Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jessika-anastazja

Alkohol a planowanie ciazy

Polecane posty

Gość jessika-anastazja

Powiedzcie mi dziewczyny jak to jest tak naprawde z tym piciem alkoholu prze zajsciem w ciaze? Bo to ze nie wolno w trakcie ciazy to jest oczywiste ale co powinnam zrobic w takim przypadku kiedy planujemy miec dziecko i nie wiem czy moge np dzis wypic piwo a pojutrze zaczac starania. Czy aby napewno musimy nie pic dluzszy czas przed planowaniem? Czy po prostu wystarczy dwa, trzy dni po sporzyciu by oczyscic organizm i juz mozna. Bo to ze na 3 miesiace przed to jest wg mnie troche przesada. Interesuja mnie tylko wypowiedzi ktore sa na czyms oparte, np na opini lekarza, a nie tylko czyjes przemyslenia.

Gość Ferdynanda2
Chyba zartujesz! Nie pij jak zaczniesz się konkretnie starać bo nie wiesz przez dwa tygodnie o ewentualnej ciąży, ale żeby oczyszcza organizm jeszcze przed staraniami to głupota no chyba ze konkretnie za kolnierz nie wylewasz ale po piwie czy lamp w wina co tu oczyszczac :d

Gość jessika-anastazja
jeszcze nie do konca o to mi chodzi. jesli juz zaczniemy starania to oczywiscie ze W OGOLE nie bedziemy pic dopoki nie zajde. tzn ja nie bede pic potem jeszcze dlugo dlugo ale maz juz potem bedzie mogl. mnie chodzi konkretnie o to ze zanim zaczniemy sie starac to ile wczesniej musze nie pic. alkoholu oczywicie nie naduzywam. mowa o piwie, dwoch. no bo w ciazy kazda ilosc jest niedozwolona, ale czy ma to w ogole znaczenie zanim zaczniemy sie starac? np na kilka dni wczesniej. o to mi chodzi.

Ja jak się dowiedziałam, że jestem w ciąży to byłam przerażona. Nie tylko z samego faktu, że wpadłam ale dlatego, że piłam alkohol będąc już w ciąży...najpierw byłam na dyskotece wypiłam kilka drinków, a tydzień później na zakrapianej posiadówce u dobrych przyjaciół...gdzie mogłam sobie pofolgować i nie bać się, że coś się stanie nie musiałam wracać więc alkoholu trochę się polało. Bałam się strasznie, że coś będzie nie tak z tym maleńkim stworzeniem w moim brzuchu, ale na szczęście mały jest zdrowy silny i wszystko z nim dobrze :) Nie jedna kobieta nie wie, że jest w ciąży i pije alkohol a dziecko zdrowe sie rodzi ;)