlej babci...

Gość 2322122334
"zarabiam najnizsza i nie chca mi dac kredytu... jestem zameldowana od 5 lat u babci, babcia zmarla i jak nie wykupie mieszkania to wyrzuca mnie na bruk ;/ pomozcie skad wizac taka kwote niesteety nie ma mi kto pomoc.. takie srodowisko ;/" jaki bruk oszustko? z rodzicami mozesz mieszkac. caly ten temat to jedna wielka sciema.

Gość swbwbwbw
ahha stara baba z rodzicami a myslisz ze po co sie tam meldowalam zeby miec chociaz gowniana kawalerke