Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość sup

Seks przed miesiączką

Polecane posty

Gość sup

Witam, mam pytanie, miesiączkę miałam 19 lipca, zazwyczaj trwa 3 dni, cykl mam raczej regularny co 28-30 dni, więc powinnam kolejną miesiączkę mieć między 17 a 19 sierpnia. Dzisiaj, czyli 14 sierpnia uprawiałam seks ze swoim facetem bez zabezpieczenia, dodam, że chłopak doszedł we mnie, nie było tego dużo, ale jednak doszedł. Czy mogę zajść w ciążę ? z góry dziękuję za odpowiedź

Gość niuu
Zawsze jest możliwość ciąży a jeszcze tym bardziej jeśli jest seks do końca.

Gość misz-masz5555
Zawsze możesz, ja też się zastanawiam.. bo kochałam się w 3 dzień okresu , cykle mam nieregularne czasami krótkie, ale gdyby było dziecko to bym się cieszyła :)

Gość misz-masz5555
Poza tym cykle regularne to takie co do dnia.. a nie z różnicą 2 dni :) ja miałam zawsze co 30 bez względu na przyczynę, nigdy się nie spóźniał.

Gość okreslona panna 87
Gdzieś czytałam- na portalu ginekologicznym że seks 7 dni przed i 7 dni po jest bezpieczniejszy przy formie seksu przerywanego? To prawda? Nie mogę teraz tego artykułu odnaleźć...

Gość sup
No u mnie niby jest regularna, bo zazwyczaj jest co 28 dni, te dwa dni różnicy to aby tak podaję, takie plus minus, bo jak się stresuję w pracy to zazwyczaj ze dwa dni mi się spóźni.

Gość sup
Sprawdzałam sobie już internetowymi kalendarzykami dni płodnych czy jest prawdopodobieństwo zajścia w ciążę i mam czarno na białym, że dni płodne już miałam, ale zawsze lepiej zapytać kogoś, bo może miał podobny problem.

Regularny cykl jest kiedy ZAWSZE ma tyle samo dni-ja np. miałam regularnie 28,29,28,29 czyli jeden jajnik daje 28,a drugi zawsze 29dni,a mimo to jest to zdaniem ginekologa nadal nieregularne. Regularnych cykli nic Ci nie przesuwa-moja koleżanka ma zawsze w danym dniu i popołudniu-to są cykle regularne. Co do szansy na ciążę-hipotetycznie dni niepłodne,ale zawsze jest możliwość zajścia jak się nie zabezpieczasz,bo zawsze mogło się właśnie przez stres coś przesunąć.

Określona panna-seks przerywany nie jest żadną metodą i o ile nie planujesz ciąży to lepiej go nigdy nie stosować,bo to jak rosyjska ruletka-100 razy się uda,a za 101...

Gość okreslona panna 87
Monika hm pytam tylko hipotetycznie, jesli bede stosowac metode przerywaną właśnie 7dni przed cyklem i do 7dni po... i mój partner wyjmie przed penisa. Jakie są szansę?

Gość misz-masz5555
Tu masz na ten temat: Niedawno opublikowane wyniki badań klinicznych (2011) przeprowadzonych na małych grupach mężczyzn wskazują, że preejakulat może zawierać znaczne ilości żywych i ruchliwych plemników. Wcześniejsze badania nie stwierdzały obecności plemników w preejakulacie lub stwierdzały bardzo małe ich ilości, do tego o upośledzonej ruchliwości, a także plemniki martwe. źródło wikipedii

Gość misz-masz5555
więc teoretycznie starczy 1 plemnik do zapłodnienia :) więc jak najbardziej istnieje możliwość zapłodnienia, choć nie jest duża, ale jest..

Gość misz-masz5555
Monika ja właśnie miałam takie miesiączki, że przychodziły tego samego dnia i o tej same porze, jak jedna była rano to druga także rano, jak jedna się przesunęła na południe to następna także, tak to sobie latało.

Gość okreslona panna 87
Wiem, że przerywany to słaba metoda ale czy jest wtedy mniejsza szansa na ciąże przy stosowaniu 7dni po i przed? Ktoś o tym czytał. stosje może?

Gość misz-masz5555
No, ale plemnik potrafi przetrwać do 7 dni w drogach rodnych kobiety.. zależy jeszcze jak długie masz cykle.

Gość okreslona panna 87
24,25,26dni

Gość misz-masz5555
To są stosunkowe krótkie cykle jak widzisz. Nie wiem ryzykuj na własną odpowiedzialność..

Gość okreslona panna 87
Jeszcze nie uprawiam seksu i narazie sa pieszczoty ale on nie lubi w gumce. Dzięki za radę

Określona panna-to spytaj czy lubi pieluchy zmieniać,bo przy Twoich cyklach 7 dni po plus 7 dni życia plemnika = ciąża. Są tabletki antykoncepcyjne i to już od 3zł za opakowanie na miesiąc. Jak masz inne plany,to nie ryzykuj. No chyba,że dziecko to nie będzie problem. Obecnie antykoncepcja jest tak dostępna,że nie rozumiem po co ludzie się stresują?

Gość do autorkiiiiiiiiiii
moim zdaniem na 99% nie ma szansy, że zaszłaś w ciąże, bo zgodnie z kalendarzykiem, jak ktoś ma w miarę regularny okres (a widać Ty masz), seks na 10 dni przed okresem już jest bezpieczny, wystarczy policzyć sobie dni płodne ;) także nie panikuj, nie stresuj się, bo tylko Ci sie z nerwów okres spóźni z tych nerwów. I nie słuchaj głupot, że seks zakończony wytryskiem to zawsze ryzyko, bo zajść w ciąze nie jets tak łatwo, kobieta to nie maszyna do zachodzenia w ciąże, musi się zgrać jednocześnie wiele czynników, żeby doszło do zapłodnienia :) a i dementuję jeszcze jedną rzecz- W PREEJAKULACIE NIE MA PLEMNIKÓW!!!!! a jeśli jakimś cudem są, to głównie uszkodzone, nieruchliwe= nie zdolne do zapłodnienia! sama spanikowana zapytałam o to gin kiedy miałam taką sytuacje awaryjną i mnie gin wyśmiał, że w medycynie nawet nie ma tak na prawde takiego terminu jak 'preejakulat' nawet!

I dokładnie tak jak misz masz pisze-ejakulat jest "groźny",a pojawia się także przy pieszczotach,więc radziłabym rozwagę i udanie się do dobrego ginekologa i dobranie odpowiedniej dla Ciebie metody. Lekarz rozwieje wszelkie wątpliwości.

Miało być oczywiście preejakulat,ale słownik w moim telefonie nie zna takiego słowa i mi zmieniło. do autorkiii-wszystko zależy od płodności kobiety. Są takie które latami się starają i nic,a są takie,że ile razy facet nie dotknie to zachodzą,więc raczej nie mów,że 10 dni przed jest bezpiecznie-bo to zależy od wielu czynników. A ginekologa-zmien :O bo jest trochę nie na czasie z bieżącymi badaniami. Zrób mu test i spytaj czy jest możliwe aby kobieta była w ciąży bliźniaczej z dwoma mężczyznami. Jak powie że nie,to wiej gdzie pieprz rośnie.

Gość czarnowlosa
Rzeczywiście jeśli dostaniesz miesiączkę w spodziewanym czasie masz dni niepłodne i nie ma możliwości wpadki. Ale czasem cykl cały może się przesunąć, więc radziłabym następnym razem okreslić sobie dni płodne na podstawie objawów. Są też testy owulacyjne albo mikroskopy na ślinę. Przynajmniej ja bym tak robiła