Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fgyh

zwolnienie dyscyplinarne - czy gdzieś jest to odnotowywane ?

Polecane posty

Gość fgyh

czy takie świadectwo pracy muszę pokazywać nowemu pracodawcy czy można je pominąć tak jakby się nie pracowało? chodzi o koleżankę, nie o mnie, bo chyba dostanie dyscyplinarkę

Gość mnhyu
a to zalezy za co ta dyscyplinarkę?napisz za co?

Gość fgyh
nie hcodzi mi o powód, chodzi mi o fakt że się ma dyscyplinarkę i.... jak idzie się do nowego pracowadcy to trzeba pokazywać koniecznie ostatnie świadectwo pracy, czy można to pominąć i pokazać przedostagtnie swiadectwo? a dyscyplinarka za porzucenie pracy

Gość fgyh
no ale można pominąć jeśli komuś na stażu pracy nie zależy .. ? czy jak takie coś wyjdzie na jaw to są tego jakieś konsekwencje?

Gość zzzzzzzzzn
Nasrałaś to teraz to jedz

Gość fgyh
nie chodzi o mnie już pisałam, koleżanka porzuciła prace, ja ją zastępowałam, teraz ciągnie chorobowe i szefowa jest wściekła zastanawiam się jak potoczą się jej losy

Gość porzucienie
pracy-ciulato troche. No,ale przypuszczam,że popracowała góra tydzień. Nie,nie musi pokazywać. Tyle,że jeśli staż jest długi to szkoda,bo jak kadrowa widzi,że jest długa luka w CV to pyta dlaczego. No,a jak to młoda laska,to ciężko konkretna robote znaleźć bez doświadczenia.

Gość fgyh
no ma 21 lat, od wrzesnia do marca miala pol etatu, od marca do teraz ma etat na stałe, pojechała na wakacje - szefowa mnie ściągła z urlopu do pracy bo nie było komu robić, kasy mi nie zwróćili za mój urlop (300zł) a powinni, od jutra miałam iść na urlop, to ta menda wyskoczyła z chorobowym 2 tyg narazie a póxniej nie wiadomo.... pracuje 3 tydzien już z rzędu po 15 i 8 godzin dziennie, padam na ryj, chyba tez wyskocze z chorobowym bo nie mam już sił

Gość porzucienie
Pozatym- dziwne bo pracodawca ma prawo ja zwolnic w takim wypadku i na l4.

Gość fgyh
no ma praco bo szefowa nic nie wiedziala o jej urlopie, po prostu zamiana zmian, a koleżanka która ją zmieniała miała wypadek i nie mogą przyjsc do pracy dletago mnie ściągneli jestem wkurzona,bo wogole nie mam wolnego, jestem kelnerką

Gość alexxusia
Jaki staż pracy?

Gość fgyh
od wrzesnia do marca pół etatu, i od marca do teraz ma etat, jakoś tak