Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ?.

Nienawidzę boga, czy szatan mnie za ten polubi?

Polecane posty

Gość malakotka
Raczej nie! Szatan też preferuje myślących., Pustogłowie nie jest grzechem, jest chorobą

Gość nie polubi cię
czy światło może być ciemnością? czy czerń może być biela? szatan nikogo nie lubi, on wszystkich nienawidzi, łacznie ze swoimi wyznawcami którym najpierw każe robić straszne potworności a później ich też wykańcza w perfidny i bezwzględny sposób co innego Bóg, Bóg potrafi tylko dawać pozytywne rzeczy, to czyste dobro, zbliżysz się do niego odczujesz jego blask, oddalisz się od niego odczujesz zimno szatana :classic_cool:

Gość ?.
Bogowi jak i Szatanowi może się odmienić i szatan może polubić a bóg znienawidzic ludzi także lepiej pozostać neutralnym

{ co innego Bóg, Bóg potrafi tylko dawać pozytywne rzeczy, to czyste dobro, zbliżysz się do niego odczujesz jego blask, oddalisz się od niego odczujesz zimno szatana } Oczywiście też zgadzam się, jeśli szatan istnieje to najlepiej trzymać się od niego jak najdalej to możliwe. Natomiast stwierdzenie Bóg potrafi dawać tylko pozytywne rzeczy... jest kompletnie nietrafione. Tak, tak wolna wola itd. zgoda, ale wówczas trzeba przyznać że na zło też dał przyzwolenie. Świadomie, nikt nie powie przecież że II wojny światowej nie przewidział. Torturowania ludzi przez ludzi, czy w ogóle wszystkie te okropieństwa, które ludzie robią ludziom, o zwierzętach nie wspominając. Mając tak nieograniczone możliwości musimy przyznać że nieźle spierdolił sprawę. ;)

Gość kurde jakiś tuman
założył prowokacyjny topik co widać już w pytaniu a wy się produkujecie

Gość ?.
Bogu* i jak masz kretynko mnie obrażać to lepiej wyjdź póki jeszcze mówię

Gość kurde jakiś tuman
Sama jesteś kretynką. Jakbyś faktycznie była wierząca i się szczerze interesowała tematem to byś nie zadawała takich głupich pytań, bo takich to nawet małe dzieci na religii nie zadają.

Gość no i co xxx xxx xx
A dlaczego nienawidzisz Boga?

Gość ?.
A dlaczego miałabym go nawidzic

Dla małych dzieci pojęcie Boga jest taką abstrakcją że ciężko by było by zadawały takie pytania.

Gość ?.
Nie przynależe do żadnej religi bo to chlam dla debili, więc wierząca raczej nazwać mnie nie można. I co mnie obchodzą dzieci z przedszkola myślisz że mnie z nimi zrównasz głupia dziwo i jesteś taka cool, weź lepiej wyjdź tak jak mówiłam

Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. Bóg Ojciec wszelkie zło dopuszcza ze względu na wolność, jaką dał człowiekowi, i by przez cierpienie jednego człowieka drugi został zbawiony. Tajemnica cierpienia wyjaśniona jest dokładnie w Nowym Testamencie poprzez całe życie na ziemi Moje i Mojej Matki oraz tych, którzy przy Mnie byli. Bóg dopuszcza istnienie Judaszy; każdy z nich ma szansę [być uratowanym], dopóki trwa jego życie na ziemi. Życie to jest wieczną walką, w której ściera się dobro ze złem. Tajemnica cierpienia zawiera w sobie tajemnicę zbawienia, która pozostaje tajemnicą Boga Ojca. Dopóki wszyscy się nie nawrócą i nie zaczną żyć według przykazań Bożych, będą cierpieć zarówno oni, jak i cała ziemia. Będzie głód pożogi, trzęsienia ziemi, której wielkie połacie zaleją oceany. To będzie, Moje dziecko, upomnienie i przypomnienie wszystkim wyznawcom bożków, że Panem ziemi i całego ludu jest JEDYNY BÓG Jahwe. znacie objawienia w fatimie ludzie sami sobie ściągnęli 2 wojnę światowa Zlekceważenie fatimskiego orędzia, odrzucenie Dekalogu i Boga pogrążyło ludzkość w moralnej otchłani, a w konsekwencji doprowadziło do wybuchu II wojny światowej. Spełniły się więc słowa Matki Bożej wypowiedziane w Fatimie 13.07.1917 r.: "Gdy pewnej nocy ujrzycie nieznane światło, wiedzcie, że jest to wielki znak od Boga, że zbliża się kara na świat za liczne jego zbrodnie. Będzie wojna, głód, prześladowanie Kościoła i Ojca Świętego". Światło to było widziane w całej Europie w nocy z 25 na 26.01.1938 r. Było to ostatnie ostrzeżenie przed wybuchem II wojny światowej. Ta straszna wojna była konsekwencją zła, które nagromadziło się w Europie i w świecie. Bóg pozwolił ludziom skonsumować owoce ich grzechów, aby doprowadzić ich do opamiętania i nawrócenia. 1937 roku Rozalia Celakówna ma wizję; [patrz ksiązka -Rozalia Celakówna ''Wyznania z przeżyć wewnętrznych'']'' Patrz dziecko , uważnie na to, co się dziać będzie. To co teraz widzisz stanie się niedługo rzeczywistością. Nastaną straszne czasy dla Polski. Burza z piorunami oznacza karę Bożą, która dotknie Naród Polski za to, że ten naród odwrócił się od Pana Boga przez grzeszne życie. Naród Polski popełnia straszne grzechy i zbrodnie,a najstraszniejsze z nich są grzechy nieczyste , morderstwa i wiele innych grzechów''[str. 40]. Zostało też , zpowiedziane zniszczenie Warszawy, w Warszawie przed wojna funkcjonawoło około 10000 prostytutek.Każdy grzech ,który popełniamy nie pociąga konsekwencji tylko dla nas , lecz również dla naszego otoczenia. Szczególnie grzechy ciężkie jak np. aborcja ,powodują to że, składamy szatanowi ofiarę całopalną. 30 lat temu gospa prosiła o modlitwe pokój w 1991 wybuchła wojna w jugosławi objawienia w kibeho matka boża ostrzegała ale ludzie to głupcy w rwandzie wybuchła wojna domowa Zwykli obywatele byli nawoływani do mordowania sąsiadów i tych, którzy odmówią brania udziału w mordowaniu. Większość ofiar zginęła w miejscu zamieszkania, często z rąk swoich sąsiadów, od maczet używanych przez bojówki. Całkowitą liczbę zabitych oceniano na od 800 000 do 1 071 000.

Gość kurde jakiś tuman
"Nie przynależe do żadnej religi bo to chlam dla debili" To po cholere zakładasz topik debilko :O

tylko idiota nie wierzy w Boga Tylko kilka wypowiedzi naukowców: Christian Boehmer Anfinsen biochemik: 1972 nagroda Nobla w dziedzinie chemii: "Myślę, że tylko idiota może być ateistą." http://demotywatory.pl/3640477/Wiec-powiadasz Jak szatan ocenia człowieka Nigdy nie zdołasz zrozumieć - mówi szatan - jak bardzo nienawidzę was, ludzi. Jak bardzo jesteście wstrętni. Chlubicie się najwyższą godnością wśród zwierząt, a jesteście z nich najohydniejsi. Wasze istnienie budzi we mnie wstręt. Uważam was za coś gorszego od waszych świń. Sądzicie, że jesteście inteligentni, a okazujecie się bardzo głupi. Wystarczyłoby zobaczyć, co wam podsuwam przez wielu "naukowców", którzy są na mojej służbie, i co daję wam w formie napuszonych, uczonych bredni. Pomyśl o tym, czym poję i karmię przez moją prasę! Wy mielibyście być Jego najszlachetniejszym stworzeniem? Wystarczy parę świństw, aby was kupić. Zaraz poddajecie się pokusom mych posłańców. Przywiązujecie wielką wagę do waszej wolności, a pozwalacie się schwytać w moją niewolę. Och, jakie kpiny mogę sobie z was stroić w imię tej waszej wolności. Okazujecie wstręt wobec tego, co jest brudne, a tymczasem jesteście zupełnie, ulegli waszym namiętnościom, tarzacie się w waszych obrzydliwościach, jak świnie w błocie... Dla kobiety, czy dla garści złota jesteście gotowi pozarzynać się, co jest cudowne. Wiele zyskał Ten - tam, że przelał krew, aby was odkupić? Odkupić was od czego, od grzechu? Przecież nurzacie się w nim tak, że omal nie utoniecie! A co dopiero mówić, gdy wywołam wśród was ducha zazdrości, oszczerstw, nienawiści, rywalizacji, zemsty. Innym razem szatan wyznaje: Maryja jest tą, która wprowadza ogromne zamieszanie w moich planach. Jest niszczycielką mojego królestwa. Nie pozwala odnieść mi zwycięstwa i już przygotowuje mi klęskę? Ciągle plącze mi się pod nogami, wciąż przeszkadzając mi, przecinając mi drogę, podpuszczając swoich fanatyków do odbierania mi dusz. Tam, gdzie sięgają moje głośne podboje, Ona w rozprzestrzeniającej się ciszy mnoży swoje zwycięstwa. (D. Mondore, W cztery oczy ze złym duchem,

{ 10:34 [zgłoś do usunięcia] merkaba merkaba@tlen.pl'; Bóg postanowił, że karą będzie grzech [sam w sobie] człowiek żyjący w grzechu sam ściąga na siebie karę. Oczywiście grzeszący zadaje przy tym cierpienie swemu bratu tak też było z Kainem, który zabił swego brata Abla. } Skąd wiadomo co postanowił Bóg? Tz ja wiem że osoby wierzące usiłują interpretować biblie itd, itp. Co mam myśleć o nastolatku torturowanym i gwałconym przez zwyrodnialca, którego nie tak dawno wypuścił na wolność polski wymiar sprawiedliwości. Czym ten nastolatek ściągnął na siebie karę? Podniecił się na widok nauczycielki, czy może kopnął kota? Będzie żył w raju, no okej, ale żyli tam będą również tacy,(jeśli wierzyć w interpretację, kk, świadków jehowy, czy wszelakich innych wyznań. Tak na marginesie, Allah jest tym jedynym czy Jahwe.. retorycznie)którym taka przygoda w życiu doczesnym się nie przytrafiła. Czym jedni sobie zasługują inni nie, wierzący potrafią powiedzieć że ci tu poniżeni tam(w raju) będą wyniesieni. Też z ludzkim poczuciem sprawiedliwości się to kłóci. Ja dziś już nie lubię zastanawiać się nad tym, to nie są moje dylematy. Zakładając że Bóg istnieje, moja wyobraźnia to potrafi, to ludzi kompletnie nie mają pojęcia o jego planach, czy choćby zwykłym poczuciu sprawiedliwości. IMHO, wszelki próby interpretacje teologów, czy kapłanów, pasterzy dusz, są zwykłymi domysłami nie mającymi pokrycia w rzeczywistości, a przynajmniej na pewno ze zdrowym rozsądkiem czy logiką. A poszukiwania prawdy bez logiki są z góry skazane na porażkę.

Gość Nie zgadzam się z tym
"co innego Bóg, Bóg potrafi tylko dawać pozytywne rzeczy.." Jeden przykład Hiob.

{ Jeden przykład Hiob. } Czytałem biblię, jest tam więcej przykładów. ;)

Gość Nie zgadzam się z tym
no wiem, po co język strzępić

>> tylko idiota nie wierzy w Boga czym jesteś lepiej wykształcony tym większa szansa że nie wierzysz w osobistego Boga. taka zależność jest uniwersalna dla wszystkich społeczeństw. wśród elity naukowej jak National Academy of Sciences wierzący stanowią mniej niż 10%.