Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość tru646u

u was w domu tez tak tragicznie sie je?

Polecane posty

Gość tru646u

moi rodzice jedza od zawsze bardzo duzo slodyczy piwo tluste miesa glownie smażone zupki w proszku na obiadek biale buły w międzyczasie papierosek nijak nie idzie wytlumaczyc im skad sie te choroby ich biora ech

Gość tru646u
to podziwiam bo u mnie nie ma dnia zeby na stole nie lezaly wafelki, kukulki, ciastka, czekolada:o

Gość Antosza z Domu Furiatów
moi jedzą: biały chleb i bułki ziemniaki i smażone kotlety co drugi dzien pierogi conajmniej 1 raz w tygodniu ojciec je codziennie 1 tabliczkę czekolady i mi kupuje też ciasto mama piecze przynajmniej 2 razy w tygodniu czyli jemy dużo mącznych potraw.

Gość tru646u
wlasnie mnie dziwi bo zra te slodycze a ciagle narzekaja na zle samopoczucie;o czy te tluste mincha i buła na sniadanie musi byc!

Gość lawinkaaaa
moj ojciec mus miec codziennie mieso...przyjechal kiedy do mnie, to po 2 dniach nie mial sily, tak go te warzywa wykonczyly;)

Gość tru646u
okropnie niezdrowe sa puste kalorie do tego sprzyjaja zagrzybieniu organizmu i zakwaszeniu smacznego

Gość Jesteś tym co jesz :]
To jest właśnie straszne, jak ludzie wspomagają przemysł farmaceutyczny :-o

Gość Tak bredzą, bo tak jedzą...:)
Koszmar. To co ludzie jedzą w dzisiejszych czasach to istny KOSZMAR !!!

Gość O_o 2525
Ktoś napisał "białe buły"- no i co, że je jedzą? Tylko tyle, że mają mało błonnika. ogólnie rzecz biorąc żadne pieczywo nie jest zdrowe. Ja też mam warzywa z działki codziennie coś a to cukinia, kabaczek itd :) robimy zaprawy na zimę.

Gość tru646u
najlepsze ze jak zwracam uwage ze mogliby zdrowiej jesc to sie obrazaja:o

Noo niestety ludzie nie zdaja sobie sparwy z tego jak wielki wpływ ma odzywainie na ich zdrowie, życie, wygląd, samopoczucie. Można zyć pełnia życia, energicznie, ale jak ktoś w siebie wrzuca sam syf to trudno wykrzesac z siebie cokolwiek dobrego, bo organizm nazywczajniej jest zamulony i bez sił, bo cała energie poświeca na trawienie :( przykre to :(

Może wydrujuj z neta sporo infomacji, na temat jak odżywianie wpływa na zdrowie człowieka i połóż te kartki w WC, ja będa na poziedzeniu to może zerkną sobie i poczytaja.

Gość Ja zywie moja rodzine
kwestia zywienia pozostaje w mojej gestii. Nikt z nas nie jest otyly ani z nadwaga,wydaje mi sie ze jemy normalnie,miesa jesli pieke to w halovenie,bardzo rzadko jemy wieprzowine glownie mieso z drobiu,wszelkiego rodzaju kluski robie sama,ciast nie jemy slodycze sporadycznie jak sie komus zachce z tym ze nie ma w domu nic slodkiego,sa zawsze owoce i przekaski typu orzeszki albo rodzynki. Generalnie duza wage przywiazuje do tego co jemy,warzywa z ogrodka przetworow robie dosyc duzo no i nie kupuje zadnych sztucznosci. Aha,sera bialego jemy sporo ale za to ryby sa sporadycznie bo nie przepadamy.

Gość tru646u
co ciekawe oboje choruja! wciaz i laza po lekarzach ja tez chorowita jestem ale chyba po tych latach jedzena tego co bylo w domu mowia ze zdrowe jedzenie jest drogie ale jak policze fajki i piwko i cukiereczki ...brak slow!

Gość tru646u
matka czyta gazetki typu naj, przyjaciolka i tam pisza co szkodzi ale ona czyta a nic nie kuma

Gość Tutaj macie przepis na zdrowie
Gość Tutaj macie przepis na zdrowie
autorko, jeśli chcesz uniknąć chodzenia po lekarzach to poświeć chwilkę i oglądnij filmy, one niesamwoicie wpłyna na Twoje życie, a może jak rodziece zobacza jak sie dobrze czujesz to wezma z ciebie przykład. Do niektórch ludzi bardzo ciezko trafic, no ale cóż, nawyki żywioniowe wpsjane od dziecka, trudno zmienić.

Gość tru646u
powiem szczerze ze tez jestem tak nauczona tego paskudnego zarcia ze samej mi ciezko zrezygnowac;/ i to walka ze soba czy owoc czy miecho czy warzywo czy bula;/

Gość proekozielona
zachecam do jedzenia kasz, maja wiecej niz makaraon i ziemniaki, i sa zdrowsze

Gość proekozielona
wiecej wartosci odzywczych zamiast oleu oliwa z oliwek, wystarczy przestawic kilka nawyków, zamiast bul ciemne pieczywo itd. drob zamiast czerwonego miesa

U mnie się je smażonego też dużo, ale są normalne obiady. Mama wypieprzyła wszystkie przyprawy z glutaminianem sodu, mamy warzywa od babci z ogródka, ale piwsko u nas się leje dobrze ;] W piwnicy zawsze są z 2 albo 3 skrzynki. Co jakiś czas się tylko jeździ do Niemiec po piwsko ;p Ale mam dużą rodzinę, także się rozkłada

Gość patttulinna
pewnie sa spaslakami -miazdzyca , nadciesnie ie, zwaly sadla, moze cukrzyca - a podsuwasz im czaspopisma o zdrowie?jest ich mnostwo -mmow ze brzydzą cie grubasy-a on zlego zywienia moze pierdyknąć zyłka w glowie