Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

PaulinkA12

Cera bardzo tłusta, mieszana a PODKŁAD MATUJĄCY!!! PORADŹCIE COŚ

Polecane posty

Witam! Mam cerę tłustą i mieszaną, w niektórych partiach twarzy byłabym skłonna określić swoją cerę mianem bardzo tłustej. Szukam więc idealnego podkładu do mojego typu cery o ile w ogóle taki istnieje?! Idealny fluid dla mnie do matujący bardzo mocne oraz na długo, kryjący dosyć dobrze oraz jednocześnie lekki nie tworzący efektu maski na twarzy. Jakich podkładów używacie? Podobno Pierre Rene jest dobry? Obecnie używam revlon colorstay do cery tłustej i mieszanej, ogólnie jestem zadowolona z podkładu tej firmy chociaż nie do końca, odnośnie revlonu mam problem z dobraniem odcienia, karnację mam ciemną poza buzią. Twarz mam jasną i nie wiem jakiego koloru powinnam używać, czy odpowiadającemu kolorze twarzy czy takiego, który będzie się dopasowywał do reszty ciała przy czym przyciemniając buźkę, mój obecny kolor 320 true beige, a wcześniej używałam 330 natural tan. Mój dylemat pojawia się gdy zetrę fluid na brodzie i widać jaśniejsze przejścia. Co mi doradzacie w tej sytuacji? A może samoopalacz na twarz żeby wyrównać z resztą ciała?

Gość KOŁOplatra
wlasnie ja tez uzywam revlon, i nie jest super ale jakos nalepszy ze wszytckuich które uzywałam , polecałabym jeszcze zwykły mus matujacy z essence ale efekt tez nie jest 12 godzinny ;)

Gość używaj skrobii
przed podkładem i na podkład, u mnie trochę pomaga ;)

Gość cobytuporobic
wlasnie ja tez uzywam revlon, i nie jest super ale jakos nalepszy ze wszytckuich które uzywałam , polecałabym jeszcze zwykły mus matujacy z essence ale efekt tez nie jest 12 godzinny ;)

użyj bazy matującej np. soraya, potem fluid matujący np.M.Astor, a na koniec przyprószyć pudrem również matującym M.Astor. W ciągu dnia używaj bibułek matujących, które pochłoną nadmiar sebum.

Ja po revlonie colorstay nie świecę się przez cały dzień i to bez użycia pudru ale mam problem z dobraniem odcienie do mojej karnacji i twarzy jednocześnie, które różnią się od siebie kilkoma tonami;/ a gdy podpieram rękoma buzię na żuchwie podkład się lekko pościera i wtedy powstają plamki na buzi to jest mój problem z revlonem. Chyba, że używałabym podkładu jasnego w kolorze skóry buzi ale wtedy mam twarz strasznie jasną w porównaniu do reszty;/ I co robić?