Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

margirit

Pytanie do osób noszących soczewki

Polecane posty

Codziennie ściągacie do snu? Mi się dziś cholernie nie chce wymieniać płynu i zdejmować. I czy też tak macie, że po dwudniowym noszeniu po zdjęciu bolą oczy, że nie można wytrzymać? Ja 2 razy tam zrobiłam... p.s. wiem, że to grzech nie ściągać na noc.

no problem jest taki, że nie chce mi się dupy z łóżka podnosić, wymieniać płynu i ściągać. Jeszcze musiałabym się przemaszerować do łazienki. Czyli tylko to ja jestem takim leniem śmierdzącym... :(

Gość fruttina
wiesz co, po prostu słów brak! A gdy coś ci się w oczy stanie, np owrzodzenie siatkówki i zaczniesz ślepnąć, to dalej nie będzie ci się chciało dupska ruszyć? A wiesz, że w nocy soczewki utrudniają oddychanie oka? Jak można być tak nieodpowiedzialnym? Przecież wystarczy, że do pojemniczka nalejesz płyn i włożysz tam soczewki. To zajmie minutę.

Mam 2tygodniowe. A te soczewki, których nie trzeba ściągać na noc to co to za soczewki ? Czym się różnią?

ale masz życiowy problem. ale odpowiadając na pytanie: tak ściągam codziennie, nawet jeśli nie używam to zmieniam płyn w pudełeczku codziennie na świeży zgodnie z zaleceniami. soczewki potrzebują czasu zeby sie oczyscic z osadów. "Jednorazowe nie ściągnięcie soczewek na noc zwykle nie wywołuje żadnych objawów. Na następny dzień mogą być one jedynie lekko suche i mniej przyjemne w noszeniu. Długotrwałe nieściąganie soczewek na noc może doprowadzić do różnych komplikacji. Najpopularniejsze to zaczerwienienia i zapalenia spojówek."

Ja bardzo rzadko zostawiam na noc... tak raz na 2 miesiące. Jak mi się mega nie chce... ale jednak..mi koleżanka ze studiów mówiła, że ona nie ściąga przez cały miesiąc. Ale coś mi się nie chce wierzyć w to...

''PureVision - soczewki, których nie trzeba ściągać na noc'' Dokładnie te są rewelacyjne! Biją standardowe na głowę alei tak je ściągam na noc. Mimo, że są przystosowane do noszenia przez całą dobę, to ejdnak mimo wszystko oko się męczy i lepiej ściagać. Standardowych soczewek nie jestem w stanie nosić dłuzej niż kilka godzin, a w tych PureVision kilkanaście bez problemu.

''Mam 2tygodniowe. A te soczewki, których nie trzeba ściągać na noc to co to za soczewki ? Czym się różnią? '' Są wykonane z cieńszego materialu, który lepiej przepuszcza tlen. Dodatkowo przez to, ze ejst cieńsza lepiej się ją zakłada i nie podrażnia tak oka.

No dobra... właśnie byłam w łazience i ściągnęłam, ale jajca troszkę, bo jak wylewałam płyn, żeby nalać nowy wyleciała mi soczewka z pojemniczka. Sobie myślę wtf? A ja parę dni temu rano zakładałam soczewki, otwieram pojemniczek, a w jednym pusto... szukam, szukam tej soczewki i nie ma. Myślę sobie "dobra pewnie nie trafiłam jak ściągałam". Odpakowałam nowe soczewki, bo tamte i tak już traciły jakoś ważność, a z jedną chodzić nie będę. Mimo, że płyn zawsze wymieniam to dopiero teraz mi ta soczewka wypadła z pudełka. Ciekawe gdzie się franca przykleiła. i czy teraz nie mam jednej starej, drugiej nowej...

pomyślę nad tymi soczewkami pure vision chociaż pewnie są drogie. Ja za pudełko 6 szt. 2 tygodnie daję 100zł. Te PureVision jak stoją?

Kupuj je tylko i wyłącznie na allegro. Ceny 50% niższe niż w sklepie. Dwa opakowania po 6szt. czyli na pol roku to cena 280zł w przypadku torycznych i 140zł w pzrypadku zwykłych.