Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mam wyrzuty sumienia

Nie potrafię się zmusić żeby w ciązy zdrowo się odżywiać

Polecane posty

Gość mam wyrzuty sumienia

A największy problem mam z odmówieniem sobie picia herbaty z cytryną 3 razy dziennie i czasami też piję rozpuszczalną kawę z mlekiem w filiżance tzn piję ją czasami raz na 2 tygodnie a czasami raz na kilka dni. Czy jestem wyrodną matką ?

Gość skoro chcialas, to masz
tak, jestes wyrodna, dziecko na bank bedzie chore przez tya cytryne, no chyba ze od dzisiaj bedziesz sie zywila samymi kielkami i pila tylko i wylacznie sok z burakow.

Tak, to okropne. Weź nie przesadzaj. Czasem kawa nie zaszkodzi. A herbata zwykła czarna? Może zainwestuj w owocowe.

Gość niuu
Wyluzuj bo zwariujesz. :O

Nie, nie jesteś ale zdrowo się odżywiać powinno się stale a nie tylko w ciąży :) a herbatę chyba do 2 filiżanek dziennie można pić, wszystko z umiarem. A nie smakują Ci jakieś ziołowe cy owocowe?

Gość ulkaakulla
Co za bzdury... rzeczywiście sytraszne rzeczy! Najlepiej pić tylko wodę niegazowaną, jeść gotowanego(!!!) kurczaka i marchewkę :/ Daj sobie trochę luzu, bo ten stres jest gorszy niż Twoje "grzechy" A kawę - kup Ricore, ma tylko 37% kawy a pozostałe to cykoria, możesz pic śmiało.

Gość a co to herbaty w ciazy
nie wolno czy kawy od czasu do czasu? :o Ja osobiscie herbat nie pije, kawy też ale moja koleżanka całą ciąże piła codziennie po 2-3 kawy (i tak sie ograniczała bo normalnie piła po 6 :o) parzone, herbat chyba z 10 bo ona strasznie dużo herbat pije i dziecko ma teraz 2 lata i nic mu nie jest, nie choruje w ogóle.

Ja piłam kawę w obu ciążach - nawet moja ginekolog mówiła, że z moim ciśnieniem (80/50) kawa jest wskazana. Nie panikujcie, mała słaba kawa z mlekiem nie zaszkodzi dziecku!

Gość Dobrawka88
dajcie spkoj, ja w 36 tygodniu ciąży do samej koncowki nie moglam obyć się bez coca-coli i jakoś jest ok? Ty się przejmujesz jakimiś szklankami herbat5y czy kawy a co mają powiedzieć te WYRODNE matki, które w czasie ciąży nagminnnie palą albo chleją? Daj spokój ciąża to nei choroba, jedz to na co masz ochotę tylko z umiarem. Ja nie znosilam gotowanego mięcha, jadałam normalnie pieczone. Cytursów nie jadłam bo miałam okropne wzdęcia po nich