Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość jestem chora i musze sie leczy

prosze o pomoc-potrzebuje pieniadze na resonanz glowy

Polecane posty

pisze powaznie. nie mam pieniedzy a jestem chora. musze przeswietlic glowe. moze jest tu ktos kto ma duzo pieniedzy i moglby mi pomoc taj z dobrego serca? wiem ze zaraz mnie zmieszacie pewnie z błotem:(

Gość nioo
przecież rezonans można zrobić za darmo na NFZ

Gość jestem chora i musze sie lec
lekarze nie chcą mi dac skierowania. co ja mam zrobic?

Gość jesli nie chcą
to znaczy że nie musisz mieć rezonansu, ale lecz się dalej, z pewnością masz coś z głową

w polce kazdy lekarz twierdzi ze nie potrzeba skierowania, wyniki niedobre, zly stan zdrowia ale skierowanie? gdzie tam... poco. jeszcze jestem zbyt mocna na skierowanie, musze umrzec wtedy wypisz a ale akt zgonu

Gość jesli nie chcą
a u ilu lekarzy byłaś, nie przesadzaj

Gość pan.dyrektor
dam ci ta kase w zamian za lodzika

Gość Erawen
Mój brat od dwóch lat regularnie robi rezonans głowy. Za każdym razem dostaje skierowanie od lekarza neurologa lub neurochirurga. Więc, jeżeli naprawdę coś Ci dolega to lekarz ma obowiązek dać Ci skierowanie na to badanie. A jeżeli jest tak jak mówisz, to bardzo chętnie podam Ci namiary na lekarzy mojego brata ... Pozdrawiam !

Gość ja dostałem skierowanie,
tyle, że mam termin na grudzień :)

Gość jobihjkla
a ile kosztuje taki rezonans?

Gość lilili li laj
to idz do iinego lekarza

Gość Erawen
Rezonans głowy można robić dwa razy do roku. Myślę, że grudzień to nie jest taki tragiczny termin. Jeżeli jest naprawdę źle, to lekarz, który wystawia skierowanie ma obowiązek "wcisnąć" Cię do kolejki szybciej. Takie badanie kosztuje od 150 do 200 zł. ;) Pozdrawiam !

Gość 150-200 zl???!
Co ty za glupoty piszesz! Koszt takiego badania to ok 750-800zl. Jeszcze zalezy czy z kontrastem czy bez. Ja mam robiony kontrolny co 4 lata po operacji usunia guza przysadki mozgowej, ale wiem ze lekarze bardzo niechetnie kieruja na to badanie. Jednak zawsze jesli sa wyrazne wskazania to dostaje sie skierowanie. Mysle ze lekarz wie lepiej i skoro Ci nie dal skierowania to widocznie nic groznego Ci nie jest.

Gość nikladdda
do lekarza trzeba czekac nawet rok -a prywatnie nie kazdego stac-ja wspolczuje autorce

to ja bym prosila o namiary do tych lekarzy ktorzy wypisują skierowanie

Gość marcheffcia
a u mnie bylo tak, ze dostalam skierowanie od lekarza rodzinnego do endokrynologa, ale na NFZ czas oczekiwania wynosil ok rok czasu, wiec poszlam prywatnie (3msce oczekiwania), on mi dal z kolei skierowanie do kliniki na szczegolowe badania i to bylo tak, ze musialam jechac osobiscie do tej kliniki i tam ordynator oddzialu po przegladnieciu historii mojej choroby ustalal kiedy zostane przyjeta na oddzial i jakie badania bede miala robione. Dostalam termin za 3tygodnie, bylam tam 5dni i mialam zrobione kompleksowe badania, lacznie z rezonansem glowy, takze calkowity czas oczekiwania na to badanie wyniosl ok 4 miesiace.